sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Kikherne-ja pinaattisalaatti kahdella kastikkeella

Viimeiset pari vuotta olen syönyt aika runsaasti pinaattia, niin että minusta on melkein jo tullut Kippari Kalle tai sitten Kippari Kallen Olga vähintään…..Täällä on myös tuoretta pinaattia aina saatavilla, ja se on edullista. Suomessa tuoretta pinaattia löytyy harvemmin ja se on myös aika tyyristä muistaakseni, joten siellä tuli enemmän käytettyä pakastettua pinaattia.Tykkään käyttää pinaattia juomien pohjana, salaateissa ja sitten kypsynnettynä eri tavoin. Ihanasta Recipe Girl-sivustosta/blogista löysin tosi hyvän pinaattipohjaisen salaattireseptin:

Kikherne-ja pinaattisalaatti kahdella kastikkeella (4 annosta)

purkillinen keitettyjä kikherneitä

2 rkl silputtua sileälehtistä persiljaa

pari kourallista tuoreita baby pinaatinlehtiä

½ keskikokoinen punasipuli tai 1 pieni punasipuli

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunan mehua

1/4 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta

3/4 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa

hyppysellinnen Cayenne-pippuria

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

3 rkl rasvatonta maustamatonta jugurttia tai soijajugurttia

1 ½ rkl appelsiinimehua

1/4 rkl hienoksi raastettua appelsiininkuorta

½ tl juoksevaa hunajaa

1. Sekoita kulhossa kikherneet,silputtu punasipuli ja persiljasilppu

2. Sekoita pienessä astiassa oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, juustokumina, cayennepippuri, suola ja mustapippuri.Kaada kikherneiden joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Sekoita toisessa pienessä astiassa jugurtti, appelsiinimehu ja kuori sekä hunaja.

4. Asettele pinaatinlehdet tarjoiluastiaan, lisää päälle kikhernesekoitusta.Ripottele lopuksi jugurttikastiketta salaatin päälle .

Tätä tehdessäni mulla ei ollut kikhernepurkkia, vaan liotin kuivia kikherneitä yön yli ja keitin ,kunnes ne olivat täysin pehmeitä. Ihan vaan pieneksi vinkiksi liittyen kikherneisiin: jos niistä haluaa laittaa humusta, kannattaa siihen käyttää pieniä kikherneitä , ja jos taas haluaa tehdä falafel pyöryköitä, niin kannattaa silloin taas käyttää isoja kikherneitä.

Recipe Girlin sivustolla on useissa resepteissä myös ravintoarvolliset tiedot :-)

Tässä tämän salaatin tiedot per annos:

  • kaloreita 215,67
  • kaloreita rasvasta 74,26
  • rasvaa 8.43 g
  • kolestrolia 0,7 mg
  • sodiumia 362,7 mg
  • potassiumia 421,57 mg
  • hiilihydraatteja 29,36 g
  • kuitua 5,86 g
  • sokeria 1 03 g
  • proteiinia 7,21 g

Painonvartijoiden pisteitä: 6

12 kommenttia:

  1. Onpa ihana ohje, Yaelian! Tässä salaatissa on niin monta elementtiä, josta tykkään :-) Menee TAAS kokeiltavien listalle!

    Ja muistat ihan oikein, pinaatti on täällä Suomessa aika kallista yleensä, vaikka sitä on kyllä yleensä aina saatavilla (ainakin meidän lähimarketeista). Tuota baby-pinaattia kyllä harvemmin näkee, mutta hyvällä tsägällä sitäkin löytää :-)

    VastaaPoista
  2. kiitos ohjeesta. pinaattia kaytetaan meillakin paljon. pinaatin kayttömahdollisuudethan ovat aikalailla rajattomat. kay lisana ruokaan kuin ruokaan. suomessa se on melkein vaan pinaattiletut taikka pinaattikeitto.ja tosiaan on kallista pinaatti suomessa. nykyaan kylla isommista marketeista saa ulkomaalaista pussitettua pinaattia,mika on halvempaa.

    VastaaPoista
  3. Hyvän kuuloinen resepti jälleen kerran! Kikherneet ovat yksi lempiruoka-aineistani. Pinaattia tulee sen sijaan käytettyä tosi vähän. Pakkasessa on kyllä pussillinen, mutta käyttötarkoituksia on ollut vaikea keksiä. Pinaattikeittoa tulee tehtyä silloin tällöin.

    VastaaPoista
  4. Hippu: kiitos :-) Salaatti oli tosi kiva. Babypinaatin sijasta voi käyttää tavallista pinaattia varmaan ja leikata pienemmäksi.

    Sateenkaari: Mä olen aina tykännyt pinaatista, ja siitä saakin laitettua vaikka mitä.

    Kittyfane: tuota pinaattia salaatissa voisi ehkä korvata tavallisen salaatin lehdillä.Se kikhernesekoitus kastikkeineen oli hyvänmakuista ja sopii ihan hyvin muittenkin vihreiden juttujen joukkoon.

    VastaaPoista
  5. I love salads with baby spinach too :) This looks lovely and light but flavoursome too and I like the substance from the chickpeas :)

    VastaaPoista
  6. mäkin olen yhdistellyt kikherneitä ja pinaattia sekä jogurttia salaatissa. Yksi suosikki on paistaa herkkusieniä ja kikherneitä korianterin siementen, chilin ja jeeran kanssa ja lisätä lopuksi sitruunanmehua. Sitten koko juttu pinaatin päälle ja jogurttia kaveriksi. nam nam.

    VastaaPoista
  7. Rakastan pinaattia, nam. Eilen viimeksi pistin lämmitettyä pakastepinaattia loimulohivoileivälle.

    Tosi kaunis väriyhdistelmä tuossa salaattikuvassasi :)

    VastaaPoista
  8. Lorraine: thanks :-) The salad was really taste and I will certainly do it again.

    Nelle: ensi kerralla sitten täytyykin kokeilla tuota sun versiota :-)

    Rita: kiitos, pinaatti onkin hyvää!!

    VastaaPoista
  9. You made it! Hope you enjoyed it as much as I did. I had it for lunch for several days :)

    VastaaPoista
  10. Recipe Girl, I loved it!!! Thanks so much for the recipe!!

    VastaaPoista
  11. Täällä on sitten toinen Kippari Kalle, käytän myös jonkin verran pinaattia. Nuorempana kun olin ahkerampi viljelin sitä myös kasvimaalla ja oli sipulien ja herneiden lisäksi ainoita niistä lajikkeista jotka menestyivät jopa minulla. Nyt ei ole ollut moneen vuoteen enään koko kasvimaata kun tuntui että on melko lailla työläs juttu sen hoito.. =)

    VastaaPoista
  12. Hanna: Mä taas olen aina haaveillut pienestä kasvimaasta,nyt on vaan ikkunan vieressä jotain yrttejä...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...