Sivut

tiistai 27. tammikuuta 2009

Raaka kukkakaalisalaatti

Kukkakaali on ihan hyvää raakanakin, ja elävällä ruokavaliolla ollessani tein silloin tällöin seuraavanlaista kukkakaalisalaattia:

Raaka kukkakaalisalaaatti

noin ½ kg kukkakaalia

runsaasti persiljaa

2 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria maun mukaan

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna ,kunnes kukkakaali on murumaista. Kukkakaali on silloin kivan vihertävää . Tarjoile kylmänä. Murumainen koostumus tuntuu kivalta hampaissa (crunchy).Tämän murumaisen  kukkakaaliseoksen voi myös paistaa ja silloin siihen voi lisätä muitakin vihanneksia.

19 kommenttia:

  1. Nam, raaka kukkakaali on herkkuani. Tätä kokeilen ensi kesänä :)

    VastaaPoista
  2. Oi kun kuullostaa ihanalle ja yksinkertaiselle. Printtaan ja otan mukaan ja ehdottomasti kokeilen!
    Kiitos Yaelian! :)

    VastaaPoista
  3. Eipä ole koskaan tullut mieleen hienontaa kukkakaalia! Sulla on kyllä ihania ja mulle ihan uusia ideoita. Ei ihme, että mä niin kovasti inspiroidunkin sun blogistasi :-)

    VastaaPoista
  4. tää kyllä jakaa mielipiteitä :) Mutta jos yrittäisin syöttää perheen miehille raakaa kukkakaalia... uhu... :)

    VastaaPoista
  5. Tämähän oli vallan uudenlainen idea, täytyy kokeilla joskus. Pitan, hampparin tai muun väliin, tai leivän päälle muuten vain! Joo...

    VastaaPoista
  6. Nurkkalintu :-) Raaka kukkakaali on palasinakin salaatissa hyvää.

    MaaMaa: Kiitos! On ihan hyvää , ainakin mun mielestä...

    Hippu: Kiitos:-) Inspiroituminen on molemminpuolista...

    Nelle ;-)

    Helmi:Kiitos:-) kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista
  7. Tuohan on mukava kasvisruoka sekä salaattina että paistoksena

    VastaaPoista
  8. nakertelen aina silloin tallöin raakaa kukkakaalia. ja kasvispihveihin tuolla lailla murustettuna on varmaan kylla hyvaa. pitaa muistaa kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Nimenomaan raakana, nam! Tata tarvii kokeilla hetipian.

    VastaaPoista
  10. Mmm, kuulostaapa hyvältä. Ja helpolta valmistaa ;-)

    VastaaPoista
  11. Hannele: ihan hyvää on:-)

    Arleena: kiitos:-)

    Sateenkaari: minäkin samalla tavalla nakertelen joskus raakaa kukkakaalia...

    Stina: ehdottomasti ;-)

    Sari: totta, tosi helppo valmistaa, ihan quickie juttu :-)

    VastaaPoista
  12. Hei!
    Törmäsin blogiisi Sooloilijan kautta ;O) Ihania kasvisruoka-reseptejä sinulla täällä ja ihana koira, tulen jatkossakin ;O)

    VastaaPoista
  13. Mikaela: kiitos ja kiva kun
    kävit :-) Kävin blogissasi ja näin myös omat koirasi, suloisia!

    VastaaPoista
  14. Vautsi - tämä vaikuttaa hurjan hyvältä! Pirskatti kun tulin syöneeni kaiken kukkakaalin lounaalla... voisin heti kokeilla :) No, mañana sitten kauppaan kukkakaalia ostamaan :)

    VastaaPoista
  15. Raaka kukkakaali on hyvaa, vaan enpa ole koskaan ajatellut, etta sita voisi nainkin laittaa!

    VastaaPoista
  16. Tuula: se on ihan hyvää noin, pidän sen murumaisesta rakenteesta ja mielestäni maistuukin hyvältä,olen tehnyt useasti.

    VastaaPoista
  17. Mielenkiintoisia ohjeita täällä. Olen käynyt pari elävän ravinnon kurssia ja laittanut jonkin verran myös sitä, mutta tätä ohjetta en tuntenut.

    VastaaPoista
  18. Juhana: tämä oli hyvää ja tuo kukkakaalin murumainen rakenne oli kiva!

    VastaaPoista