Näin joskus aikoja sitten espanjankielisen ohjeen tosi helpoista gluteenittomista pikkuleivistä, mutta tein nämä vasta äskettäin. Näistä on olemassa todella monta ohjetta, joissa määrät ja osa aineksista erilaisia, mutta tein nämä täysin gluteenittomina. Alkuperäinen ohje (ilman karamelliväriä) on todennäköisesti peräisin Brasiliasta, ja nämä suussa sulavat pikkuleivät ehtii vielä leipoa jouluksi. Näistä oli tarkoitus tulla kunnolla vihreitä, mutta huomasin liian myöhään laittaneeni liian vähän vihreää karamelliväriä taikinaan;D
Suussa sulavat gluteenittomat pikkuleivät
- 1 kananmunan keltuainen
- 350 gr Maizenaa
- 125 gr pehmeää voita
- 220 gr kondensoitua maitoa
- ripaus vaniljaa
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- karamelliväriä (ei välttämätön)
1. Vatkaa voi pehmeksi, ja lisää siihen munankeltuainen. Lisää kondensoitu maito, vanilja ja appelsiininkuoriraaste ja anna koneen sekoittaa massa tasaiseksi. Lisää Maizenaa vähitellen, sekoittaen, kunnes massa on yhtenäinen.
2. Massa on tosi helposti käsiteltävää:) Laita massa jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen käsittelyä.
3. Muotoile massasta pingispallon kokoisia pallosia, ja aseta ne leivinpaperilla vuoratun leivinpellin päälle. Litistä palloset kevyesti käsin , ja paina lopuksi pikkuleivien pintaa varovasti haarukalla.
4. Lämmitä uuni 170 C asteeseen, ja paista pikkuleipiä 12-15 minuutin ajan, , kunnes niiden pinta on jähmettynyt . Pikkuleipien yläpinnan ei ole tarkoitus ruskistua. Pikkuleivät hajoavat helposti kuumina, joten anna niiden jäähtyä kunnolla ennen syömistä. Pikkuleivät säilyvät kannellisessa rasiassa vajaan viikon verran.
Alkuperäisessä ohjeessa ei lisätty mitään makuja, mutta koska pidän appelsiinisesta mausta, lisäsin sitä. Näihin voi lisätä mitä haluaa, esim. sitruunaa , marjajauhetta ym. Osan Maizenaa voi korvata vehnäjauhoilla, jos gluteenittomuus ei tärkeää, Näissä pikkuleivissä on kiinteä pinta ja pehmeä sisus.
Vihreää olisi saanut olla enemmän....
Such brilliantly simple little treats! I always try to make something for everyone, so it's good to get more gluten-free inspiration.
VastaaPoistaThank you Hannah💚These treats are so easy to make, and easy to make in a vegan version too
PoistaOnpas kivan tuntuinen pikkuleipä. Mulla on ensiviikolla sopivan paljon yksinoloaikaa, joten taidanpa testata näiden tekoa silloin. Ihanaa viikonloppua sinulle <3
VastaaPoistaBirgitta:Kiitos💚Tämä vaikutti sellaiselta että oli ihan pakko kokeilla. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin🎄💖
PoistaSå goda! Jag kan riktigt känna hur de smälter i munnen.
VastaaPoistaKatarina :Tack 💚De faktiskt smälter i munnen, men tror att nästa gång använder också lite vetemjöl, I stället för 100% Maizena.
PoistaIhania pikkuleipiä ja kivasti väleistä pilkistää vihreää ja punaista.
VastaaPoistaHerkullista sunnuntaita sinulle Jael <3
Outi:Kiitos, olikin tarkoitus että näissä olisi vähän jouluisia värejä:)
VastaaPoistaOikein hyvää loppuviikkoa ja joulun aikaa sinulle.