Sivut

lauantai 23. heinäkuuta 2022

Salaatti paahdetuilla aprikooseilla

Tein joku aika sitten aivan ihanan salaatin , joka on muunnelma täkäläisen  meijerin  lehtisessä olleesta ohjeesta.  Salaatti saa makunsa paahdetuista  aprikooseista,  ja  nyt kun aprikooseja on ollut  kaupoissa, olenkin käyttänyt niitä lähinnä salaatteihin,  ja nimenomaan paahdettuina. En erityisesti välitä aprikooseista  sellaisenaan, mutta esim.  hilloissa ja näin paahdettuina ne  ovat niin herkullisia.

Salaatti paahdetuilla aprikooseilla
  • erilaisia  salaatinlehtiä (minulla oli keräsalaattia ja purppuran värisiä salaatinlehtiä)
  • 6 aprikoosia, paloiteltuna
  • ½ rkl oliiviöljyä  aprikoosien paistamiseen
  • Grana padano-juuston suikaleita salaatin päälle
Kastike:
  • puolet paahdetuista aprikooseista (jäähtyneinä)
  • 1 sitruunan mehu
  • vajaa ruokalusikallinen Dijon-sinaappia
  • 1 rkl  tummaa sokeria (tai muuta makeusta)
  • 1 vihreä chili , josta siemenet poistettu, paloiteltuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa 
Aprikoosit pestään, kuivataan ja paloitellaan. Alkuperäisessä ohjeessa  aprikoosien määrä oli paljon suurempi,  ja ne paahdettiin uunissa (10 min. 250 asteessa, kevyesti öljyttyinä) mutta minä paahdoin näitä paistinpannulla, pienessä määrässä oliiviöljyä.  Eli  oliiviöljyä lämmitetään pannulla, lisätään aprikoosin palaset,  ja  aprikoosia paahdetaan miedolla lämmöllä  kunnes  ne ovat kunnolla pehmentyneet. 
Kastikkeen ainekset  sekoitetaan  tasaiseksi kastikkeeksi esim, sauvasekoittimella ym.  Tarjoilua varten salaatinlehdet asetellaan laakeaan astiaan  , päälle lisätään paahdettuja  aprikoosipalasia,  kastiketta ja Grana padano-juustosta leikattuja suikaleita. Alkuperäisessä   ohjeessa salaattiin lisättiin myös  erilaisia pähkinöitä kuten pistaasipähkinöitä,  hasselpäähkinöitä ja manteleita,  paahdettuina, mutta en laittanut pähkinöitä omaan salaattiini. Alkuperäisessä ohjeessa  salaattiin tuli vihreän salaatin lisäksi  rukolaa, mutta tähän sopii mitkä tahansa salaatinlehdet.   Ja salaatin kastike  on niin herkullinen  että olen käyttänyt sitä muissakin salaateissa. 

10 kommenttia:

  1. Tässä on tervetullut resepti. Raaka-aineita salaattiin löytyy kotoa ja puuttuvat aprikoosit kipaisen hakemassa kaupasta. Toivottavasti kaupassa niitä on. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja❤️Toivottavasti tykkäsit jos teit tätä, 🥗

      Poista
  2. Ihanan värikäs ja herkullisen näköinen salaatti.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos paljon, oli kyllä tosi hyvää🥗. Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinulle❤️

      Poista
  3. Så fräscht och gott. Jag hade aprikosbitar i yoghurten igår och det smakade så gott!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack ❤️Jag gillat inte förska aprikoser, tycker att de blir så mycket bättre när man värmer dom

      Poista
  4. Fresh, simple, and lovely; exactly what I crave on these hot summer days.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Hannah ,fresh and simple indeed,and perfect on hot summer days 🥗

      Poista
  5. Pitääpä kokeilla tätä!

    PS: Jokseensakin tutunnäköinen kulho. Omasta keittiön kaapistani löytyy aikalailla samanlainen, Israelista ostettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dzinni:oli kyllä tosi hyvää salaattia🥗 Ja tuo kulho on kyllä tosi nätti💙

      Poista