Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Auringonkukkahalvanamuset

Nämä auringonkukkahalvanamuset ovat helppotekoisia sekä terveellisiä ja joskus teen näitä.Reseptin olen joskus nähnyt täkäläisen terveellisestä ruokaliosta kirjoittavan  kokin kirjassa.

Auringonkukkahalvanamuset

  • 1½ dl auringonkukansiemeniä
  • 2 1/4 dl vehnänalkioita
  • 2½ runsasta rkl tahinitahnaa
  • 3 tl hunajaa tai vaahterasiirappia tai agavesiirappia
  • vaniljauutetta
  • hyppysellinen suolaa
  • kookoshiutaleita, kaakao-tai carobjauhetta

Jauha auringonkukansiemenet aivan hienoksi.Sekoita ne vehnänalkioiden, tahinitahnan, makeutusaineen, vaniljan ja suolan kanssa ja muodosta massasta pieniä pallosia.Kieritä palloset kookoksessa tai kaakao/carobjauheessa.Säilytä jääkaapissa.

16 kommenttia:

  1. Hih, nyt täytyy kommentoida, kun jo toisen kerran ollaan tehty samasta raaka-aineesta samoihin aikoihin: postaus suklaa-auringonkukkakekseistä odottaa koneellani viitseliästä hetkeä :).
    Nämä namusesi kyllä olisivat terveellisempiä! :)

    VastaaPoista
  2. Irene:suklaa-auringonkukkakeksit kuulostaakin mielenkiintoisen herkullisilta!

    VastaaPoista
  3. Kylläpä vaikuttaa taas nameilta!
    Voisikohan vehnänalkiot korvata jollain muulla? Mulla on niistä lapsuudentrauma tuorepuuron muodossa..

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen ohje.Ja niin terveellinen.Sina se jaksat vasata.

    VastaaPoista
  5. Veera:nämä on tosi nameja.Se vehnänalkio ei maistu lainkaan lopputuloksessa...

    Sateenkaari: terveellinen ja herkullinen namunen.Kiitos:-)

    VastaaPoista
  6. Oi miten hyvän kuuloisia nameja, eikä näihin tarvita edes uunia! :-) Onko tuo ihan sitä samaa tahinitahnaa, jota käytetään ruoka-ruokiinkin?

    VastaaPoista
  7. Hippu;ihan samaa tahinitahnaa on..

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoinen ohje! Terveellisemmät namit kyllä kelpaisi, kun aina tulee jotain naposteltua.:)

    VastaaPoista
  9. Kmsu>nämä olivat myös herkullsia ja helppotekoisia...

    VastaaPoista
  10. Nami, tyttätreni joskus jotain tuollaista.

    VastaaPoista
  11. Hannele> tosi hyviä on nämä..

    VastaaPoista
  12. Tämä näyttikin kiinnostavalta, mutta tietämättömyyttä pitää nyt tunnustaa ja kysellä että onko tuo tahini siis samaa kuin halva? (loogisesti reseptiä tutkien ton kyllä vois arvata noin olevan...?)

    Onneksi on vaihtoehto kookokselle, sitä kun inhoan syvästi. :-)

    VastaaPoista
  13. Timo> tahini on seesamitahnaa, jota kyllä ainakin pääkaupunkiseudun marketeissa ja etnisissä kaupoissa löytyy ihan kivasti,miksei muuallakin.Halvaa tehdään tahinista lisäämällä siihen sokeria ja muuta sellaista.
    Minä taas rakastan kookosta.... ;-)

    VastaaPoista
  14. Ajattelin tosiaan vaan kun reseptin nimessä oli se halva ja aineksissa ei sitä kuitenkaan suoraan oltu mainittu. Ja juuri toissapäivänä Lidlissä käydessä katselin taas halvapakettia, joten oli tuore asia.

    Taitaa sitten Bounty iskeä? :-) Mulla taas pohjalla on nuoruuden trauma, joka saa aikaan melkein yökkäysrefleksin. :-/

    On vain pohdituttanut, että maistuukohan se kookosmaito samalta suoraan kuoresta juotuna? Kuolisinko nälkään trooppisella autiolla saarella...

    VastaaPoista
  15. These look so healthy and delicious! My husband grew up eating these and he adores them :)

    VastaaPoista
  16. Timo: se kookosvesi maistuu hieman erilaiselta suoraan tuoreesta pähkinästä juotuna, joten en uskoisi sun nälkään kuolevan jollain trooppisella autiolla saarella;-)Jos sä sitä Bountyyn vertaat, ei ihan samaa; Bountyhan on ihan äklön makea! Halvaa käytetään nimikkeenä sekoituksille, joissa on mukana seesamia,mutta Intiassa esim. halva voi olla mannaryyneistä tehty.

    Lorraine: they were indeed very yummy and healthy too!

    VastaaPoista