Nigella Lawsonin uusi kokkausohjelma "Cook, Eat , Repeat" alkoi viikko sitten BBC:n ohjelmistossa, ja satuin näkemään ohjelman ensimmäisen jakson (jonka voi nähdä täällä). Jakson lopussa Nigella valmisti hurjan herkulliselta ja hieman erikoiselta kuulostavan curryn, johon tuli banaaninkuoria. Ja banaaninkuori oli se mikä kiinnosti, sillä olen käyttänyt banaaninkuoria banaanikakussa, ja todennut että ne toimivat mainiosti leivonnaisissa. Miksi siis ei myös curryssä. Oli ihan pakko kokeilla Nigellan ohjetta, ja voi että tästä tuli hyvää. Nigella kertoo ohjelmassa että hänen ystävänsä luulivat curryn banaaninkuoriviipaleita munakoisoksi, eikä tästä ruuasta voisi ikinä arvata että siinä on banaaninkuoria. Banaaninkuorista tulee pehmeitä, ja niissä on kivasti suuntuntumaa tässä curryssä.
Nigellan banaaninkuoriohje otettiin vastaan sekalaisin tuntein; sen jopa väitettiin traumatisoivan ihmisiä 😉 , mutta banaaninkuoricurryohjeita on ollut jo kauan netissä, paljon ennen Nigellan ohjelmaa. Yleensä ne liittyvät intialaiseen keittiöön, kuten täällä. Pidin Nigellan currystä niin paljon että takuulla teen sitä toistekin.
Nigellan banaaninkuoricurry
- 3 kypsää banaania (vain kuoret)
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- pala inkivääriä
- 1 punainen chili
- pieni nippu korianteria
- 1 tl kanelia
- ½ tl kurkumaa
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 purkki kookosmaitoa
- 200 gr esikeitettyä kukkakaalia
Banaanit kuoritaan, ja kuoret laitetaan astiaan, joka täytetään kiehuvalla vedellä. Nigellan mukaan riitti kun niitä pehmitettiin kuumassa vedessä kunnes vesi oli jäähtynyt, mutta itse vaihdoin veden 2 kertaa.
Salottisipulit, valkosipulit, inkivääri, punainen chili, korianterin varsiosat, ilman lehtiä, kaneli ja kurkuma jauhetaan tahnaksi. Öljy kuumennetaan pannulla (käytin wokkia), siihen lisätään juuri jauhettu currytahna, jota paistetaan keskilämmöllä , kunnes neste on siitä melkein haihtunut. Tuoksut ovat tässa vaiheessa aivan mielettömän ihanat! Lisätään tomaattipyree, ja seosta paistetaan vielä muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen lisätään kookosmaito, vähän kerrallaan , ja koko ajan sekoittaen. Lisätään sitruunamehu, suola sekä sokeri. Currykastikkeen annataan kiehua keskilämmöllä 5 minuutin ajan minkä jälkeen siihen lisätään paloitellut tai suikaloidut banaaninkuoret. Curryn annetaan poreilla hiljalleen, pienellä lämmöllä, noin 10 minuutin ajan, minkä jälkeen lisätään kukkakaali. Sekoitellaan ja annettaan seoksen kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Päälle lisätään korianterin lehtiä.
Herkkua vaikka riisin kanssa;) Tuo currykastike on aivan ihana:) En poistanut chilin siemeniä, ja siitä tuli aika tulista, joten jos haluaa vähemmän tulista, kannattaa poistaa siemenet ennen jauhamista.
No nyt on jotain sellaista, etten tiedä uskallanko kokeilla. :D Mielenkiintoista! Harmi, ettei meillä näy nyt mitään BBC:n kanavia, en näe tuota Nigella-sarjaa. Pidän hänestä paljon.
VastaaPoistaSari:Ei.mullakaan näy mutta laitoin tuonne linkin missä näkyy tämä eka jakso tuosta uudesta ohbelmasta. Tämä oli niin yllättävän hyvää että suosittelen kokeilemaan. Tästä lähtien mun banaanien kuoret ei enään mene roskikseen 💛🍌
PoistaThis is incredible!! I was just brainstorming recipes to tackle food waste, and banana peels are a big culprit! I hadn't even dreamed of turning them into curry... So brilliant, so perfect!
VastaaPoistaBittersweet:Hannah, such a good example of #nowaste:) It appears that banana peel curry originates in Indian kitchen, but Nigella's version is different, easier and so delicious:)
PoistaEn olekaan ennen kuullut banaanin kuorista curryssa. Muistan kyllä nähneeni tuon sinun leivontaohjeen, jossa käytit kuoria.
VastaaPoistaHyvältähän tuo ruoka näyttää, nam!
Ihanaa tiistai-iltaa Jael <3
Spännande, inget man i första hand tänker att använda i matlagning. Säkert gott :)
VastaaPoistaEi hitsit, tätä on kyllä pakko kokeilla. Tuo on varmaan todella herkullista currya.
VastaaPoistaMakoisaa viikonloppua sinulle ♥♥