Täällä alkaa tänä iltana Shavuot-juhla (siitä linkin takaa enemmän),jolloin on tapana syödä paljon meijereituotteita ja etenkin juustokakkuja. Rakastin ennen meijerituotteita,ja olenkin usein tehnyt tänä pyhänä erilaisia juustokakkuja,mutta tällä kertaa tein raw "juustokakun". Maitotuotteet ovat enemmän tai vähemmän jääneet pois ruokavaliostani,mutta joskus syön vuohenjuustoa-tai jugurttia,joita täällä onkin loistava valikoima.
Raw appelsiini"juusto"kakku
Pohja:
En laittanut ylös pohjan aineksia,mutta siihen tuli manteleita,kookosta sekä keltaisia rusinoita.
Täyte:
- 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 2½ dl itsepuristettua,paksuhkoa kookosmaitoa
- 1 dl ja 1 rkl kookosöljyä
- 5-6 rkl agavesiirappia (en muista tarkalleen määrää,mutta maun mukaan)
- vaniljatangosta hieman vaniljaa raaputettuna
Sekoita cashewpähkinät hienoksi tahnaksi kookosmaidon kanssa,lisää vanilja,agave ja kookosöljy.
Täytteen jaoin niin,että laitoin hieman yli puolet syrjään,ja sekoitin toiseen
puoleen appelsiinimehua ja kuivattua appelsiinisosetta
Appelsiinisoseen tein niin,että kuorin 3 luomuappelsiinia,soseutin ne(kunhan ensin tarkistin,ettei mukaan tullut siemeniä...),lisäsin pari ruokalusikallista raakaruokosokeria,ja laitoin kuivuriin.Kuivasin vain niin kauan ,että seos oli kuivahtanut eikä enään nestemäistä.Todella hyvää muuten,aivan kuin appelsiinkarkkia.
Valmistin tortun pohjan,jonka laitoin pieneen 18 cm torttuvuokaan. Sekoitin osan appelsiinisoseesta yhdessä täytteen kanssa,ja lisäsin muutaman lusikallisen appelsiinimehua.Levitin appelsiinitäytettä pohjan päälle,ja laitoin tortun pakastimeen joksikin aikaa jähmettymään.Kun se oli jähmettynyt,levitin jäljelle jääneen täytteen appelsiinitäytteen päälle,ja laiton tortun pakastimeen.
Sillävälin valmistin kuorrutukset: sekoitin kuivunutta appelsiinisosetta,hieman appelsiinimehua sekä kookosöljyä ja annoin hieman jähmettyä,jonka jälkeen koristelin sillä kakkua.Koska appelsiini ja suklaa sopivat loistavasti yhteen,tein myös suklaisen kuorrutuksen kaakao-ja carobjauheesta,taatelisiirapista sekä kookosöljystä.
Kakusta tuli tosi hyvää,ja appelsiininkin maku tuli kivasti esille.