Nopea ja helppo hernepasta fetajuustolla on yksi pastasuosikeistani, Tämä on niin hyvää ! Ja tämä pasta valmistuu myös nopeasti ja helposti. Käytin tässä gluteenitonta maissipastaa, mutta mikä tahansa lyhyt pasta sopii tähän. Suosittelen käyttämään tässä fusillipastaa, olkoon se tavallista pastaa tai gluteenitonta pastaa.
Herkullinen hernepasta fetajuustolla
- 125 gr fusillipastaa (tai muuta pastaa)
- 1.5 dl herneitä (käytin pakasteherneitä)
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ vihreä chili
- 6 kirsikkatomaattia
- ripaus mustapippuria, ½ tl paprikaa, ½ tl yrttimaustetta
- 50 gr fetajuustoa
- päälle parmesaanimuruja
- ½ rkl oliiviöljyä
Pannuun lisätään oliiviöljy, ja kun se tarpeeksi lämmintä, siinä paistetaan sipulia, keskilämmöllä, kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi (noin 5-6 minuutin ajan) . Tämän jälkeen lisätään hienoksi pilkottu valkosipuli, ja herneet, ja seosta paistetaan muutaman minuutin ajan, Lisätään kirsikkatomaatit ja chili, ja taas seoksen annetaan paistua muutaman minuutin ajan, välillä sekoittaen. Lopuksi lisätään fetajuusto , jota murennetaan vihanneseoksen joukkoon, sekä mausteet. Pastan annetaan kiehua sillä välin kun valmistetaan vihanneseos-kastike.
Fetan lisäämisen jälkeen lämpö käännetään minimiin, ja pannu peitetään kannella. Seos saa kypsyä kannen alla kunnes feta on lähes sulanut. Pasta lisätään pannuun, sekoitetaan hyvin ja vihanneksia ja pastaa kypsennetään vielä 1-2 minuutin ajan. Ennen tarjoilua pastan päälle voi lisätä parmesaanimuruja antamaan lisämakua.