Kun valmistan tuoresalaattia, lisään yleensä aina punasipulia. Punasipuli on ollut aika hintava täällä viime aikoina, mutta isossa hevi-kaupassa, jossa käyn viikottain, näin ison pussillisen "huonoja" punasipuleita, jotka olivat todella edullisia. Pussissa oli 1.2 kiloa punasipuleita, ja kotona huomasin että sipuleista piti poistaa vain uloimmat kerrokset sekä molemmat päät, mutta muuten sipulit olivat täydellisiä. 2 punasipulia säästin salaattia varten, mutta suurimmasta osasta tein 2 erilaista punasipuliherkkua .
Pikkelöity punasipuli
- 2-3 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ripaus mustapippuria
- hyppysellinen chilihiutaleita
- 2 dl etikkaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Leikkaa punasipulista ohuita suikaleita, ja laita niitä kerroksittain sopivan kokoiseen lasipurkkiin. Leikkaa valkosipulista ohuita viipaleita, ja laita niitä sipulikerrosten väliin Lisää mustapippuria ja chilihiutaleita. Chilihiutaleet voi jättää pois jos ei välitä hieman tulisesta mausta .
Lisää etikka, vesi, sokeri , suola sekä öljy kattilaan ja anna kastikeliemen lämmetä kiehumispisteeseen .Kun kastikeliemi jäähtynyt, kaada sitä punasipulipurkkiin.. Säilytä.purkki jääkaapissa. Pikkelöity punasipuli on hyvää mm.salaateissa .
Karamellisoitu punasipuli
- 3 punasipulia
- 2.5 rkl öljyä
- 2 tl hunajaa
- 1/3 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Punaspulista leikataan suikaleita ,jotka lisätään pannulle muiden ainesten kanssa . Punasipulin annetaan kypsyä minimilämmöllä, kunnes sipuli täysin pehmennyt.
Nam, pidän noista molemmista. Taidankin tehdä taas pikkelöityä punasipulia, sitä kun ei ole ollut meillä pitkään aikaan.
VastaaPoistaOikein ihanaa heinäkuun loppua sinulle <3
Nirgitta:Pikkelöity punasipuli onkin ihanaa.Oikein hyvää elokuuta sinulle❤️
PoistaHups,Birgitta...
PoistaPunasipulin kuorista saa ihanan värin villalankoihin ja luonnonkuituisiin kankaisiin, kannattaa kokeilla! :)
VastaaPoistaPaula:Olenkin kerran värjännyt vaatteita sipulinkuorilla..Muistaakseni yhdistin kuitenkin puna-ja keltasipulin kuoria,enkä ollut erityisen tyytyväinen väriin,olisi kai pitänyt käyttää vain punasipulin kuoria
PoistaOh I LOVE red onions! I could put them on anything... Maybe even dessert.
VastaaPoistaMe on syöty kymmenisen vuotta punasipulia , niin että me ei laiteta noita mausteita ollenkaan ja sipulikn jää raaksi, siis pelkästään lasipurkkiin keitettyä jäähdytettyä vettä, sokeria ja suolaa. Siitä tulee alkuun mukavan rapeaa.
VastaaPoista