keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Jugurttijuustokakku

Täällä vietettiin äskettäin taas juhlaa, johon kuuluvat pääasiassa juustoiset herkut, ja etenkin juustokakut. Olin juuri toipumassa  taudista , ja ajatellut etten tee mitään juustokakkua tällä kertaa, mutta lopulta tein kuitenkin jugurttisen juustokakun , johon ei tullut taikinapohjaa. Tässä juustokakussa makua antoi myös omena,jonka piti alunperin sisältyä juustomassaan, mutta oli lopulta lisäkkeenä.  Hieman kevyempi juustokakku, mutta herkullinen.😋  Kakku on kooltaan keskikokoinen.

Jugurttinen juustokakku
  • 600 gr jugurttia (jugurttini rasvapitoisuus oli 3.5%, mutta rasvaisempi jugurtti olisi parempi tässä)
  • 200 gr rahkan tapaista juustoa (käyttämässäni rahkan tapaisessa juustossa oli 5% rasvaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 3.5  rkl Maizenaa 
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 vihreä omena+ 1.5 rkl hunajaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste + mehu
Aloitin kuorimalla omenan, jonka pilkoin pieniksi paloiksi. Pehmensin omenaa hunajan kanssa pannulla,matalalla lämmöllä, kunnes omena oli pehmentynyt. Omena&hunajaseos sai jäähtyä sillä välin kun valmistin juustokakun muut ainekset.

Jugurtti, rahka, öljy, sokeri, kananmunat, Maizena, sitruunan kuoriraaste sekä mehu sekoitetaan  tasaiseksi  seokseksi. 

Juustokakkumassa kaadetaan leivinpaperilla  päällystettyyn kakkuvuokaan.

Kakkuni paistui uunissa ,160 asteen lämmössä, noin 50 minuutin ajan, mutta paistoaika riippuu uunista. Kun kakun keskiosa tuntuu hyytyneeltä, on kakku valmis  .
Kakku on koostumukseltaan aika pehmeä, ja sen annetaan kunnolla jäähtyä, ja olla sen jälkeen vähintään tunnin jääkaapissa, ennen leikkaamista.
Olin alunperin  suunnitellut lisääväni omenaseoksen juustomassaan,  mutta suunnitelma muuttui, ja omena&hunajaseosta tuli kakkupalan päälle, mutta unohdin ottaa siitä kuvan...

6 kommenttia:

  1. Ihana ohje!
    Menee varmasti kokeiluun joko omenalla tai ilman. Luuletko, että voisin kokeilla rahkaa, vai pitääkö olla nimenomaan rahkan tapaista juustoa? En tiedä onnistunko sellaista löytämään omasta lähikaupastani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Ehkä jugurttirahkan,tai rahkan ja jonkun muun rasvaisemnan kanssa Mutta kreikkalaisessa jugurtissahan on enemmän prosentteja,sitähän voisi sekoittaa rahkan kanssa.Kiitos Leena❤️

      Poista
    2. Kiitos vinkistä Jael <3, minäpä taidan kokeilla kreikkalaista jugurttia.

      Poista
  2. Den ser så krämig och god ut! Ha en fin dag Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack,det var mog gott,och tack det samma.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...