Sivut

perjantai 22. tammikuuta 2021

Bataattia maapähkinäkastikkeella

Viime aikoina bataatti on ollut  taas  esillä keittiössäni.  Kodin lähellä olevassa  vihanneskaupassa   oli valtavia bataatteja tarjouksessa, ja  ajattelin ensin etteivät sellaiset suuret bataatit ole niin hyviä, mutta ne olivatkin niin hyviä että kävin ostamassa niitä lisää.   Blogissa  on 49  #bataatti-tägillä merkittyä ohjetta,  mutta  katsoessani  keittiössä olevaa maapähkinävoipurkkia,    keksin uuden ohjeen bataatille.  Maapähkinävoi  on myös sellaista mitä aina löytyy   keittiöstäni,  ja useimmiten  aineksena jossain aasialaisestyylisessä kastikkeessa,    mutta yhdistettynä bataatin kanssa tosi herkullista:)
Valtavat bataatit

Bataattia maapähkinäisellä kastikkeella

  • 400 gr tai vähän yli bataattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chili
  • noin sentin pala  inkivääriä
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 3-4 rkl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl etikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
  • 1 rkl siirappia
  • muutama korianterin varsiosa
  • korianterin lehtiä 
Kastike kannattaa valmistaa ensin;   valkosipulit, chili (ilman siemeniä jos ei halua kovin vahvaa kastiketta), inkivääri,   maapähkinävoi ,   soijakastike , etikka, siirappi , vesi ja korianterin varret   jauhetaan tasaiseksi kastikkeeksi. Kastikkeen tulee olla löysähköä.

Bataatti kuoritaan ja paloitellaan kuutioiksi.  Tein tätä kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla niin että  kaadoin ensin  kiehuvaa vettä bataattikuutioiden päälle ennen paistamista.   Toisella kerralla en tehnyt niin   ja bataatissa oli enemmän suutuntumaa,  mutta molemmilla kerroilla tästä tuli tosi hyvää.

Öljy lämmitetään   pannulla,  ja sipulin annetaan hieman ruskistua  keskilämmöllä.  Kun sipuli alkaa saada hieman väriä, lisätään  bataattikuutiot,  ja    seosta paistetaan noin 5 minuutin ajan, aina välillä sekoitellen, kunnes kuutiot alkavat saada hieman väriä.

Kastike kaadetaan  pannuun, ja bataatteja ja sipulia sekoitetaan hyvin  niin että kastiketta tulee tasaisesti niiden päälle.    Kastike saostuu aika nopeasti, ja   ruokaa paistetaan pannulla  alemmalla keskilämmöllä, kunnes kastikeen nesteet alkavat haihtua.

Hyvää vaikka riisin kanssa:) Korianterin lehdet voi lisätä päälle.

4 kommenttia:

  1. Bataatti on yksi lemppareistani. Sen maku on niin mukava ja siitä saa valmistettua erilaisia ruokia. Kiitos siis reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Sötpotatis är gott och jordnötssmör är gott :)

    VastaaPoista
  3. Bataatti kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Tykkään tehdä siitä ranskalaisia ja laitamme bataattia usein myös pataruokiin.
    Ihana ohje tämä sinun maapähkinäkastike-bataatit myös!
    Herkullista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  4. Proof that everything tastes better with peanut sauce! We really do think alike. ;)

    VastaaPoista