Vietin osan tästä viikonlopusta hyvän ystävän kesäkodissa ja tuloiltana,torstaina,hän oli valmistanut meille aivan taivaallisen hyvää munakoisosalaattia vuohenjuustolla.Ohje on thekitchn-sivustolta ja olen kääntänyt reseptin tänne.
Taivaallisen hyvä munakoisosalaatti vuohenjuustolla
- 2 suurta munakoisoa
- suolaa
- 1/3 kuppia (amerikkalainen kuppimitta) oliiviöljyä
- 2 rkl omenasiiderietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1/2 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl savupaprikaa
- 4 suurta valkosipulinkynttä,murskattuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 kupillinen sileälehtistä persiljaa,silputtuna
- 1/2 kupillinen pannulla paahdettuja ,kevyesti murskattuja manteleita
-
hieman yli 50 gr murennettua vuohenjuustoa (ystäväni käytti Chevre-juustoa)
- 1/4 kupillista viipaloitua kevätsipulia
Lämmitä uuni 200 C asteeseen. Uunin kuumentuessa leikkaa munakoisot kuutioiksi ja laita kuutiot suureen kulhoon. Sirottele suolaa kuutioiden päälle ja aloita marinaadin valmistus: sekoita oliiviöljy,etikka,hunaja,savupaprika ja kumina. Kuivaa munakoisokuutioiden päälle ilmestynyt kosteus ja sekoita marinadi munakoisokuutioiden joukkoon. Sekoita joukkoon myös murskattu valkosipuli. Aseta munakoisokuutiot leivinpaperin päälle ja aseta uunipelti uunin keskitasolle. Paahda munakoisokuutioita noin 40 minuuttia.(sekoita kuutioita noin 15 minuutin välein). Ota munakoisokuutiot uunista ja sekoita sitruunamehu soijakastikkeen kanssa..Sekoita sitruunasoijakastikeseos munakoisokuutioiden joukkoon.Lisää persilja, mantelit sekä suurimman osan vuohenjuustosta..Sekoita. Siirrä munakoisokuutiot tarjoiluastiaan ja ripottele päälle jäljelle jäänyt juusto sekä kevätsipulirenkaat.
Ehdimme käyvä myös Mikkelin torilla sekä viime syksynä avatun Stella-kauppakeskuksen yhteydessä olevassa kauppahallista,josta ystäväni hankki muikut.Muikut hän sitten savusti kotona ja voi että ne olivat hyviä!
Muikut ostettiin Heinäsen kalaherkusta ja sieltä tuli myös oikein hyvät savustusohjeet:)
Perjantaina kävimme poimimassa mustikoita Mikkelin lähellä.Löysimme mahtavan mustikkapaikan,jossa oli myös paljon ahomansikoita,ja mustikat olivat tosi suuria! Arvioni mukaan sain poimittua parisen kiloa marjoja ja olisin varmasti kerännyt enemmänkin,elleivät itikat olisi niin kiusanneet,Offista huolimatta;D
Ennen paluutani Helsinkiin ehdin vielä tehdä pizzataikinan,josta tehty pizza paistettiin grillissä. Rapean taikinan salaisuus on taikinan joukkoon lisätyissä mannaryyneissä ja päälle tuli tekemääni tomaattikastiketta,tomaatinviipaleita, mozzarellaa sekä tuoretta timjamia ja basilikaa.