Lehtikaalipasta sobanuudeleilla ja tomaateilla
- lehtikaalia muutama iso kourallinen
- sobanuudeleita (käytin kolmanneksen paketista)
- 1 iso ,pieneksi pilkottu sipuli
- 2 valkosipulin kynttä,veitsellä paloiteltuna
- 8 kirsikkatomaattia
- 4 rkl sitruunamehua
- suolaa,mustapippuria ,paprikaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- hyvää parmesaania päälle raastettuna
Jos käytät suuria lehtikaalin lehtiä ,poista niistä lehtiruoti, tai ainakin paksuimmat sellaiset. Leikkaa lehtikaali suikaleiksi. Silppua sipuli,ja lämmitä 3 rkl oliiviöljyä kannellisessa pannussa. Kuullota sipuli , ja kun se on alkanut saada hieman väriä, lisää valkosipulin palaset. Puolita kirsikkatomaatit,ja lisää ne sipuliseoksen joukkoon.Paista muutama minuutti ja lisää lehtikaalisuikaleet. Lisää loppuöljy sekä mausteet ja tilkka vettä. Peitä kannella ja alenna lieden lämpöä. Anna kasvisten hiljalleen pehmentyä pannussa,noin 20 minuutin ajan. Tarkista välillä, ja lisää tilkka vettä jos kasvikset palavat pannuun kiinni. Keitä nuudelit ja säilytä osa keitinvedestä. Kun nuudelit ovat kiehuneet,lisää ne kasvisten joukkoon , sekoita,ja lisää tässä vaiheessa sitruunamehu. Lisää nuudelien keitinvettä jos ruoka tuntuu liian kuivalta. Kaada pasta tarjoilukulhoon , raasta päälle parmesania ja nauti:)
Oli kyllä niin nam:)
Eteläisessä Tel Avivissa oli tällainen hauska hahmo makkarakaupassa mainostamassa grillikanaa,
Makkarakauppias
Ser så gott ut! Ha en fin dag.
VastaaPoistaHovkonditorn:det var nog jätte gott:) Tack det samma:)
PoistaMä rakastan nuudeliruokia. Juuri eilen meillä oli kana-nuudeliwokkia!
VastaaPoistaIhanaa alkanutta viikkoa!
Outi:sama juttu,voisin elää melkein pelkästään niillä:) Ihanaa viikkoa sinullekin!
PoistaNam miten hyvän näköistä, iski aivan hillitön pastahimo. Mukavaa uutta viikkoa Jael <3
VastaaPoistaTiia:tämä oli kyllä niin namia.Mulla oli niin suuri määrä lehtikaalia,että tein tätä kahdesti. Hyvää uutta viikkoa sinnekin Tiia.
PoistaOnpa kiva pastaidea, lehtikaalille onkin aina kiva saada uusia käyttökohteita.
VastaaPoistaRommirusina:olikin tosi hyvää;niin että piti hakea lisää lehtikaalia;D
PoistaTosi hyvän kuuloinen pasta! Sobat on munkin suosikkeja, niissä on kaikista eniten makua.
VastaaPoistaRiitta;sen vuoksi minäkin niistä pidän,rakastan tattarin makua:)
PoistaLehtikaali <3 on kyllä niin ihanaa, myös pastassa! upean pastan olit kehitellyt :)
VastaaPoistaAnne:totta,vaikka välillä olin jo kyllästyä lehtikaaliin...Kiitos,oli kyllä hyvää pastaa:)
Poista