Huomenillalla täällä on juutalaisen uuden vuoden aatto,jolloin ihmiset kokoontuvat uuden vuoden illalliselle. Uuden vuoden,Rosh Hashanan, ruokiin kuuluvat ehdottomasti omena ja hunaja,jotka symbolisoivat "makeaa" alkavaa vuotta.Myös granaattiomena kuuluu Rosh Hashana-juhlaan.
Minut on kutsuttu huomenna uuden vuoden illallisille,ja ajattelin tuoda tuliaisena jälkiruuan,jossa nämä uuden vuoden tyypilliset ainekset. Koska olen hiilarikuurilla,en voi itse tätä syödä,maistoin vain ihan pikkuriikkisen kastiketta,joka oli tosi hyvää.Olen käyttänyt kastikkeessa Amarettoa,mutta jos tämän haluaa tehdä raw foodina,niin sen voi varmaankin korvata esim. omenamehulla.
Omenacarpacciota ja granaattiomenaa hunajaisella kastikkeella
- 4 kiinteää omenaa
- 200 gr juoksevaa hunajaa (käytin kuumentamantonta luomuhunajaa)
- ½ sitruunan mehu
- yhden granaattiomenan siemenet
- ripaus vaniljatangosta
- 0,75 dl Amarettoa (tai omenamehua,jos haluaa tästä alkoholittoman)
Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenista mahdollisimman ohuita viipaleita(käytin mandoliinia). Poista siemenet granaattiomenasta. Laita omenaviipaleet astiaan,purista päälle hieman sitruunamehua,jotta ne eivät ruskistu. Lisää granaattiomenan siemenet. Sekoita kastike:hunajaa ,likööriä (tai mehua) ja vaniljaa. Anna marinoitua yön yli. Tarjoilua varten asettele omenaviipaleet lautaselle,laita granaattiomenan siemeniä päälle,ja lusikoi kastiketta päälle.Marinoituessaan omenista erittyy nestettä,joka antaa vielä lisämakua kastikkeelle.
Näyttää tosi kauniilta ja on varmasti hyvää! Kiva ja erilainen tapa tehdä omenoista jälkiruokaa.:)
VastaaPoistaNamskis, namskis! Tiedàn Erààn kavereineen, joille tuota tarjoan. Kohta. Saapasmaassa. Graniittiomenat tulevat kaverin puutarhasta. Namskis, namskis, namskis!!!
VastaaPoistaKmsu;kiitos,maistoin vaan ihan pikkuriikkisen hunajaista kastiketta,joka oli ihanaa,mutta nuo ohuet omenaviipaleetkin pehmentyvät kivasti marinoituessa.
VastaaPoistaLissu:Juu,suosittelen.Ja granaattiomenia omasta puusta,mikä voisi olla parempaa.Täällä on viereisessä puistossa vähän kitukasvuinen granaattiomenapuu,johon tulee aina vähän kitukasvuisia granaattiomenia;D
On sulla aika rautainen itsekuri, jos maltat olla maistamatta! Hieno annos!
VastaaPoistaOnnellista Uutta Vuotta!
VastaaPoistaKylläpä noita uuden vuoden juhlia riittää eri kulttuureissa! Tästä teikäläisestä en ollut tietoinen.
VastaaPoistaOmenoista voi tehdä vaikka mitä! Tämähän olisi loistava jälkiruoka myös joulun aikaan. Pitääpä kokeilla, joskus.
VastaaPoistaOkriina;Kiitos:-)Itsekuri on pitänyt todella hyvin,olen itsekin yllättynyt,ja ei edes ole ollut vaikeaa:-)
VastaaPoistaUnelma:kiitos kiitos:-)
Rita;eri kulttuureissa eri aikoina.Viime vuonnakin kirjoitin tästä pyhästä.
Sooloilija;omenasta tosiaankin voi tehdä vaikka mitä! Jeps,hyvin sopisi jouluunkin, voisi lisätä joulun mausteita mukaan..
Ehdottomasti Amaretton kera;-)
VastaaPoistaLeena;niinpä;D
VastaaPoistaShana tova my friend, wishing you the very best of years!
VastaaPoista-----------------------------------
My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!
Robin:Thank you and shana tova to you too:-)
VastaaPoistaTuli mieleen, että oletko testannut kilpirauhasarvot tuon aineenvaihdunnan/painonnousun suhteen? Raakojen kasvisten sisältämät goitrogeenit häiritsevät jodin imeytymistä ja saattavat hidastaa kilpirauhasen toimintaa.
VastaaPoistaTässä wikipedian artikkelia asiasta. http://en.wikipedia.org/wiki/Goitrogen
Roxsheena:Tuli sekin vuosi sitten testattua ja kaikki oli ok....
VastaaPoistagår äpplen bra att äta alltså? GOTT NYTT ÅR yaelian, från sydney!
VastaaPoistastor kram
Sara:hälsningar till Sydney och tack:-) Nej,äpplen (som all frukt,utom citron)är också förbjudna under de första 8 veckor...Det här gjorde jag för familjen där jag åt Rosh Hashana-måltiden.
VastaaPoistagranaattiomena + banaani = TOTTA
VastaaPoista