Sivut

maanantai 8. elokuuta 2022

Kesäkurpitsaruudut

Nämä kesäkurpitsaruudut tein muutama viikko sitten, ja näistä tuli tosi hyviä. Olen ollut uuniton jo muutamia viikkoja, ja tein tämän pannulla, ilman uunia. Minulta hajosi samoihin aikoihin sekä uuni, jääkaappi ja tietokone, joten uuni saa hieman odotella sillä jääkaappi oli tärkein noista, eikä kaikkia voi kerralla hankkia. Olin myös utelias näkemään miten tällainen ruoka onnistuu ilman uunia..

Kesäkurpitsaruudut
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 kesäsipulin vihreät osat
  • 4 kananmunaa
  • 3 tl seesamiöljyä
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • ripaus chilijauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 5 rkl Maizenaa
  • 2.5 rkl vettä
  • 2 rkl raejuustoa
  • muutama tl seesaminsiemeniä
Leikkasin kuorijalla leveitä suikaleita kesäkurpitsoista, mutta niin että se pehmeämpi keskiosa, jossa siemenet, jää käyttämättä. 

Sekoitin kananmunat, soijakastkkeen, sokerin, seesamiöljyn, chilin, leivinjauheen ja raejuuston tasaiseksi seokseksi. Sekoitin erikseen Maizenan vedessä, ja lisäsin sen kananmunaseokseen. 

Minulla  on kaksipuolinen paistinpannu (näkyy hieman kuvassa) jossa yhdistyvät kaksi paistinpannua, jonka avulla sen voi kääntää helposti niin että molemmat puolet saavat väriä. 

Sivelin  pannujen pohjille ja sivuille seesamiöljyä. Latelin kerroksen kesäkurpitsasuikaleita, ja päälle jonkun verran kevätsipulin vihreästä osasta leikattuja renkaita. Päälle kananmunaseosta, ja kerroksia laitetaan niin paljon kuin mahtuu. Tuo kaksipuolisen pannuni sivut ovat aika matalia, ja siihen mahtui 4 kerrosta. Päälle loput kananmunaseoksesta, ja ripottelin pinnalle seesaminsiemeniä. Kaksinkertaisella pannullani (minimi hellalämpö) kypsymiseen kului vajaa 20 minuuttia per puoli, mutta jos olisin tehnyt tämän uunissa, paistolämpötila olisi 180 astetta, ja paistoaika 40-45 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on saanut väriä. Paljon hienompi versio tällaisesta paistoksesta on joku aika sitten tehty Epätrendikkäässä Ruokablogissa 
 

Kuvista ei tullut niin hyviä, mutta aika hyvin paistos onnistui pannullakin, vaikka selvää että uunissa tämä onnistuu parhaiten. Paistosta kannattaa leikata vasta kun se on kunnolla jäähtynyt, sillä lämpimänä se ei onnistu. Kesäkurpitsaruudut  aasialaisilla mauilla höystettynä olivat herkullisia💚

10 kommenttia:

  1. No nam mitä paistosta. Sitä tulee kyllä kekseliääksi, kun joutuu vähän soveltamaan valmistustapoja...hyvä sinä! Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos❤️Joo todellakin on pitänyt viime aikoina soveltaa nyt kun ei uunia eikä tietokonettakaan, mutta kaukkeen tottuu. Oikein ihanaa torstaita sinulle

      Poista
  2. Det ser så gott ut! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack, blev nog gott, trots att inte gjort i ugnen. Ha en fin dag du också❤️

      Poista
  3. Näyttää tosi hyvältä! Mistä saa kaksipuolisen paistinpannun? En ole ikinä kuullutkaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna:Kiitos❤️Täältä olen ostanut pannun, ovat täällå suosittuja, mutta esim. Amazonin kaupassa tällainen:
      https://www.amazon.com/Double-sided-Frying-Pan-Non-stick-clean-Design/dp/B08KSRW7SG

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Suomesta ei noita tosiaan saa, ja Ruotsista olisi 130e....

      Poista
    3. Ohoh,aika kallis tuo Ruotsin hinta..AliExpressistä ehkä löytyisi edullisesti

      Poista
  4. Tosi herkullisen näköinen ja kuuloinen ohje. Käytätkö nuo kesäkurpitsan keskustat keittoihin tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marke:Kiitos💚Vähän riippuu mitä teen mutta useimmiten se keskiosa päätyy johonkin wokkiruokaan

      Poista