Tein joku aika sitten tosi omenaisen 🍏 omenakakun, jonka vein erääseen tilaisuuteen. Viime viikolla tein uuden kakun, joka meni ystäville. Kakusta pidettiin tosi paljon molemmilla kerroilla, ja minulta kysyttiin ohjetta, joten laitan sen tännekin.Tämä onenakakku syntyi kun piti käyttää pois jo hieman nahistuneita omenia.
Hyvin omenainen omenakakku🍏
- 3 omenaa(minulla Granny Smithiä)
- 1.25 dl oliiviöljyä(voi olla muukin öljy)
- 2 1/4 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1.5 tl kanelia
- vaniljauutetta
- 1.5 rkl kaurahiutaleita+1 rkl kookoshiutaleita
- 2 rkl voita tai kookosöljyä
- 1 rkl tummaa sokeria
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi, ja lisää sen jälkeen öljy sekä mausteet.Tähän seokseen raastoin 2 omenaa(kuorittuna).
Jauhot lisätään tämän jälkeen seokseen.
Ensimmäisen kakun tein English cake-vuuassa, ja toisen kakun tein matalaan vuokaan.
Kun taikina on kaadettu vuokaan,päälle ripotellaan sekoitus johin tulee 1 omena raastettuna, kaurahiutaleita, kookoshiutaleita ,tummaa sokeria, ripaus kanelia sekä 2 rkl kookosöljyä,jonka voi korvata voilla tai öljyllä.
Kakkua paistetaan 180 C asteessa, 45 -50 minuutin ajan,kunnes pinta on ruskistunut ja kakun sisukseen laitettu tikku tulee kuivana ulos. Kakun paistoaika on pidempi jos kakku paistetaan korkeammassa vuuassa.
Matalemmassa vuuassa paistettu kakku. Kakku on hyvin kostea, ja sen annetaan kunnolla jäähtyä ennen leikkaamista Kakkua säilytetään jääkaapissa.