Sivut

lauantai 3. huhtikuuta 2021

Valkosuklaiset muffinit bataatilla (G)

Täålläpäin alkoi viime   viikonloppuna  Pesah eli juutalainen  pääsiäinen,  josta  kristitty pääsiäinen on  alkanut, mutta jonka  sisältö  on muuttunut erilaiseksi.  Pesah-aattoa vietettiin tasan viikko sitten lauantaina,  ja olin kutsuttu yläkerran naapuripariskunnan luokse juhla-aterialle.  Toin heille näitä  suklaisia ja gluteenittomia  muffineitani,  joista aina tykätään,  ja niinpä hekin halusivat heti  ohjeen. Muffinit bataatilla ja tummalla suklaalla ovat hurjan hyviä,  mutta minulla oli kaapissa muutama  valkosuklaalevy,  ja niinpä päätin kehitellä vaaleamman version tummista suklaamuffineistani bataatilla. Näihin tuli hieman eri makuja kuin tummiin  muffineihin,  mutta maku oli superherkullinen näissäkin:)

Valkosuklaiset muffinit bataatilla (15 kpl)
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1.5 dl  mantelijauhoa
  • 1.5 dl perunajauhoa
  • 6 dl  kookoshiutaleita
  • 10 gr leivinjauhetta
  • 150 gr  valkosuklaata
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 350 gr hienoksi raastettua bataattia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.  Raasta bataatti ja lisää se munaseokseen.

Sulata valkosuklaa yhdessä  öljyn kanssa (näin sen saa helpommin lisättyä taikinaan). Lisää sula suklaa-öljyseos  kananmuna-bataattiseokseen. Lisää myös  appelsiinimehu.

Sekoita kuivat ainekset sekä appelsiinin kuoriraaste.  Yhdistä kuivat ja märät ainekset tasaiseksi seokseksi.

Taikinasta voi leipoa joko  muffineita tai brownies-tyyppistä kakkua.  Tein näitä muffineita.  Täytin muffinivuoat   hieman yli puoliväliin   taikinalla. Käytin silikonista muffinivuokaa, jonka koloihin laitoin paperiset muffinivuoat. 

Uuni lämmitetään 180 C-asteeseen ,  ja muffineita paistetaan  30 minuutin ajan,  tai kunnes muffinin keskelle  laitettu tikku tulee  kuivana  ulos.
Päälle  levittelin valkosuklaista kuorrutusta,  johon tuli  150 gr valkosuklaata  ja 1 tl  maapähkinävoita.  Maapähkinävoin sijaan  voi lisätä  teelusikallisen öljyä.

Muffinit saavat  jäähtyä   huoneenlämmössä,   jonka jälkeen ne siirretään jääkaappiin. Muffinit jähmettyvät  jääkaapissa.
Ihanan mehevät muffinit:)
Ajattelin viedä näitä yläkerran naapureille kun pitivät niin paljon tummasta versiosta, niin miksei myös näistä.

Iloista Pääsiäistä💚🐇🐥

10 kommenttia:

  1. Bataatti sopiikin makeutensa puolesta täydellisesti leivontaan.
    Herkullista pääsiäisen aikaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Totta, bataatista tulee eksra makeutta ja mehevyyttä 🍠. Kiitos, ja oikein hyvää viikkoa Outi💗

      Poista
  2. No nyt on sellaiset ainekset, että noista ei voi tulla muuta kuin herkullista :) Aurinkoista pääsiäistä sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso :Oikeassa olet, tosi hyviå, ja näistä tykättiinkin🍠Kiitos, ja oikein hyvää viikkoa sinulle🌺

      Poista
  3. Mmmmm, säkert så saftiga och goda!
    Glad påsk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack, de var nog så goda🍠Tack, ha en fin vecka 💗

      Poista
  4. Oi,miten näyttää herkulliselle ❤ Bstaaattia en ole leivonnassa käyttänyt. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja:Kiitos💗Bataatilla 🍠ja muilla kasviksilla saa tehtyä tosi ihania leivonnaisia, joten tykkään lisätä niitä. Kaunista keskiviikkoa sinulle🌺

      Poista
  5. Näyttää taas niin hyvältä kahvileivältä! Raastatko raa'an bataattin taikinaan vai kypsennätkö sitä ensin? Pitäisi kokeilla kyllä leivonnassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Kiitos ihanainen 💗Raastan ihan raakana, ohutta raastetta. Bataatti on kyllå niin mahtava aines leivonnassa🍠💗Kaunista keskiviikkoa Heli

      Poista