Tänä vuonna
pesah eli juutalainen pääsiäinen ja kristitty pääsiäinen osuvat taas samanaikaisesti , ja leivoin tällaiset
Piña Colada-aiheiset , gluteenittomat pikku kakkuset, jotka sopivat molempiin pyhiin, sillä pesahin aikana gluteeni on pannassa, ja kuorrutuksen keltainen väri taas sopii pääsiäiseen. Pesah alkaa perjantaina, huhtikuun 15. päivänä, kuten myös pitkäperjantai, ja kestää 8 päivää. Ilman kuorrutusta kakkuset ovat myös laktoosittomia. Minulla oli mielessä kakkuset joissa sama makumaailma kuin tuossa herkullisessa juomassa, eli nähin tuli ananasta , kookosta ja rommia.
Piña Colada -kakkuset
- 3 dl sokeria , mieluiten tummaa (käytin ruokosokeria)
- 2 kananmunaa
- 3 dl kookoshiutaleita
- 2 dl mantelijauhoa
- 1 dl kikhernejauhoa
- 1 rkl psylliumia
- 4 rkl perunajauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl oliiviöljyä (muukin öljy käy)
- 4 dl ananasmurskaa +1.5 dl ananasmehua
- 2.5 dl kookoskermaa
- muutama rkl
- rommia tai rommiaromia (käytin rommiaromia)
- kuorrutuksessa oli valkosuklaata+kookoskermaa + ripaus rommiaromia + keltaista karamelliväriä
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää öljy, kookosmaito, rommiaromi , psyllium , sekä ananasmehu. Sekoita kakkusten kuivat ainekset keskenään , ja lisää ne kosteaan seokseen, Lisää tämän jälkeen ananasmurska, ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikinaa joko paperisiin muffinivuokiin (tein näin) , muffinivuoilla vuorattuun muffinipeltiin tai silikoniseen muffinivuokaan.
Paistoin kakkusia 200 asteessa, 20 minuutin ajan. Kakkusesten annetaan kunnolla jäähtyä ja jähmettyä, mieluiten yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen lisätään kuorrute. Kuorruttetta varten sulatin vesihauteessa valkosuklaata kookoskermassa, lisäsin hieman rommiaromia sekä keltaista karamelliväriä.