Upea Värikästä Vegeä-kirja ilmestyi viime kuun vaihteessa, ja minulle se saapui vihdoinkin viikko sitten. Tätä kirjaa olin odottanut kauan; siitä lähtien kun kirjan tekijät Ninarose Maoz ja Robert Seger kävivät luonani, ja kävimme yhdessä torilla sekä myöhemmin kokkaamassa kotonani. Värikästä Vegeä -kirjassa käydään Israelissa asuvien, ruokaa rakastavien ihmisten luona, ja tutustutaan erilaisiin mielenkiintoisiin keittiöihin, mm, druusikeittiöön, beduiinikeittiöön, unkarilaiseen keittiöön, ja yhden suomalaisen ruokabloggaajan keittiöön. Kirja (417 sivua!) on täynnä innovatiivisiä kasvisruokaohjeita, joista löysin monta mahtavaa ohjetta. Matka-ja ruokatoimittaja Nina on pannut kaikkensa tähän kirjaan, ja kirjan upeasta visuaalisesta puolesta vastaa Robert, joka on aikaisemmin kuvannut Kaalikirjan, sekä Josen Meze-kirjan.
Valitsin kirjasta kikhernesalaatin, joka on niin hyvää ja täyttävää, ja olenkin tehnyt tätä jo pari kertaa. Ohje on jerusalemilaisen Brasserie Ein Keremin omistajan kotikeittiöohje.
Salaatin kuva kirjasta |
Kikhernesalaatti
- 3 dl keitettyjä kikherneitä
- 1 sellerinvarsi
- 1 porkkana
- 4 isoa , mehukasta taatelia
- aurinkokuivattua tomaattia
- kourallinen sellerinlehtiä (tai rukolaa, pinaatinlehtiä ym.)
- 4 kukkakaalin kukintoa
- pinnalle parmesaanilastuja
Kastike:
- 4 rkl kuminansiemeniä, paahdettuna
- 2 dl oliiviöljyä
- 1/3 dl sitruunamehua
- 2/3 dl taatelisiirappia (tai hunajaa)
Laita kaikki kastikkeen ainekset lasipurkkiin, ja sulje kansi tiiviisti, Ravista kunnes kastike on muuttunut tasaiseksi, Kastikkeen ainesten määrä voi vaikuttaa suurelta, mutta ihana kastike sopii hyvin myös muihin salaatteihin. Kuminansiementen määrä on suuri, mutta niistä tulee mahtava maku salaatille.
Pilko selleri, kuutioi porkkana ja hienonna taatelit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa. Kaada kastiketta päälle , ja sekoita. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja.
Kirjassa ei lukenut oliko salaatin kukkakaali raakaa vai kypsennettyä. Olin ostanut pienen kukkakaalin, jonka olin aiemmin paahtanut, joten lisäsin kukkakaalia paljon enemmän kuin ohjeessa. Sellerienlehtien, pinaatin tai rukolan sijaan minulla oli salaatissani korianterin lehtiä. En myöskään ripotellut parmesaanilastuja salaatin päälle, mutta salaatti oli silti älyttömän hyvää. Kastiketta jäi yli vielä seuraavaa salaattia varten,
Niin hyvää:)
Värikästä Vegeä -kirja löytyy paitsi nettikaupasta myös suurimmissa kirjakaupoissa.
Sunhan on vielä kauniinpi kuin kirjan
VastaaPoistaAllu:Kiitos, no kun mä lisäsin niin paljon paahdettua kukkakaalia tuohon;D
PoistaOnnittelut Jael vielä tätäkin kautta mukanaolosta tässä Vege-kirjassa! Olet niin huippukokki.
VastaaPoistaAnnos näyttää herkullisen kauniilta. Kivaa toukokuun loppua :)
Kiitos Marjo ihanainen❤Tästä tulu tosi hyvää, ja niin täyttävääkin, nousi heti suosikiksi
PoistaIhan mahtavaa saada oma juttu kirjaan <3 Kaunista, värikästä ja varmasti täyttävää ruokaa tämä salaatti.
VastaaPoistaOuti:Kiitos,inhan se kiva juttu ❤Tämå oli kyllå niin hyvää eyyä jää vakiosalaatiksi keittiööni
PoistaKirja on ihan mahtava ja hieno juttu tuo osuutesi ja reseptisi siinä! Voin kuvitella miten mehevän muhevia makuja tuossa salaatissa on, sopisi juhlapöytäänkin!
VastaaPoistaHeli:Tosi mahtava opus onkim tuo kirja, ja ihanan visuaalinen. Tässä salaatissa oli kyllä mayt niin kohdallaan💚
PoistaMums, helt i min smak. Ha en fin dag Jael!
VastaaPoistaKatarina:En härlig ock så mättande sallad💚Tack, och önskar dig en fin veckolut
PoistaHeissan ihanainen Jael <3.
VastaaPoistaKirja on todella upea ja täynnä toinen toistaan mahtavampia reseptejä, kuola tosiaan valuu kirjan sivuja selatessa.
Meillä ikävä kuolemantapaus perheessä (aviomiehen äiti siirtyi taivaaseen), joten kaikki aika on mennyt miehen tukemiseen järjestelyjen suhteen, mutta enköhän pian saa aikaa oman arvosteluni saamiseksi ilmoille.
Mukavaa viikonloppua sinulle ja toivottavasti ilmat on jo siedettävät <3.
Sari:Kiitos ihanainen ❤Kirja on aivan mahtava, ja niin hyvin kuvitettukin. Osanottoni teidän perheelle,mutta kuitenkin hyvää viikonloppua teille🌺🌺Kiitos, säät nyt normaalit, eli 30 asteen pailkeiila, mutta edessä pitkä kuuma kesä...
PoistaUpean näköinen kirja ja salaatti on varmasti herkullinen.
VastaaPoistaMinä olen viime aikoina kovasti tykästynyt juuri tuollaisiin vähän ruokaisampiin salaatteihin... blogiin tosin ei ole päätynyt niistä kai yksikään (mutta eipä siellä ole muutenkaan viime aikoina paljon tapahtunut)
Minna:kurja on tosi upea, Nina teki kyllä upean työn kirjan kanssa💙Tuollaiset ruokaisat salaatit ovatkin tosi hyviä, ja valmistuvatkin helposti💚
PoistaOnnittelut Jael! Hienoa, että olet päässyt mukaan. Täytyy etsiä, josko saisin tuon kirjan jostain selattavakseni. Olisi kyllä hienoa nähdä sinut siellä joukossa!!! Salaatti kuulostaa tosi hyvältä. Itse tykkään selleristä kaikissa muodoissaan, mutta harmikseni K on allerginen sellerille. Olisikohan sinulla vinkkiä, miten voisin korvata varsisellerin ohjeissa? Usein jätän sen vaan pois, mutta silloin aina tuntuu, että jotain oleellista jää puuttumaan.
VastaaPoistaLeena:kiitos paljon:) Kirja on ihana (paitsi minusta otetut kuvat..) Salaatti on tosi hyvää, ja varmaan sellerin voisi korvata jollain jossa samanlaista suuntuntumaa, ehkä kyssäkaali?
PoistaKiitos vinkistä Jael! Kokeilenpa kyssäkaalia seuraavalla kerralla. Juuri tuo suutuntuma taitaakin olla tärkeä.
PoistaOnneksi olkoon!
VastaaPoistaNäyttää erittäin herkulliselta. Parmigiano juusto (tai Parmesanost kuten me Ruotsissa Parmigiano tyyppisiä juustoja kutsutaan, tai Pecorino Romano, kuten Roomassa) on hyvää monien ruokien päällä. Laitoin tässä juuri vihreätä parsaa, hollandaisekastikkeen ja tuoreitten perunoiden kanssa. Ja titysti höyläsin parmesanoa päälle.
Kiitos paljon Donna Roomassa:Nuo juustot ovat kyllä hanua, veljeni maahantuo sellaisia Italiasta Suomeen
PoistaOukein herkulliselta kuulostaa tuo sinunkin ruokadi🧀🧀💙
Hienoa päästä mukaan noin mahtavan kuuloisen kirjan tekemiseen. Onnittelut Jael ja kiitos hyvästä reseptistä!
VastaaPoistaAloitin kastikkeen teon, mutta jäin miettimään suolan puuttumista. Kaipaako salaatti muuten ripausta suolaa vai riittääkö parmesanlastujen suola? Terveellisempää se varmaan on juuri noin!
Hyvää kesää sinulle!
Leena:Kiitos paljon 💗Minunkin piti tarkistaa tuo auolajuttu kirjasta, sitä ei todellakaan mainittu ohjeessa, enkä laittanut, eikä salaatti sitä tarvinnutkaan, mutta tietysti suolaa voi lisätä tuohon maun mukaan. Oikein ihanaa kesää sinullekin Leena🍀🌱🌸💮🌼🍓
PoistaHei ja onnea kirjaan pääsystä. Jotenkin aina onnistuu tuunaamaan noita ohjeita, kun kaikkia ei satu olemaan kotona.
VastaaPoistaOlen aina tykännyt käyttää papuja ja linssejä, mutta se turvotus on ihan sietämätöntä. Onko teillä päin joku konsti sen vähentämiseksi. Fenkolinsiementen puremienikaan ei tunnu auttavan.
Nyt on ollut eri olo, kun en ole edes hummustakaan tehnyt aikoihin.
Voisipa palata taas papujen pariin����
Kiitos Paula Se turvotus on tosiaankin ikåvää,mutta olen huomannut että mulla ehkä sen vuoksi kun käytän palkokasveja niim paljon, niin turvotus on vähemmän lievää. Kaalista sen sijaan saan paljon enemmån turvotusta, ja lisään yleensä jauhettua fenkolinsiementä, mikä tuntuu auttavan jonkin verran. Hummuksesta muuten:se turvotus tulee enemmänkin niistä kuorista, joten yritän poistaa kuoria sen verran kuin voin
VastaaPoista