Eräällä espanjalaisella sivustolla vastaan tulivat suklaiset piparit, joihin tulee myös marsipaania. Rakastan marsipaanin makua, ja se olikin se mikä innosti leipomaan näitä. mutta valmiissa pipareissa ei tuntunutkaan marsipaanin maku. Mutta marsipaanin mantelit vaikuttivat kuitenkin kivasti piparien rakenteeseen. Tein ensin puolet satsista, ja vein ne torin kahvikauppaan , ja jotkut takeaway-kahvin hakijat saivat bonuksena piparin;D Näistä tykättiin, ja kun eksäni olisi halunnut näitä hieman lisää, leivoin toisen satsin seuraavana päivänä. Kuorrutukset ovat kamalan näköisiä, en tosiaankaan ole hyvä niissä, mutta pääasia että nämä maistuivat:) Hieman säätelin ohjetta, sillä ohjeessa oli jauhona leivontajauhoa "harina de reposteria", mutta kun normivehnäjauhoihin lisätään Maizenaa, tulee siitä sopivaa. Piparit ovat myös hyvin miedosti makeita, mutta sokerikuorrutus tai pikeeri antaa lisämakeutta.
Suklaiset piparit marsipaanilla
- 270 gr vehnäjauhoa
- 30 gr Maizenaa
- 30 gr kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 100 gr sokeria
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 150 gr voita
- 1 runsas teelusikallinen piparimaustetta
- ripaus muskottipähkinää
- 30 gr raastettua marsipaania ( voi korvata mantelijauholla, ja lisäämällä hieman sokeria)
- 1 kananmuna
Sulata voi, ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, kaakao, suola, sokeri, mausteet ja leivinjauhe.
Lisää raasttettu marsipaani (tai mantelijauhoa ja hieman sokeria ), appelsiinin kuoriraaste, kevyesti vatkattu muna, ja sulanut voi. Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Taikina jaetaan kahteen osaan, litistetään kahdeksi kiekoksi ja kääritään elmukelmuun , ja laitetaan jääkaappiin , vähintään 30 minuutiksi.
Uuni lämmitetään 170 asteeseen. Levittele hieman jauhoa leivinalustalle ja taikinan päälle, ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Leikkaa muotilla pipareita taikinasta.
Asettele piparit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista pipareita uunin keskitasossa , noin 10-12 minuutin ajan. Anna pipareiden jäähtyä kunnolla, minkä jälkeen niitä voi koristella. Säilytä pipareita suljetussa rasiassa.
Lovely and delicious! I wish I could make these for my mom... She's a big fan of marzipan (and chocolate, of course). It's like these were meant for her!
VastaaPoistaBittersweet: Hannah , thank you , these were really yummy, but the there were so many flavors that the marzipan was not felt that much. But they were still delicious, and your mom would surely love these.
PoistaSå goda smaker i dessa fina kex. Ha en fin helg Jael!
VastaaPoistaKatarina:Tack, massor med goda smaker faktist i de här kex. Tack det samma Katarina:)
PoistaOi,mitä herkkupipareita ❤
VastaaPoistaTarja: kiitos, olikin hyviä:)
PoistaTänä vuonna ei vielä olekaan tullut pipareita leivottua. Suklaapiparit ovat varmasti maistuvia <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Jael <3
Outi: Musta pipareita on aina niin kiva leipoa,ja tällä kertaa halusin kokeilla taas vähän erilaisia pipareita. OIkein hyvää keskiviikko-iltaa sinulle:)
PoistaPiparit on niin herkkua ja niin on marsipaanikin:) Mukavaa viikonloppua ja marraskuun loppua❤
VastaaPoistaPäden Paja:Piparit onkin herkkua, ja marsipaani, harmi vaan ettei se tuntunut näissä tarpeeksi. Oikein hyvää joulukuuta ja joulun odostusta sinulle :)
PoistaKiva resepti, marsipaani on munkin herkkua. Mulla on piparit vielä leipomatta ja voisin kokeilla tätä reseptiä ennen tavallisten tekoa. Mä en kyllä koskaan jaksa koristella pipareita. Olen siihen aivan liian laiska :)
VastaaPoistaSuloista alkavaa viikkoa sinulle Jael!
Birgitta:Kiva oli kokeilla vähän erilaisia pipareita taas, ja marsipaanihan se tuossa houkutteli, sitä oli vaan suhteessa aika vähän joten jäi muiden makujen alle,mtuta silti hyviä:) Mä olen kyllä aika huono noissa koristeluissa... Oikein ihanaa joulukuuta sinulle:)
PoistaRakastan marsipaania, näistä tulisi ehkä liian koukuttavia ja tulisi syötyä jo ennen joulua!
VastaaPoistaHeli;samoin, se on niin hyvää.Nyt on tarkoitus tehdä marsipaania, mantelit valmiina odottamassa. Hih, mutta näissä se marsipaani ei niin erityisesti tuntunut;D
PoistaNo höh, ettei maistu marsipaanille! Sillä minäkin olen ehdottoman perso marsipaanille.
VastaaPoistaNanna:no ei ,ehkä sitä olisi pitänyt olla enemmän kuin tuo 30 grammaa.Jos teen uudestaan , takuulla isompi määrä sitä ja vähemmän jauhoa;D
Poista