Sivut

torstai 31. lokakuuta 2024

Kurpitsapiirakkajäätelö

 

Halloweenin kunniaksi super herkullista kurpitsajäätelöä, joka tuo mieleen kurpitsapiirakan🎃. Minulla ei ole mitään Halloween-rekvisiittaa, eivätkä kuvatkaan kummoisia, kun kuvasin kännykällä huonossa valaistuksessa, mutta jäätelöstä tuli aivan ihanaa.Tein jäätelön Ninja Creami-laitteellani, ja valmistamani satsi pienehkö, josta riittää sopiva annos 2-3 syöjälle.

Kurpitsajäätelö
  • 3.5 dl käsiteltyä kurpitsaa
  • 2/3 purkki kondensoitua maitoa
  • 1.5 tl kurpitsapiirakkamaustetta (,voi korvata piparimausteella+pieni määrä muskottipähkinää)
  • 200 ml jugurttia
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 tl tummaa sokeria
Minulla oli 460 gramman painoinen pala kurpitsaa, kuorineen. Poistin kuoren,  ja pilkoin kurpitsasta kuutioita.  Keitin ensin kurpitsakuutioita niin että eivät olleet täysin pehmeitä. Kaadoin kurpitsakuutiot  lävikköön, minkä jälkeen lämmitin oliiviöljyä pannulla, johon lisäsin kurpitsakuutiot. Lisäsin tässä vaihessa myös mausteet, vaniljauutteen sekä tumman sokerin. 

Paahdoin kurpitsakuutioita pannulla,kunnes ne olivat pehmenneet ja saaneet väriä.
Kun kurpitsakuutiot olivat jäähtyneet, kaadoin ne kulhoon , johon lisäsin kondensoidun maidon sekä jugurtin, ja sekoitin seoksen sileäksi sauvasekoittimella. Yllätyksekseni ostamani kondensoitu maito olikin ruskeaa eli karamellisoitua, mikä lisäsi makua, mutta tavallisella kondensoidulla maidolla varmaan saadaan yhtä hyvä lopputulos. Jugurtin lisäys jäätelömassaan teki siitä vähemmän makeaa  sekä kevyemmän tuntuisen.

Seos pakastimeen, ja vuorokauden jälkeen Ninja Creami sekoitti siitä jäätelön,mutta tässä ei välttämättä tarvitse jäätelökonetta, ja puoliksi jäätyneen  massan voi sekoittaa  sileämmäksi sauvasekoittimella.

2 kommenttia: