Täälläpäin on alkanut se kaikkein kuumin aika, korkeilla kosteusprosenteilla höystettynä, ja silloin pitää olla todella kevyttä päällä. Kauhistuin kun huomasin että iso osa kesävaatteistani olivat nyt kireitä, tai liian pieniä, joten joitakin viikkoja sitten jätin pois sokerit , vehnäjauhot ja juustotkin, raejuustoa lukuunottamatta. Välillä tekee kuitenkin mieli jotain makeaa , ja tein nämä mustikkaiset kauravanukkaat, joihin ei tullut lainkaan lisättyä sokeria. Vanukkaat ovat todella yksinkertaisen helppotekoisia, ja ihan hyviä näistä tuli myös ilman lisättyä sokeria.
Mustikkaiset ja sokerittomat kauravanukkaat
- 6 dl kauramaitoa (käytin itse tehtyä kauramaitoa, mutta kaupan kauramaito käy myös hyvin)
- 3.5 rkl Maizenaa
- ripaus vaniljauutetta
- 1 rkl mustikkajauhetta
- steviajauhetta ( en muista tarkalleen paljonko laitoin,mutta kannattaa lisätä muutama teelusikallinen , ja lisätä makeutta tarpeen mukaan).
Sekoitin kaikki ainekset tehosekoittimessa, jonka jälkeen kaadoin seoksen kattilaan, ja lämmitin seoksen ensin kiehumapisteeseen, Sen jälkeen käänsin lämmön matalaksi, ja vispasin seosta kunnes se alkoi kunnolla paksuuntua, jonka jälkeen kaadoin sen heti muotteihin. Muotti /muotit laitetaan jääkaappiin, mieluiten vähintään 12 tunniksi, jotta vanukkaat hyytyvät hyvin.
Käytin tässä mustikkajauhetta, mutta tässä voisi varmaan hyvin käyttää sen sijaan myös tuoreita tai pakastettuja mustikoita.