Sivut

torstai 6. marraskuuta 2008

Vokkiruokaa...

Mun suosikkipannuni on varmaankin vokki, tykkään valmistaa aasialaistyyppistä ruokaa. Nyt tuli tehtyä tällaistä sekoitusta ,mitä olen tehnyt usein viime aikoina. Käytän tässä mungpapunuudeleita, mutta toki voi muitakin nuudeleita käyttää, nuo lasinuudelit vaan ovat tosi ihania! Aasialaistyyppinen vokkipannu Pari sipulia isoina paloina 1 punainen tai muunvärinen paprika nippu pakshoita rasia mungpavun ituja paketti lasinuudeleita Kastike: Pari rkl soijakastiketta, riisietikkaa, seesamiöljyä, ½ dl vettä ja ½ dl makeata chilikastiketta Määriä voi vaihdella maun mukaan. Kaada ensin kuumaa vettä lasinuudeleiden(mun ehdottomat lempinuudelit!) päälle ja anna niiden pehmentyä. Paista sipulinpalat, lisää paprikanpalat, pilkottu pakshoi ja vähän myöhemmin idut. Asettele pehmenneet nuudelit kasvisten päälle, kaada kastike päälle ja anna vokin olla kannen alla jonkun aikaa kunnes nuudelit ovat aivan pehmeitä ja kastike on imeytynyt niihin, poista kansi ja sekoittele hyvin. Bambin kanssa sujuu yhteiselo hyvin.Käytiin tänään pitkällä lenkille, se on aivan innoissaan kun mennään ulos! Bambi vaikuttaa tosi hyväluonteiselta koiralta, se on aivan ihana!! Bambi nukkuu...just nyt kun kirjoitan tätä...mä en muuten mitenkään saa tekstiä ja kuvaa sijoittumaan oikein, onko muilla samanlaisia ongelmia??

2 kommenttia:

  1. Wokkiruuat ovat nopeita ja niissä voi inspiroida oman mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan. Ellei sitten halua ns aitoa itämaista wokkiruokaa.

    Ohjeesi on mukava ja helppo.

    Suloinen koira, lemmikit ovat niin mukavia seuralaisia, uskollisia ja pyytettömiä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Arleena, todellakin usein tulee vokattua jääkaapin sisällön mukaisesti..

    VastaaPoista