Kaikille meille varmaankin sattuu välillä täydellisiä katastrofeja keittiössä ja niin sattuu mnullekin välillä,kuten viimeksi viime viikolla kun tarkoitus oli tehdä gluteenittomia suklaamuffinseja. Muffineissa oli iso osuus suklaata,ja taikina maistui tosi hyvältä ennen muffinsien úuniin menoa.Mutta voi mikä pettymys kun muffinsit olivat tulleet uunistä,jäähtyneet ja jähmettyneet:kivikovia,kuivia ja makeuttakin puuttui.Mikä ihme meni pieleen? Luultavasti se että laitoin liikaa tärkkelystä taikinaan.
Mutta täydellisesti epäonnistunutta kakkua ei tarvitse heittää roskiin vaan siitä voi saada vaikka seuraavan kakun ainekset.Aloin miettimään mitä aineksia siinä käytinkään (ne näkyvät kuvassa) ja siinähän oli ihan hyviä aineksia,joten jauhoin muffinit hienoksi muruseokseksi. Omat muffinini olivat niin kuivia että jauhaminen sujui helposti mutta jos paha kakku on vähän kosteampi niin parissa päivässä se kuivuu huoneenlämmössä niin että siitä saa hienon muruseoksen. Tästähän tuli vähän kuin instant-kakkujauhe! Mietin myös mitä muffineista puuttui ja niistähän puuttuivat kosteus ja mehevyys,makeus sekä rasvaa parantamaan koostumusta.Eli piti lisätä aineksia joilla saa puuttuvat elementit kuntoon.
Lisäsin uusiin muffineihin paljonkin : yhden kananmunan, hienoksi raastettua bataattia ,appelsiinimehua sekä appelsiinikuorta makua ja mehevyyttä antamaan,hieman oliiviöljyä ,varmuuden vuoksi vielä leivinjauhetta ,ruokosokeria ja hieman lisää kaakaota.Lopuksi lisäsin sen muffinsijauhoseoksen.
Edellisten pohjalta tehdyt muffinsit olivat meheviä,niissä oli makua ja koostumus oli hyvä;täysin onnistuneita siis. Tässä ei nyt tullut varsinaista ohjetta mutta vinkkinä se ettei pilalle mennyttä kakkua todellakaan kannata heittää roskiksiin vaan sen voi hyödyntää seuraavaan kakkuun:)