Kävin läpi vanhaa täkäläistä ruokalehteäni,josta löysin mielenkiintoiselta kuulostavan kurkkusalaatin.Tein tätä tänään ja kivasti erilainen salaatti tämä olikin;maistuu sellaisenaan tai voisin kuvitella tätä tarjottavan vaikka kalaisella aterialla.
Täälläpäin ei ole sellaisia pitkiä kurkkuja kuten Suomessa,vaan kuvassa näkyviä pienempiä kurkkuja,jotka kuitenkaan eivät ole kuten avomaankurkut.
Kurkkusalaatti aasialaisella vivahteella
- hieman yli ½ kg kurkkua
- 1 kananmuna
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 3 kevätsipulin vartta
- 2 rkl kapriksia
- Salaatin päälle:kourallinen korianterinlehtiä sekä 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl Dijon-sinappia (mieluiten karkeaa,mutta omani oli ihan tavallista Dijon-sinappia)
- 2 rkl omenaetikkaa tai muuta etikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl majoneesia (käytin tofumajoneesia)
- ripaus ruususuolaa
Leikkaa kurkkujen päät pois ja leikkaa kurkusta (kurkuista) ohuita suikaleita. Leikkasin vain siihen asti kunnes kurkun siemenet tulivat kunnolla esille.Jäljelle jääneet osat menivät päivän smoothieen.Leikkaa keväsipulit palasiksi.Laita kurkkuviipaleet astiaan,lisää munakassuikaleet,kevätsipulit ja kaprikset ja sekoita.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada kastike salaatin päälle.Ripottele salaatin päälle korianterinlehtiä sekä seesaminsiemenet.