Tässä hieman erilainen hummus, eli tomaattihummus. Tomaattihummuksen ohjeita löytyy kyllä netistä, mutta tein tämän hieman erilaisella ohjeella, joka syntyi yhtenä iltapäivänä, kun piti käyttää loppuun muutama päivä aiemmin valmistamani tomaattikastike.
Minulla oli tetrapakkaukseen pakattuja kikherneitä, joiden nettopaino oli 230 grammaa. Usein purkitetut ja tetrapakkauksessa olevat kikherneet eivät ole täysin pehmeitä, joten silloin keitän niitä vielä kunnes ne ovat aivan pehmeitä, ja täydellisiä hummusta varten. Niin tein myös näiden kikherneiden kanssa.
Tomaattihummus
- 230-250 gr keitettyjä, pehmeitä kikherneitä
- 1.5 rkl oliiviöljyä
- 3 dl tomaattikastiketta (käytin itse tekemääni tomaattikastiketta, mutta jos käyttää valmista, sen saa paremmaksi kun lisää hieman mausteita, ripauksen sokeria, ehkä suolaa, maun mukaan
- 3 rkl tahinia
- vettä tarpeen mukaan
Jos kikherneesi ovat todella pehmeät, yhdistä kastike ja kikherneet. Jos kikherneet tuntuvat hieman kovilta, pehmennä ne keittämällä niitä kunnes ovat aivan pehmeitä. Pieni ripaus leivinsoodaa keitinvedessä nopeuttaa kikherneiden pehmenemistä.
Lämmitä öljy kannellisessa paistokasarissa. Lisää kastike ja kikherneet, ja anna seoksen saavuttaa kiehumispiste, minkä jälkeen kansi laitetaan päälle, ja lämpö alennetaan minimiin. Seos saa hiljalleen kypsyä kannen alla , kunnes kastike on melkein kuivunut kokoon.
Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää tahini ja jääkylmää vettä vähitellen, joko tehosekoittimessa, monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, kunnes tahna on sileää. Tomaattihummus säilyy jääkaapissa 4-5 päivää.
Herkullinen tahna🍅
Kiitos ihanasta ohjeesta! Varmasti kokeilemme, kun hummus on koko perheen herkku.
VastaaPoistaSirkku:Kiitos❤️ja toivottavasti tykkäätte. Hummus on kyllä niin hyvää.
PoistaBra tips, tack!
VastaaPoistaKatarina:Varsågod Katarina💗
PoistaIhana herkkuresepti. Minä tykkään hummuksesta leipätikkujen kanssa.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Jael <3
Outi:Kiitos❤️Leipätikkujen kanssa hummus onkin hyvää naposteluherkkua. Kaunista viikonloppua Outi 💗
PoistaTomaattihummusta on tullut tehtyä, tosin tomaattipyreellä maustettua! Ihanaa alkavaa viikonloppua <3
VastaaPoistaHeli:Tässä olikin vähän erilainen tomaattihummus, jossa tomaatti ehkä maistui enemmän🍅Kaunista viikonloppua sinulle💗
PoistaIhan tuli vesi kielelle. Kiitos, Jael!
VastaaPoistaLissu :Kiitos Lissu, ja kaunista viikonloppua 💐
PoistaKiitos reseptistä! Ei ole tullut huomista tehtyä kuin kauan sitten, vaikka niin mielellään sitä syömme. Reseptisi vinkkeineen otetaan käyttöön!
VastaaPoistaTarja:Kiitos, ja toivottavasti tykkäätte jos teette tätä. Oikein hyvää viikonloppua sinulle💐
PoistaKiitos, nyt tiedän mihin käytän loput kesäkurpitsavuokaan tekemästäni tomaattikastikkeesta :)
VastaaPoistaTuplaespresso:Hyvä jos löytyy käyttöä ylimääräiselle kastikkeelle:)
PoistaHyvä idea 🍅 Enpä ole tajunnut hummukseen käyttää tomaattikastiketta.
VastaaPoistaTuuli:Kiitos:) Yleensähän sitä ei kai tehdä näin, tämä oli sellainen hetken mietinnän tulos;D
Poista