Löysin ensimmäiset meyersitruunat tänään torilta ja ostin heti kilon.Nämä ovat lempparisitruunoitani ja koska näiden aika on lyhyt,säilön näiden mehua pakastimessa ja kuivatan kuorta.Sitrussivujen mukaan meyersitruunoiden kuori on niin ohut ja itse hedelmä niin täynnä mehua,etteivät kestä kuljetusta.Olisi kuitenkin kiva jos näitä voisi edes jossain muodossa nähdä Suomessakin.Meyersitruunan mehun voi korvata parhaiten mandariini-ja sitruunamehun sekoituksella tai appelsiinimehun ja sitruunamehun sekoituksella. |
Kylläpä aika rientää! Ensi viikolla eli lokakuun 29 päivänä Appelsiineja ja Hunajaa-blogi täyttää 4 vuotta ja sen kunniaksi järjestänkin pienen arpajaisen. Enpä olisi uskonut 4 vuotta sitten,kun halusin laittaa blogiin kaikki eri lapuille kirjoitetut ohjeet talteen,että tästä bloggailusta seuraisi kaikenlaista mukavaa:blogin ansiosta olen tavannut ihania ruuasta kiinnostuneita ihmisiä sekä täällä nykyisessä asuinmaassani että Suomessa:) Ja kiitos lukijoiden blogi on ehdokkaana Glorian Blog Awards-kisassa lukijoiden suosikkiruokablogi-kategoriassa:) (vielä tänään ehtii äänestää siellä)
Alussa kirjoitin paitsi ruuasta myös ympäristöstäni silloin tällöin mutta muutaman kuukauden bloggailun jälkeen päätin siirtää muut kuin ruokaan liittyvät postaukset toiseen blogiini. Kun katson kuvia blogin alkuajoilta ihan kauhistun siitä,miten kamalia ne ovat ja vieläkin on paljon oppimista,etenkin valon käytön suhteen mutta kuvat eivät enään ole yhtä kamalia kuin silloin;D
Parasta tässä bloggailussa on vastavuoroisuus eli lukijoiden ihanat kommentit,jotka aina ilahduttavat. Arpajaisvoittopaketissa on söpö halaileva suola+pippuripariskunta,pikkuinen suloinen metallirasia,pussillinen ihanaa berberemaustesekoitusta sekä kananmunan reittäjä.Tiesittekö että kun kananmunaan tekee pienen reiän, niin sen kuori ei hajoa keitettäessä.Arpajaisaikaa on viikko eli arvon voittajan tiistaina 30 lokakuuta ja osallistut arpajaisiin jättämällä kommentin. Olisi kiva myös tietää onko lukijoilla mitään erikoistoivomuksia blogin suhteen.
Oikein paljon onnea synttàripàivànà! Paljon herkullisia ohjeita olen blogistasi lòytànyt - kuin myòs mukavan ihmisen ihan livenà.
VastaaPoistaOnneksi olkoon vaan blogivanhukselle! Täällä luetaan readerillä säännöllisesti, vaikka ei ehditä usein kommentoida. Jatka samaan malliin!!
VastaaPoistaLissu;kiitos vaan ja toivottavasti tavataan uudestaan,seuraavalla kerralla ehkä täälläpäin ja saan olla oppaanasi täällä:)
VastaaPoistaOnnea blogisynttäreiden johdosta! Uskonpa, että mahdollisuutesi tuossa blogi -kisassa ovat aikalailla hyvät :) Meinaatko sattumoisin matkustaa tännepäin gaalaa varten?
VastaaPoistaPaljon onnea blogillesi! Voi miten kauniita sitruunoita! Erikoistoivomuksia blogin suhteen... no, esimerkiksi tuo salakuvattu supermarkettikäyntisi oli mielenkiintoinen ja jännä.
VastaaPoistaMinun ainainen mielenkiinnon kohteeni ovat mausteet. Nam. Ja salaatit!
Paljon onnea suosikkiblogilleni! Olen seurannut aika alusta alkaen ja iloitsen jokaisesta postauksesta yhtä paljon.
VastaaPoistaErilaiset ruokassien esittelyt hintoineen ovat aina kiinnostavia. Mukava nähdä erilaisia ruoka-aineita ja etenkin hintojen vertailu on hauskaa.
Paula:kiitos:) On sen verran pitkä matka tuohon gaalaan,etten voi tulla,tulisi aika kalliiksikin.Tosin juuri samaan aikaan poikani synttärit.,.olisi ihana olla siellä mutten voi...
VastaaPoistaKati:kiitos:) Nuo meyersitruunat ovatkin tosi nättejä ja niiden väri on sellainen kauniin keltaoranssinen. Hmmm,suunnitelmissa on salakuvavaus siellä vihanes ja hedelmäpuolella,mutta siellä on hieman vaikeampi kuvata.Huomasinkin silloin Jaffassa että tykkäät mausteista;D
Tuula:kiitos:)Ja sinä todellakin olet ollut täällä kommentoimassa ihan alusta lähtien:)
Pitää laittaa harkintaan tuo hintavertailu.Hinnat ovat tainneet aika lailla muuttua siitä kun sinä täällä asuit;D
Anna:Kiitos ja hih,blogivanhus;D Silloin ei tosiaankaan ollut ihan näin paljon blogeja kuin nyt;D
VastaaPoistaOnnea, Jael♥
VastaaPoistaSinä olet vähän minua vanhempi;-)
Arvaas, mitä on iltaherkkuna: Jääkaapissa vetäytymässä on nyt 2 dl vatkattua kermavaaahtoa, jossa 2 dl maustamatonta rahkaa, 2-3 dl vadelmia, hiukan sokeria ja sitten aitoa vaniljasokeria 2 tl. Kohta kunnon annos ja kirja käteen= nautinto!
joo, me tehdään aina pieni reikä
VastaaPoistaOnna nelivuotiaalle! On ollut hauska oppia uutta Israelista ja sikäläisistä ruokakuvioista blogisi kautta ja saada samalla uusia ideoita. (Jättäydyn arpajaisista ja onnittelen vain :) )
VastaaPoistaOnnea!:) Nopeasti se aika kuluu bloggailun parissa. Antoisa harrastus kaikin puolin.
VastaaPoistaPaljon onnea vuosista blogille :) Jatka ihan samaan malliin, täältä oppii aina uutta niin kulttuurista kuin raaka-aineistakin ;)
VastaaPoistaLeena;Blogimielessä ainakin;D Ei kovin kevyt mutta herkullinen herkku teitä odottomassa ja sitten varmaan hyvä kirjakin;D
VastaaPoistaHannele:joo se reikä on hyvä tehdä;D
Pinea:kiitos sinullekin! Sinäkin olet kauan ollut blogimaailmassa:)
Maistuis varmaan sullekin: Hauska harrastus tosiaankin ja aika kuluu,eipä uskoisi että noin kauan on jo mennyt tässä;D
Mausteinen Manteli:kiitos:)Ja nyt opin taas sinulta juttuja sieltä Brasiliasta:)
Seuraan blogiasi silmä kovana koska on ihana seurata millaista ruokakulttuuri on muulla maailmassa. Torikuvat, yms. ovat hirmu mielenkiintoisia ja sellaisia kaipaisin lisää. Myös paikallisia juhlatarjottavia erilaisista juhlista olisi mukava nähdä resepteineen. Paikallisuus kunniaan. ;) Mielenkiintoista myös seurata miten paljon käytätte kasviksia ja hedelmiä yms. ruoanlaitossa. Oma kasvisruoka kun on aika köyhää -myös jaksamisen puutetta.
VastaaPoistaOnnea 4v. syntymäpäivän johdosta :)
VastaaPoistaOnnea nelivuotissynttäreiden johdosta! Äänestin muuten blogiasi BlogAwardseissa. ;)
VastaaPoistaOnnea synttarisankarille!
VastaaPoistaOnko noissa sitruunoissa makukin etilainen kuin "tavallisissa" vai onko vaan erikoista se mehun maara?
En ole koskaan ajatellutkaan etta sitruunoissakin on eri lajikkeita, mutta tietystihan niin on.
MisLuck:Kiitos ja kiva kuulla,että tykkäät käydä täällä. Muitten maitten ruokakulttuuria onkin kiva seurata ja sitä voi kivasti tehdä virtuaalisesti blogien kautta:)yritän laittaa lisää torikuvia,käyn siellä usein.Yritän laittaa muistiin nuo toivomuksesi..
VastaaPoistaAnnemi:kiitos:)
Amelia:kiva kuulla,kiitos:)
Anu:noissa meyersitruunoissa on vähemmän hapokkuutta kuin tavallisissa sitruunoissa.Käyvät tosi hyvin etenkin jälkkäreihin ja leivontaan.Sitruunoitahan on monta lajiketta.Suosikkejani ovat nämä meyerit ja sitten limesitruuna.
Mukana arvonnassa :)
VastaaPoistaOnnea täältäkin! 4 -vuotta on hieno saavutus!
VastaaPoistaMeyer sitruunoita olisi mukava päästä maistamaan.
Lämpimät onnittelut Yaelian! Eipä ihme, että blogillasi riittää lukijoita. Se on niin aito ja raikas ja persoonallisuutesi välittyy meille lukijoillesi ihanasti blogiesi kautta! <3
VastaaPoistaOnnea 4-vuotiaalle, olet kyllä blogimaailman konkareita! Toivottavasti ikää blogille tulee vielä moninkertaisesti lisää!
VastaaPoistaOsallistun myös arvontaan, kivan kokonaisuuden olet koonnut arvottavaksi.
Oi mitä sitruunoita! 8) On -ja olisi jatkossakin- milenkiintoista nähdä & kuulla, minkälaista ruokakulttuuria siellä Israelissa esiintyy, isoäitien keitoksista uusimpiin villityksiin!
VastaaPoistaKyllä olisi monta tuoretta hedelmää, vihannesta ja maustetta, joita tänne kaivattaisiin.
VastaaPoistaOnnea taaperoikäiselle:).
Pikkuihmisten postit:)
VastaaPoistaJokihaka kokkaa:kiitos vaan toivotuksista.Harmi kun tuo ei oikein kestä pitkiä matkoja;on paitsi ihanan makuinen myös niin nätti!
Mustikkatyttö:kiitos ihanista sanoistasi.Oletkin aina kommentoinut niin että siitä jää hyvä olo:)
Ahle:kiitos vaan ja toivottavasti bloggattavaa riittää vielä pitkään.Kyllä varmaankin,tämähän on mukavaa;D
Riikka K:nuo meyersitruunat ovatkin tosi ihania ja niin nättejä! Siis varmaankin sarjassa kaikkein kauneimmat sitruunat...Täällä ruokakulttuuri on hyvin laaja,johtuen siitä,että on tullut ihmisiä eri puolelta maailmaa,kuten minäkin;D
Heleen:Hyvinhän Suomesta saa kaikkea,mutta joitakin sitten ei voi tuoda kun eivät kestä kuljetusta.Tuo tuli minullekin ihan yllätyksenä että ovat niin herkkiä.
Onnea 4-vuotiaalle blogille :)
VastaaPoistaOnnea, onnea, onnea! Kuin eilisen päivän, muistan yllättävän tapaamisemme kirjakaupassa :) On ollut hienoa tutustua sinuun livenä!
VastaaPoistaOnnittelut neljävuotiaalle! Keep up the good work. Pidän blogistasi juuri siksi, että se on niin persoonallinen.
VastaaPoistaEn osallistu tällä kertaa arpajaisiin, mutta halusin tulla onnittelemaan hienosta saavutuksesta!
Onnea 4-vuotiaalle!
VastaaPoista(Arpajaisiin en osallistu :)).
JenniKaroliina:Kiitos:)
VastaaPoistaOmenaminttu:kiitos Hannele:) Se oli kyllä mahtavaa miten tunnistit minut silloin siellä kirjakaupassa;D Ja kiitos niistä ihanista yrteistäsi,täällä illat ovat jo sellaisia että niistä on laitettu teetä;D
Jonna:kiitos paljon,olen otettu:)
PIkkujutut:Kiitos sinullekin.,Niin ,ei taitaisi paketti tulla perille jos voittaisit;D
Onnea yhdelle lempiblogeistani! Voin kyllä jakaa kanssasi samat ajatuksen bloggaamisesta ja mitä siitä on seurannut :) Ja on ollut yleisemminkin hauskaa seurata, miten useamman vuoden toimineiden blogien kuvat ja visuaalinen ilme ovat muuttuneet ajan myötä.
VastaaPoistaOnnea onnea! Vaikka olen vasta pari kuukautta sitten löytänyt tänne tieni (miksiköhän en muutes aiemmin, kun kerran seuraan sitä toista blogiasi...?!), olen aivan hullaantunut. Eikä siis sen takia ole mitään ehdotuksia. Mutta osallistun arvontaan, kun kerran olen kokkaamiseen nyt niin herähtänyt. Sitä paitsi tuon halaavan sirottimen näin joskus jollakin matkalla, ihastuin, muttei mahtunut enää rinkkaan..
VastaaPoistaPaljon onnea nelivuotiaalle! Blogisi on mainio, pidä juuri tämä linja!
VastaaPoistaMmmm... look at the wonderful red color of that berbere spice mix. I bet it's delicious!
VastaaPoistaOlen jo pitkään seurannut blogiasi. Se tuo aurinkoisen hetken tänne kylmää pohjolaan ihanien värien ja ruokien muodossa, jotka voi mielessään maistaa.
VastaaPoistaOuti:Kiitos ja samoin sinä olet lempibloggareitani:) Onkin vähän hassua katsella niitä vanhoja postauksia,sen verran erilainen ainakin se visuaalinen maailma.
VastaaPoistaHelmi-Maaria:kiva kun tännekin löysit ja ihanasti sanottu:) Tuo halaava pipppuri ja suola-pari on aika söpö:) Ja onpa kiva juttu että sinäkin olet alkanut hullaantua siellä keittiössä;ehkä vielä perustat ruokabloginkin;D¨
Anna:kiitos,yritän pitääkin;D
Robin:that spice mix is really wonderful besides the beautiful colour.You should try it;it can be found in the ethiopian and eritrean shops close to the central bus station in Tel Aviv. They have other interesting things in those shops too...
Nna:kiva kuulla ja kiitos sanoistasi:)
Paljon onnea 4-vuotisesta bloggailusta, toivottavasti kirjoittamisesi jatkuu vielä pitkään.
VastaaPoistaPaljon onnea. Mukavaa, että on henkilöitä jotka jaksavat kirjoittaa mukavia juttuja joihin jää koukkuun ja niitä on seurattava mitä siellä taas tapahtuu ja mitä ruokaa laitat. Jatka vaan edelleen.
VastaaPoistaOnnittelut. Käy sun blogissa aina kalorittomilla herkutteluilla eli kuolaamassa kuvia:D
VastaaPoistaOnnea! Olen uusi lukija, joten jään tutustumaan blogiisi. ;)
VastaaPoistaOnnea blogille. :) Eksyin tänne vastsa vähänaikaa sitten, ja ihastuin lämpimään kirjoitustyyliisi!
VastaaPoistaPauliina;Kiitos toivotuksista;samaa toivon minäkin:)
VastaaPoistaAila:kiitos sanoistasi:)Minullakin on kauheasti blogeja joihin olen jäänyt koukkuun ja tosiaankin toivoo niiden jatkuvan.
Henna73:Kiitos,sellainen herkuttelu pitääkin hoikkana;D
Paula:tervetuloa ja toivottavasti tulet toistekin:)
Annich:kiva kun tänne löysit ja kiva kuulla että pidät:)
Onnea paljon, en ole seuraillut kuin vasta puolisen vuotta mutta tykkään sun blogista ihan hirveesti! Monipuolisesti erilaisesta arjesta ihanin reseptein höystettynä, ei voi muuta kun tykätä :)
VastaaPoistaPieni tulitikkutyttö:kiitos ihanan paljon,Ei voi olla kuin ilahtumatta kun saa tuollaista vastakaikua:)
VastaaPoistaOnnea nelivuotiaalle! Jatka vaan samaan malliin kivoja kasvis- ja raakaruokia kokkaillen.
VastaaPoistaJonsku:kiitos sinullekin:)
VastaaPoistaOnnea 4-vuotiaalle, hieno saavutus! Mitään erikoistoiveita minulla ei blogin suhteen ole; tykkään kovasti juuri tällaisena.
VastaaPoistaOlen arvonnassa mieluusti mukana minäkin.
Mukana ollaan arvonnassa! :-)
VastaaPoistapaljon onnea vanhukselle!
juliajuksu@gmail.com
Paljon onnea 4-vuotiaalle! Mainioita ohjeita, joita on vegaanina tullut selailtua melko paljonkin! Mukana arvonnassa siis :)
VastaaPoistaPaljon onnea! Blogisi nimi sai minut lukemaan jo monta vuotta sitten, kiitos!
VastaaPoistaTiiti66:kiitos ja mukana olet!
VastaaPoistaJulia:kiva kun olet mukana:)
Nanne:kiitos ja toivottavasti seuraaty jatkossakin:)
Reija:kiitos sinullekin!
Neljä vuotta blogimaailmassa on kyllä ehdottomasti juhlimisen arvoinen asia! Osallistun juhliin yhdellä arvalla, tuohon kananmunan
VastaaPoistarei´ittämiseen suhtaudun vähän epäillen, tarviitsisi kokeilla jotta uskoo...
flight(at)luukku.com
Lentoemo:kiitos vaan,taitaa olla aika pitkä aika tosiaankin täällä blogimaailmassa.Kun aloitin,niin oli kyllä leivontablogeja mutta ruokablogeja vähemmän ja taisin olla ensimmäinen,joka bloggasi raakaruoasta.Usko tai älä,se toimii ,siis tuo munajuttu.Multa meni melkein aina joku munankuori keittäessä rikki;nyt kun tuollainen on ollut joitakin kuukausia niin takuulla pysyvät ehjänä.Se tekee niin minimaalisen pienen reiän,että sitä ei edes näy!
VastaaPoista