Kun valmistan tuoresalaattia, lisään yleensä aina punasipulia. Punasipuli on ollut aika hintava täällä viime aikoina, mutta isossa hevi-kaupassa, jossa käyn viikottain, näin ison pussillisen "huonoja" punasipuleita, jotka olivat todella edullisia. Pussissa oli 1.2 kiloa punasipuleita, ja kotona huomasin että sipuleista piti poistaa vain uloimmat kerrokset sekä molemmat päät, mutta muuten sipulit olivat täydellisiä. 2 punasipulia säästin salaattia varten, mutta suurimmasta osasta tein 2 erilaista punasipuliherkkua .
Pikkelöity punasipuli
- 2-3 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ripaus mustapippuria
- hyppysellinen chilihiutaleita
- 2 dl etikkaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Leikkaa punasipulista ohuita suikaleita, ja laita niitä kerroksittain sopivan kokoiseen lasipurkkiin. Leikkaa valkosipulista ohuita viipaleita, ja laita niitä sipulikerrosten väliin Lisää mustapippuria ja chilihiutaleita. Chilihiutaleet voi jättää pois jos ei välitä hieman tulisesta mausta .
Lisää etikka, vesi, sokeri , suola sekä öljy kattilaan ja anna kastikeliemen lämmetä kiehumispisteeseen .Kun kastikeliemi jäähtynyt, kaada sitä punasipulipurkkiin.. Säilytä.purkki jääkaapissa. Pikkelöity punasipuli on hyvää mm.salaateissa .
Karamellisoitu punasipuli
- 3 punasipulia
- 2.5 rkl öljyä
- 2 tl hunajaa
- 1/3 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Punaspulista leikataan suikaleita ,jotka lisätään pannulle muiden ainesten kanssa . Punasipulin annetaan kypsyä minimilämmöllä, kunnes sipuli täysin pehmennyt.