Sivut

perjantai 26. toukokuuta 2023

Maissijuustokakkuset

Täällä vietetään parhaillaan Shavuot-juhlaa, jonka kulinaariseen puoleen kuuluvat kaikenlaiset juustoiset  herkut, makeat sekä suolaiset.Vuosien aikana olen julkaissut täällä blogissa juustokakkujen ohjeita, sillä juustokakut ovat pyhän suosituimpia herkkuja. Tein tällä kertaa pieniä kakkusia, joihin tuli sekä maissia että juustoa, ja maistajien mukaan nämä olivat herkullisia🧁.Etelä-Amerikan vuosina opin käyttämään maissia leivonnaisissa,  ja maissi tekee näistä kakkusista sekä hyviä että meheviä.🌽

Maissijuustokakkuset
  • maissia purkista(voi myös olla tuoretta tai pakasteena ). Maissin paino oli 285 g ja purkissa olleen nesteen 55 g  . Käytin koko purkin sisällön, eli maissinjyvät ja nesteen
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 dl appelsiinimehua
  • appelsiinin kuoriraaste
  • 250 gr rahkan tapaista juustoa(käytin 5% juustoa)
  • 1/2:dl rypsiöljyä
  • 100 g kookoshiutaleita
  • 4.5 d vehnäjauhoa
  • 1 dl  riisijauhoa
  • 1.5 tl leivinjauhoa
Tein nämä niin että jauhoin ensin maissinjyvät nesteineen kananmunien ja sokerin kanssa tehosekoittimessa, tasaiseksi paksuhkoksi seokseksi. Sama varmaan onnistuu myös sauvasekoittimella.

Maissiseokseen sekoitetaan rahkan tapainen juusto,sppelsiininehu-ja kuoriraaste , öljy sekä vaniljauute.

Jauhot sekoitetaan keskenään erikseen,  ja jauhoseosta  käännellään kostean seoksen joukkoon , tasaiseksi seokseksi.

Kaadoin taikinaa silikoniseen muffinivuokaani, jonka kolot olin kevyesti voidellut öljyllä.
Paistoin kakkusia miniuunissani ,180 c lämmössä, noin 40 minuutin ajan.Käytän nykyään vain miniuuniani koska oikea uunini aiheuttaa oikosulkuja, ja kakkuset saavat paistua uunissa kunnes pinta saa hieman väriä, ja kunnes kakkuseen laitettu tikku tulee kuivana ulos 

Lisäsin jäähtyneitten kakkusten päälle valkosuklaata,johon olin sekoittanut muutaman tipan öljyä. Kakkuset ovat  parempia seuraavana päivänä,ja ne kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta ottaa huoneenlämpöön noin 15 min. ennen tarjoilua. 
Täällä on parhaillaan menossa täkäläisen ruokaformaatin nimeltä "the Perfect Dessert" 3. kausi, ja sen tiimoilta oli Tel  Avivin Sarona Marketissa jälkiruokafestari. Nuo niin oikealta  näyttävät kärpässienet olivat yhden tämän kauden kilpailijan tuotos alkukarsinnoissa, ja niitä sai ostaa tuolla. Ohjelman loppukilpailu, jossa 4 finalistia on huomenna lauantaina , ja tuomaroinnissa mukana Pierre Herme, yksi maailman parhaista 
kondiittoreista. Kilpailun taso oli tällä kaudella todella korkea, ja jälkiruoka-annokset huikean upeita Tuomarit valitsevat jälkiruuan ensin sen perusteella miltä se näyttää, ja jos se hyväksytään,  kilpailija pääsee tuomareiden eteen,  ja jälkiruokaa maistetaan. 5 tuomarista 4 pitää hyväksyä annos, jolla pääsee jatkokilpailuun.
Sarona Marketissa oli niin täyttä,että hyvä kun pääsin kuvaamaan joitakin tuotteita tuolla.
Kärpäsienijälkiruuan lisäksi en nähnyt muita kilpailussa olleita luomuksia,  mutta ruotsalainen Fika-leipomo oli tuolla tutuilla tuotteillaan
Tässä kojussa oli minikokoisia baskilaisia juustokakkuja, jotka pakattiin kauniisiin rasioihin.
Croissants ja muutakin.

Suolaisella täytteellä.

lauantai 13. toukokuuta 2023

Purjopizza

Harvemmin tulee nykyisin tehtyä pizzaa,mutta toissa viikolla tein tosi herkullisen  pannupizzan, jonka herkullinen  maku tuli purjosta.💚

Purjopizza
Pizzan päälle
  • 1 purjo,pieneksi viipaloituna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 gr feta-juustoa
  • 3 rkl pestotahnaa
  • 7-8 kirsikkatomaattia viipaloituna
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • päälle pizzamaustetta ja paprikajahetta
Purjo valmistetaan niin että pieniksi paloiksi leikattua purjoa (valkoinen+vihreä osa) paistetaan pannulla oliiviöljyssä,matalalla lämmöllä, kunnes purjo on aivan pehmeää ja saanut väriä.

Kun olin levittämyt pizzataikinan (ohuesti) leivinpellin peittävän leivinpaperin päälle, levitin ensin tahnaksi sekoittamani feta+pestotahnan. Tämä on ns. valkoinen  pizza, johon ei tule tomaattikastiketta. Jäähtynyt purjoseos levitellään tahnan päälle,lisätään kirsikkatomaattipalat ja parmesaaniraaste. Mausteet ripotellaan päälle. Kuvan pizzassa näkyy myös sulanutta juustoa, eli lisäsin päälle muutaman palan keltaista  juustoa, Edamin tapaista, mikä oli virhe,sillä tämä pizza ei sellaista tarvitse .
Paistoin pizzan miniuunissani noin 250 asteen lämmössä,11 minuutin ajan, mutta paistoaika riippuu uunista.Purjo on aivan  mielettömän ihana täyte tällaiselle pizzalle🍕