Sivut

sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Kaalipihvit

Kasvispihvejä taas vaihteeksi,  ja tällä kertaa  kaalista.  Nämä ovat helppotekoisia,  vegaanisia ja tietenkin herkullisia.    

Kaalipihvit
  • n. 400 gr hienoksi raastettua kaalia
  • 1 pilkottu kevätsipulin varsi
  • kourallinen korianterin lehtiä ,  pilkottuna (jos ei pidä  korianterista , vaihda persiljaan)
  • 2 valkosipulin kynttä, murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl paprikaa
  • noin 1 tl ruokasoodaa
  • 4 rkl riisijauhoa
  • 4 rkl kikhernejauhoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl öljyä + öljyä paistamiseen
Pese ja  raasta kaali ohuehkoksi raasteeksi. Purista liiat nesteet pois   kaalista, ja laita kaali valumaan lävikköön noin puoleksi tunniksi.

Sekoita kaali,  korianterin lehdet ,  kevätsipuli,  valkosipuli ,  sitruunamehu ja öljy ,

Sekoita toisessa astiassa  jauhot ja mausteet.   Yhdistä ainekset ja  sekoita käsin , kuin taikinaa,  niin että kaikki ainekset yhdistyvät hyvin.  Anna  kaalipihvitaikinan levätä  jääkaapissa noin puolen tunnin ajan ennen paistamista. En laittanut erityisen paljon suolaa, joten  lisää suolaa tarvittaessa.

Kaada pannulle noin sentin verran öljyä, ja lämmitä se kiehumispisteeseen.  Muovaile taikinasta käsin  pallosia, ja litistä ne pihveiksi. Paista  pihvejä keskilämmöllä   noin 2-3 minuuttia per puoli, kunnes  pinta on rapeaa. 

Tarjoile vaikka jugurttisen  kastikkeen tai tahinin kanssa.   Näitä kannattaa paistaa sen verran kuin niitä syö, sillä rapeus häviää kun ne laitetaan jääkaappiiin.
Nam,  tosi hyviä juuri paistettuna.  Näitä voisi tietysti tehdä uunissakin,  mutta en ole varma tuleeko niistä siellä rapeita.

6 kommenttia:

  1. I've never met a cabbage I didn't like! What a fabulous twist, turning it into crispy snacks. They're almost like potato-less latkes.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:Hannah, I so love cabbages:) And these fritters really remind latkses, only with a version with less carbs;D

      Poista
  2. Kål är så gott och dessa ser så goda ut! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: Kål är så gott och dessutom så hälsosamt:) Tack, de här var riktigt goda. Ha en fin dag du också.

      Poista
  3. Onpa erikoista - pihvit kaalista. Pakko kokeilla 💚

    VastaaPoista
  4. Ai että miten ihana palata takaisin katsomaan mitä jännää hyvää olet postannut. Kaalia on täälläkin nyt riittävästi, eli pistän taas reseptin kokeiluun. Kiitos ihana Jael <3

    VastaaPoista