Sivut

lauantai 29. lokakuuta 2022

Appelsiineja&Hunajaa-blogin 14. synttäripostaus

Appelsiineja & Hunajaa blogi täyttää tänään 14 vuotta💚Tuntuu kuin olisin aloittanut blogin ikuisuus sitten, mutta vielä ollaan täällä...

Tässä synttäripostauksessa jaan näiden täytettyjen taatelisuklaatryffeleitteni ohjeen. Nämä suklaanamut tein joitakin  viikkoja sitten, ja vein tuomiseksi tutuille. Näistä pidettiin tosi paljon, ja myös omasta mielestäni nämä olivat tosi hyviä💚 Taatelin ja suklaan yhdistelmä toimii tosi hyvin🍫

Täytetyt taatelisuklaanamut
  • 8 taatelia
  • 200 gr tummaa suklaata
  • 1 rkl kookosöljyä
  • muutama tippa vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kaurahiutaleita
Täyte 
  • 100 gr valkosuklaata
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl appelsiinikuoriraastetta
Tein nämä niin että ensin sulatin tumman suklaan(minulla oli 70% tummaa suklaata), jonka jälkeen lisäsin kookosöljyn, taatelit, vaniljan, suolan sekä kaurahiutaleet sulaneen suklaan joukkoon ja jauhoin koko seoksen tasaiseksi. Jos taatelit tosi pehmeitä, ne voi lisätä sellaisenaan, mutta omat taatelini olivat kuivahtaneita, joten olin ensin liottanut taatelit lämpimässä vedessä, poistanut siemenet, ja sitten jauhanut ne paksuksi soseeksi, lisäten hieman liotusnestettä. Suklaa - taateliseos meni jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Täytettä varten sulattelin valkosuklaan, yhdessä tahinin ja appelsiinikuoriraasteen kanssa., Sulanut seos sekoitetaan hyvin, ja laitetaan jähmettymään jääkaappiin. 
Kun suklaaseokset ovat jähmettyneet, taateli-suklaaseoksesta pyöritellään pieniä suklaatryffelin kokoisia palloja, joihin tehdään sormella syvennys, minne lisätään noin teelusikallinen valkosuklaatäytettä per namu. Täyte peitetään kunnolla, ja täytetty seos pyöritellään palloksi. Pyörittelin lopuksi suklaa-taatelinamut kookoshiutaleissa sekä kaakaojauheessa, ja pienen osan pomeranssi-ja punajuurijauheessa. 
Tosi nameja❤️

perjantai 7. lokakuuta 2022

Aasialainen perunasalaatti

Viime postauksessa oli vihreä selleri&omenasalaatti, yksi kolmesta salaatista, jotka tein ystäväni uuden vuoden illalliselle. Tämä perunasalaatti on toinen sinne viemäni salaatti, ja on nepalilaisen perunasalaatin muunnelma, koska minulla ei ollut kaikkia aineksia, kuten esim. sinappiöljyä tai rohtosarviapilan siemeniä.Sarviapilan siementen sijaan laitoin sinapinsiemeniä, vaikka maku ei lainkaan sama, mutta paahdetut sinapinsiemenet ovat ihania salaateissa. Tästäkin löytyi netissä monen monta muunnelmaa, ja tästä omasta versiostani tuli tosi maukas🥔.

Aasialainen perunasalaatti 
  • 1/2 kg kiinteitä perunoita
  • 2 valkosipulin kynttä, pieneksi pilkottuna
  • pieni pala inkivääriä, hienonnettuna
  • 1/2 vihreä chili, ilman siemeniä
  • 1 pienehkö punasipuli
  • noin 5 sentin pala kurkkua, pieneksi kuutioituna
  • 3/4 dl seesaminsiemeniä
  • 1/5 tl chilihiutaleita
  • ripaus kurkumaa
  • 1 tl korianterin siemeniä, jauhettuna
  • 1/2 tl jeeraa
  • ripaus mustapippuria 
  • 1/2 tl suolaa 
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1.5 rkl öljyä
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • tuoreita korianterin lehtiä 
Tässä kannattaa tehdä osa salaatista etukäteen, niin pääsee helpommalla. Omassa salaatissani oli sekä chilihiutaleita että tuoretta vihreää chiliä, ja jos tuntuu että chiliä liikaa, voi chilihiutaleet jättää pois. Omaan makuuni tämä ei ollut liian tulista. 

  1. Pese perunat ja keitä kypsäksi. Kun perunat ovat hieman jäähtyneet, leikkaa perunat kuutioiksi. Käytin ohutkuorisia perunoita, enkä poistanut kuoria keittämisen jälkeen, mutta se on makuasia. (pidän perunan kuorista..) 
  2. Leikkaa kurkku kuutioiksi. 
  3. Puolita punasipuli, ja leikkaa molemmat puoliskot suikaleiksi. 
  4. Sekoita suola, mustapippuri, chilihiutaleet, kurkuma, korianterisiemenjauhe ja jeera keskenään, ja lisää ne perunan, kurkun ja punasipulin joukkoon, sekoittaen. Lisää myös sitruunamehu
  5. Seesaminsiemeniä paahdetaan pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Paahtaminen kannattaa tehdä matalaa lämpötilaa käyttäen. Paahdetut seesamisiemenet jauhetaan karkeaksi seokseksi, ja lisätään perunan, kurkun, punasipulin ja mausteiden sekaan
  6. Valkosipuli, inkivääri ja vihreä chili pilkotaan pieneksi. Öljyä lämmitetään pannulla, ja valkosipuli-inkivääri-chili-seosta kuullotetaan öljyssä, pehmenemiseen saakka. 
  7. Sinapinsiemeniä paahdetaan kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat poksahtamaan
  8. Hieman jäähtynyt valkosipuli-inkivääri-chiliseos öljyineen lisätään perunasalaattiin. 
  9. Lopuksi lisätään sinapinsiemenet sekä tuoreen korianterin lehtiä. 
Tästä salaatista tykättiin tosi paljon, ja vaikka tämän tekemiseen menee jonkun verran aikaa, on valmis salaatti vaivan arvoista. 🥔🥔🥒🌶️🧄