Kun joulukuussa tein pipareita punajuuripiparitaikinasta, laitoin puolet taikinasta pakastimeen. ja nyt oli aika käyttää pois tuo pakastettu taikina. Ensi viikolla täällä vietetään Purim-juhlaa, jonka ruokapuoleen kuuluvat kolmion muotoiset, täytetyt pikkuleivät , eli Hamanin korvat. (Hamantaschen) Mietin miten piparitaikina taipuisi noihin täytettyihin kolmiopipareihin, ja hyvinhän se taipui:) Täytin täytetyt piparit/pipariset Hamanin korvat itse keittämälläni luumusoseella, johon lisäsin hieman sitruslikööriä. Tein myös mantelisesta murotaikinasta kuvan harmaita Hamanin korvia, jotka täytin kookoksesta, rahkasta ja valkosuklaasta tehdyllä täytteellä. Harmaiden Hamanin korvien oli oikeastaan tarkoitus olla mustia , valkoisella täytteellä, mutta käytin värjäämiseen lääkehiiltä, enkä halunnut käyttää sitä liikaa, joten lopputulos oli harmaa;D Kookosvalkosuklaatäytettä jäi hieman yli, joten pursottelin sitä hieman piparikolmioiden luumutäytteen päälle.
Tämä olikin kiva ja hieman erilainen tapa käyttää piparitaikinaa, ja luumusoseella täytettyinä sopisivat hyvin jouluksi. Ylläolevassa kuvassa näkyy miten Hamanin korvat taitellaan: kahdella eri tavalla, josta yleensä käytän tuota alimmaista tapaa. Punajuuripipareiden taikinan ohje löytyy täältä.
Purim-juhlaan kuuluu antaa ruokalahjoja, ja nämä menevätkin saman kadun varrella asuvalle tutulle.
Blogissa on vuosien varrella tehty Hamanin korvista monta eri versiota: