Herkulliset aruk-nimiset perunapihvit kuuluvat irakinjuutalaiseen keittiöön, ja jo pitkään olen halunnut tehdä näitä. Pihvien alkuperä on irakilaisessa kabob uroog- jauhelihapihveissä, mutta aruk-versiossa pääaines on perunaa, toisin kuin kabob uroogissa, jossa ei ole perunaa. Aruk-perunapihveistä löytyy monta erilaista ohjetta, ja tässä yksi jota olen muokannut sopivaksi. Joissakin aruk-ohjeissa perusmassaan lisätään kanan jauhelihaa, mutta kasvisversio on yleisempi. Näistä tuli todella herkullisia:)
Yrttiset perunapihvit
- 2 isoa tai 3 keskikokoista perunaa
- iso kourallinen persiljaa
- 3 kananmunaa
- 1 pieni sipuli
- 1 kevätsipulin varsi
- 1 tl paprikaa
- ripaus savupaprikaa
- 1 tl jeeraa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2.5 rkl vehnäjauhoa
- öljyä paistamiseen
Pese perunat , ja keitä ne kuorineen. Keitä perunat , koosta riiipuen 10-15 minuuttia, niin että perunat ovat vielä kiinteitä eivätkä liian pehmeitä. Anna perunoiden hieman jäähtyä ja kuori ne.
Raastoin perunat, mutta ne voi myös murskata haarukalla.
Sipulit hienonnetaan , ja lisätään perunaseokseen. Lisätään myös hienonnettu persilja, sekä mausteet.
Lopuksi lisätään kananmunat sekä jauhot, ja ainekset sekoitetaan hyvin keskenään.
Perunapihvimassan annetaan olla jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
Öljyä lämmitetään paksupohjaisessa kasaripannussa, niin että sitä on noin sentin korkeudella.
Perunapihvimassasta otetaan ruokalusikallinen per pihvi , ja perunapihvejä paistetaan molemmin puolin 2-3 minuutin ajan, kunnes pihvien pinta on saanut kunnolla väriä ja rapeutta.
Näistä tuli hurjan hyviä. Tarjoile vaikka tahinikastikkeen kanssa, tai syö ihan sellaisenaan. Täällähän on koronan suhteen tilanne parantunut, ja toivottavasti se ei ole väliaikaista. Torit avautuivat pari viikkoa sitten, 3. pitkän tauon jälkeen, mutta tämä kuvan maustetori, eli Levinsky-tori oli koko ajan auki, koska se ei varsinaisesti ole kuin tori, vaan kadut täynnä ruokakauppoja, joilla on kojut myös kaupan ulkopuolella. En kyllä näe mitä eroa on tavallisella torilla ja tällä, kun ajattelee koronarajoituksia, mutta päättäjien valintoja ei aina pysty ymmärtämään...
Koska tämä alue oli auki myös pahimpien rajoitusten aikana, tuli siellä käytyä , supermarkettien lisäksi.
Kaikki kuvat on otettu rajoitusten jälkeen, ja voi olla että osa näistä kauppojen ulkopuolella olevista kojuista eivät olleet näin esillä.
No, nyt! Tässä se on - perunapihviresepti! Kiitos reseptistä ja mukavaa viikonloppua <3
VastaaPoistaTarja: Nämä olivat tosi hyviä , suosittelen:) Kiitos Tarja, ja oikein hyvää alkavaa viikkoa:)
PoistaHerkullisen näköisiä pihvejä. Miten se vanha viisus menikään, "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa".
VastaaPoistaTuollaisella maustetorilla menisin varmasti ihan sekaisin, kaikenlaista tekisi mieli ostaa. Hienoja kuvia olet ottanut.
Unelma: KIitos , tosi hyviä olivatkin. Syön tosi harvoin perunaa, mutta näistä tuli ihania:) Hyvä sananlasku;D
PoistaTUo maustetori on kyllä ihanan värikäs, se vetää puoleensa, ja sieltä hankin kuivatuotteet. Kiitos Unelma, kun aurinko ei liian kirkas kännykän kameralla saa ihan hyviä kuvia:)
Åh, de här ser så goda ut! Ha en fin helg Jael!
VastaaPoistaKatarina:Tack snälla du , de blev riktigt goda:) Ha en fin kommande vecka Katarina:)
PoistaYum! You can never go wrong with a good potato dish. I have everything I need to make these, so maybe that's my next project for the weekend. :)
VastaaPoistaBittersweet: Thank you Hannah:) These were really delcious. And these can easily be veganized by using egg substitutes:)
PoistaKiitos herkullisesta ohjeesta! Ihania kaikki nuo kojut, voin vaan kuvitella miten hyvältä tuolla tuoksuu!
VastaaPoistaIhanaa tiistaita sinulle Jael <3
Sopivasti tuli tämäkin resepti kohdalle, kun juuri mietin, että onkohan meillä mitään ruokaa täksi päiväksi. No sipulia ja perunoita ja mausteita löytyy, eli kokeilen, vaikka persilja puuttuu.
VastaaPoistaIloista viikonloppua sinulle <3