torstai 29. tammikuuta 2009

Kuutoskuvahaaste

Ebru blogista Ajatuksia Anatoliasta 2 haastoi mut tällaiseen haasteeseen,jossa etsitään tietokoneelta kuudennesta kansiosta kuudes kuva, ja sitten kertoa siitä jotain. Aikaisemmin on Rita heittänyt mulle samantapaisen haasteen, jossa kuutoskuvan sijasta kyse oli neloskuvasta. Silloin luulin, että piti ottaa jo blogista olevista kuvista joku,ja koska niitä ei silloin niin paljon ollut, valitsinkin kuvan kirjastani  kirjahyllystä, nelosriviltä kirja neljä.   Eilen huomasin,että tämä postaus oli hävinnyt, enkä tosiaankaan ymmärrä miten; en muista deletoineeni mitään postausta!  Onko kenellekään muulle tällaista tapahtunut?

Mulla ei hirveästi ole kuvia koneella,kun olen niitä siirtänyt CD-levyille, mutta kyllä sieltä 6 kansiota löytyi . Ja kuudennesta kansiosta löytynyt 6. kuva oli tämä:

Eli oliivipuu, jonka kuvasin syksyllä entisestä kotikaupungistani,jossa vielä asuin elokuussa. Syksyllä vierailin siellä juuri oliivinkeruuajan kynnyksellä , ja tästä puusta oli pakko ottaa kuva, koska se oli NIIN täynnä oliiveja. Kuva ei ole erityisen hyvä, koska siinä ei näy koko puuta, mutta olin niin ihastuksissani puun runsaasta oliiivimäärästä, että tällainen siitä tuli.Oliivipuuhan on sellainen ,että yhtenä vuonna se kantaa paljon hedelmää, ja toisena vuotena se sitten ei niin tee, eli lepää kai välillä, ja vuosi 2008 oli erinomainen oliivivuosi. Oliivipuita on varsinkin pohjoisessa Israelissa tosi paljon, ja entisessä kotikaupungissani niitä oli joka paikassa:siitä vain olisi voinut niitä oliiveja noukkia.Kerran noukinkin , säilöin tietyn prosessin jälkeen ja ihan hyviä ne olivat. Oliivipuut ovat myös allergeenisia;jotkut ihmiset voivat saada voimakkaista allergisia oireita oliivipuiden kukinta-aikaan.

11 kommenttia:

 1. Merhaba!

  Meilla oliivipuita on paljon myös, ja kuopus reagoi niihin joka vuosi arregisin oirein...

  Torstaita Tuppulasta!

  VastaaPoista
 2. Oliko se postaus hävinnyt koko bloggerista (siis sieltä hallintapaneelista vai mikä se nyt on) vai vaan näistä julkaistuista teksteistä? Joskus kun voi käydä niin, että jos muokkaa jotain tekstiä jälkeenpäin eikä painakaan sen jälkeen sitä "julkaise" -nappia vaan "tallenna luonnos" -nappulaa, niin se teksti jää sinne luonnoksiin eikä olekaan enää netissä luettavissa. Jos sait tästä mitään tolkkua...

  Nyt alkoi jostain syystä tehdä kauheasti mieli oliiveja :-)

  VastaaPoista
 3. Ebrubin: Merhaba sinnekin, itsekin kerran luulin saaneeni allergisia oireita oliivipuista, muttei se sitten ollutkaan niistä..

  Hippu: Tarkistin eilen myös hallintapaneelista ja luonnoksista ja joka paikasta, mutta hävinnyt se vaan on, ehkä olen vahingossa painanut jotain poista nappulaa, en kyllä tajua miten.....Ja sun selityksesi oli ihan selkeä,kiitos vaan:-)

  VastaaPoista
 4. Kiva haastekuva sattui sulle. Itse osallistuin tänään siihen 'neljän haasteeseen' ja kiva kuva tuli mullekin.

  Oliivit on ihania, en voisi elää ilman niitä! Oliivipuita harvemmin olen nähnyt, mutta Italiassa kumminkin joskus..

  VastaaPoista
 5. Oliivipuu, oi. Kuva ei suurentunut klikkamalla kuten minun blogissani voi tehdä joten en osaa nähdä niitä oliiveja. Kumma juttu tuo postauksen katoaminen! Peräti outo.

  Kiitos linkityksestä :)

  VastaaPoista
 6. Sooloilija: kiitos:-) Tulenkin just katsomaan sinun kuvaasi...Oliivit on tosiaankin ihania ja niita on niin monta lajiakin.Taallapain on pari kauppaa, jotka on kokonaan keskittynyt oliiveihin, koko kauppa taynna erilaisia oliivioljyja,saippuoita, kosmetiikkaa, oliiveja ja muuta oliiveihin liittyvaa rekvisiittaa.

  Rita: Olin pienentanyt kuvaa liikaa, joten se suurentui klikkaamalla ihan vahan vain,yleensa mun kuvat kylla suurentuu klikkaamalla, tama kuva vaan oli tallennettu pienena..

  VastaaPoista
 7. Multa ei ole havinnyt postauksia...

  Kaunis oliivipuu, en ole koskaan nahnyt. Mutta niita kai on taallakin, koska muistan eraan tyokaverini valittavan kuinka paljon niista tulee sotkua... ?

  VastaaPoista
 8. Susa, oliivipuut on kauniita,varsinkin vanhat sellaiset, kun ne rungot on tosi mielenkiintoisen nakoisia. Tuo mun kuva vaan ei ollut hyva esimerkki mistaan oliivipuusta. Joo,ne sotkee jos ne tummuneet kypsat oliivit paasee putoamaan maahan/kadulle.

  VastaaPoista
 9. Aha, hyvä tietää että kuvia voi normaalisti klikata isommiksi. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...