torstai 30. lokakuuta 2008

Vegaaninen mango lime jäätelö


Vähän yli vuosi sitten jätin lihan pois ruokavaliostani. Punaisesta lihasta en ole edes koskaan pitänyt, ja sitä en edes teinistä lähtien ole syönyt, mutta kana ja kalkkuna olivat osa ravintoani. Vähitellen jäivät pois kananmunat ja maitotuotteet, ne eivät oikein enään maistuneet. En ole kuitenkaan vegaani, sillä syön kalaa silloin tällöin, enkä ole siitä valmis luopumaan,kala on niin hyvää. Joskus harvoin syön myös rakastamaani lampaanmaitojugurttia, joten maitotuotteetkaan eivät ole kokonaan jääneet pois. Mutta ruokavalioni koki remontin ja se jatkuu edelleenkin, olin tosin jo aikaisemminkin aina syönyt mielestäni terveellisesti. Muille laittelen ilomielin ruokia,joissa on myös kananmunia ja maitotuotteita(rakastan leipomista...), mutta liha ei lainkaan enään kuulu keittiööni.

Tein mielenkiintoisia löytöretkiä uudenlaiseen ruokamaailmaan, tutustuin vegaanikeittiöön, elävän ravinnon keittiöön jne. ja tein mielenkiintoisia havaintoja, joita sitten olen yrittänyt soveltaa kotikeittiössäni. Aikomuksena onkin laittaa postituksia näistä havainnoista.
Seuraavana onkin sovellus, johon olen erikoisesti ihastunut ,vegaaninen jäätelö, joka on niin hyvää, ettei edes tule mieli nyt maistella kermapohjaisia jäätelöitä...

Mango Lime jäätelö
1 mango
1 lime(mehu ja raastettu kuori)
1 purkki kookosmaitoa
2 -3 dl kaurakermaa (täällä Israelissa en ole löytänyt kaurakermaa, joten teen sellaista itse, mutta Suomessa on Oatlyn ja GoGreenin kaurakermoja)
1 pakkaus vaniljavanukasjauhetta
1 tl ksantaania
2 dl ruokosokeria (muukin sokeri käy)

Lämmitä kookosmaito, lisää siihen sokeri ja lämmitä maitoa,kunnes sokeri on sulanut.Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Laita tämänjälkeen jäätelömassa jäätelökoneeseen, ja anna laitteen käydä ohjeiden mukaisesti.
Tämä jäätelö on ihanan kermainen koostumukseltaan. Ainekset ilman hedelmiä on vakiopohja,johon sitten voi lisätä maun mukaan aineksia, tässä tapauksessa se oli mango ja lime.Tämä jäätelö muuten on täysin kolestroliton!!!! Valitan muuten kuvan laatua, olen aika onneton valokuvaaja, täytyy kovasti harjoitella..

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, mangoa ja kookosmaitoa...! Harmi, kun ei ole jätskikonetta.

  VastaaPoista
 2. ps. Mistä ostat ksantaania hyydytykseen - netistä, apteekista vai mistä? (Pitää nyt kysyä, jos sisko vaikka Suomeen päästyä lainaisi jäätelökonetta :) :) ).

  VastaaPoista
 3. Ksantaania olen ostanut ihan tavallisesta S-marketista, muistaakseni keliaatikot lisäävät sitä leipätaikinaansa, mutta tuossa jäätelössä se estää kristallisoitumisen, tai jäätelön rakenne on parempi ksantaania käytettäessä.

  VastaaPoista
 4. Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta! Erityisesti elävä ravinto kiinnostaa, jään seurailemaan, josko vaikka postaisit jotakin... :) Linkitän sinut, ok?

  VastaaPoista
 5. Kyökkipiika Kati, tottakai, kiitos!

  VastaaPoista
 6. En ole vielä saanut aikaiseksi tuota jäätelön tekoa. Annoit tuon ohjeen minulle joku aika sitten. Pitää ryhdistäytyä ja kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Tää niin maistuisi nyt..

  VastaaPoista
 8. Jatin aikoinaan (pian 30 vuotta sitten...) Israelissa asuessani lihan, kalan, kanan ja kalkkunan pois ruokavaliostani. Myohemmin Suomessa ollessa jouduin ottamaan kalan takaisin. Kala on hyvaa ja Suomessa ruokavalio kavi jotenkin koyhaksi ilman sita. Maitotuotteita ja munaa kaytan silloin talloin.

  Enka vaihtaisi takaisin. Ajatuskin lihan syomisesta allottaa...

  Tuula

  VastaaPoista
 9. Rossana, todella hyvää tuo jäätelö,suosittelen.
  Tuula, mä nykyään voin melkein pahoin kun haistan ulkona grillattua lihaa.Mulla taitaa olla aika samantapainen ruokavalio kuin sulla.

  VastaaPoista
 10. Saako Israelista vegaanista vanukasjauhetta? Täällä niissä kaikissa on ainakin maitotuotteita, ja ehkä muitakin eläinperäisyyksiä.

  Jäätelö kuulostaa kyllä muuten tosi hyvältä, täytynee kehitellä tuon vanukasjauheen tilalle jotain muuta :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...