Täällä vietettiin äskettäin taas juhlaa, johon kuuluvat pääasiassa juustoiset herkut, ja etenkin juustokakut. Olin juuri toipumassa taudista , ja ajatellut etten tee mitään juustokakkua tällä kertaa, mutta lopulta tein kuitenkin jugurttisen juustokakun , johon ei tullut taikinapohjaa. Tässä juustokakussa makua antoi myös omena,jonka piti alunperin sisältyä juustomassaan, mutta oli lopulta lisäkkeenä. Hieman kevyempi juustokakku, mutta herkullinen.😋 Kakku on kooltaan keskikokoinen.
Jugurttinen juustokakku
- 600 gr jugurttia (jugurttini rasvapitoisuus oli 3.5%, mutta rasvaisempi jugurtti olisi parempi tässä)
- 200 gr rahkan tapaista juustoa (käyttämässäni rahkan tapaisessa juustossa oli 5% rasvaa)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 kananmunaa
- 3.5 rkl Maizenaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 vihreä omena+ 1.5 rkl hunajaa
- 1 sitruunan kuoriraaste + mehu
Aloitin kuorimalla omenan, jonka pilkoin pieniksi paloiksi. Pehmensin omenaa hunajan kanssa pannulla,matalalla lämmöllä, kunnes omena oli pehmentynyt. Omena&hunajaseos sai jäähtyä sillä välin kun valmistin juustokakun muut ainekset.
Jugurtti, rahka, öljy, sokeri, kananmunat, Maizena, sitruunan kuoriraaste sekä mehu sekoitetaan tasaiseksi seokseksi.
Juustokakkumassa kaadetaan leivinpaperilla päällystettyyn kakkuvuokaan.
Kakkuni paistui uunissa ,160 asteen lämmössä, noin 50 minuutin ajan, mutta paistoaika riippuu uunista. Kun kakun keskiosa tuntuu hyytyneeltä, on kakku valmis .
Kakku on koostumukseltaan aika pehmeä, ja sen annetaan kunnolla jäähtyä, ja olla sen jälkeen vähintään tunnin jääkaapissa, ennen leikkaamista.