Sivut

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Elävän keittiön mansikkaleivokset

Elävän keittiön jälkiruokia tulee aina välillä tehtyä, sillä ne ovat tosi herkullisia.Nyt kun täällä vielä on mansikka-aika, ja tuoreita mansikoita on saatavilla, teki mieli tehdä mansikkaleivoksia. Halusin samalla kokeilla yksittäisiä silikonisia muffinivuokiani,joita en ollut vielä käyttänyt. Käytin näihin tuoreita mansikoita, mutta pakastemansikat käyvät tähän myös hyvin.

Mansikkatäyte

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 4 rkl agavesiirappia
  • 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 6-7 mansikkaa
  • 2 rkl kookosmaitoa
  • pari tippaa vaniljauutetta
  • (1 tl jauhettua lesitiiniä)

Pohja

  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl kultaisia rusinoita
  • pari tippaa vaniljauutetta
  • hyppysellinen suolaa

Liota ensin cashewpähkinöitä vähintään tunnin. Laita ne monitoimikoneeseen,jauha pari kierrosta ja lisää agavesiirappi.Itse käytän Magic Bullet –laitetta, jolla saa kerrallaan pieniä määriä todella hyvin hienonnettua. Lisää mansikat ,vaniljauute sekä kookosmaito ja jauha, kunnes seos on aivan sileää.Lisää sulatettu kylmäpuristettu kookosöljy, ja lesitiini,jos käytät sitä, ja jauha lisää,kunnes kaikki on sekoittunut hyvin. Lesitiini vaikuttaa seoksen rakenteeseen.

Valmista pohja: jauha ensin kookoshiutaleet hienommiksi.Lisää sakasanpähkinät, rusinat, vaniljauute sekä suola, ja jauha, kunnes seos on taikinamaista. Laita taikinaa muffinivuokien puoliväliin asti, taputtele se vuokien reunoille kuten kuvassa.

Laita vuuat uuniin alatasolle 100 C asteeseen;jätä uuniluukku hieman raolleen ja paista noin 20 minuuttia.Tarkista ,ettei taikina pala. Anna jäähtyä ja täytä vuuat täytteellä.

Laita vuuat pakastimeen. Ota esille noin 15 minuuttia ennen tarjoilua ja irrota ne vuuista. Laita mansikanpalasia leivosten päälle.

Edit. Elävän ruuan keittiösä maksimilämpötila on 46 C. Uunin korvaa kuivuri.Minulla ei ole kuivuria, joten käytän uunia alhaisella lämpötilalla, ja jätän uuniluukun raolleen.

40 kommenttia:

  1. Oi kuinka unelman näköisiä! Hyvä vinkki juhliin!

    VastaaPoista
  2. aaah.. epäreilua..suomessa meillä menee mansikoihin vielä ikuisuus. Kuulostaa ja näyttää vaan niin hyvältä taas nuo sinun pienet leivokset! (eilen tosin sain venäläisessä ravintolassa uunijäätelön vierellä oikeita mansikoita pitkästä aikaa.. ne oli kyllä herkkua)

    VastaaPoista
  3. Sooloilija: kiitos:-)

    Risulinna: Mutta Suomessa mansikat maistuvat paljon paremmilta, joten niitä voikin odotella....näihin leivoksiin kyllä käy ihan hyvin pakastetutkin mansikat.

    VastaaPoista
  4. hurjan kauniita leivoksia! hienosti olet asetellut lautasen. ottaisin heti yhden jos toisenkin, kiitos ;)

    meilläkin odotellaan mansikoita...mamman, mummun ja pappan luona saa hakea pellosta tuoreita ja se se on juhlaa!

    meillä on myös noita yksittäisiä vuokia ja ne ovat tosi käytännöllisiä! otan ne käyttöön varsinkin jos muffiniyhdistelmävuoka ei riitä ja tarvitaan vielä lisämuotteja.

    VastaaPoista
  5. nämä näyttää kyllä niin hyvälle että jokin muunnelma lähtee kokeiluun. Agavesiirappia ja kookosöljyä ei ole, mutta enköhän jotain keksi - vaikka en voi luvata näin vegaanista otetta :) Upea idea.

    VastaaPoista
  6. Herrrrkullisen näköisiä...

    VastaaPoista
  7. Hyppysellinen:kiitos:-)Nuo yksittäiset vuuat ovat käteviä,mulla on ihan ideoita miten niitä käyttää.

    Nelle:minkäköhänlaisen muunnelman sä keksit....;-) Ajattelin jossain vaiheessa käyttää näitä vuokia juustokakkuihin samalla lailla kuin näissä.

    Marke:kiitos;-)

    VastaaPoista
  8. Oi ja voih.. maistuisi kyllä minullekkin.. vesi herahti kielelle!
    Tuskin maltan odottaa kesää ja mansikoita.. kun saisi sen oman mansikkapaikankin vielä perustettua tänä kesänä, no toivossahan on hyvä elää. ;)

    VastaaPoista
  9. Tuo on mahtavan näköistä, pitää kokeilla, kookos terveellistäkin.

    Elävä ruoka on hienoa, mutta eihän raw food uuniin, korkeintaan 40°C (100°F).

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  11. Hanna:Kesähän jo lähestyy ja toivottavasti saat sen mansikkapaikan!

    Hannele:kiitos! Joo, tiedän, elävän ruuan maks.lämpötila 46 astetta, mutta mulla ei ole kuivuria, niin pitää improvisoida.

    Todd:Thanks so much:-)

    Elina:kiitos:-)

    VastaaPoista
  12. Tosi houkuttelevan näköisiä! :-)Näitä täytyy varmaankin kokeilla! Täältä Intiastakin saa mansikoita, mitä ihmettelin kovasti, eivätkä olleet kovin kalliitakaan. Tosin maku ei ollut läheskään semmoinen kuin Suomen kesämansikoissa...

    VastaaPoista
  13. Hippu:Kiitos:-) Ai teilläkin saa mansikoita! Täällähän saa niitä talvella ,kun ilmat ovat viileämpiä, muttei kesällä kun on kuumaa.Mitenköhän ne teillä siellä kuumuudessa kasvavat....Eivät muuten täkäläisetkään mansikat vedä lainkaan vertoja suomalaisten mansikoiden maulle.

    VastaaPoista
  14. Ihania leivonnaisia!!
    Mä pidän onneksi tuontimansikoista, espanjalaisista, paaaaaaljon suomalaisia enemmän, joten mä voin testata näitä vaikka pääsiäisaterian jälkkärille. Nam.

    VastaaPoista
  15. Veera>kiitos:-) Ehkä mä vaan muistan että ne suomalaiset mansikat ovat niin maukkaita....

    VastaaPoista
  16. They look so lovely and dainty and I love anything with strawberries. Well done Yaelin! :)

    VastaaPoista
  17. Aivan käsittämättömän upea ohje jälleen sinulta, Yalian! Oikeasti, kuola valuu lattialle asti.. Ja tosi tosi iso plussa siitä, että nämä ovat sopivia vegaaneille! Ei moni yhtä innovatiivisia ohjeita tee!!

    VastaaPoista
  18. Lorraine: Thanks :-)

    Insanity: kiitos:-) Ja innovatiivisia ohjeita ei sinultakaan puutu....

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Anna:Kiitos:-)Niin pähkinöissähän on aika paljon rasvaa,joskin terveellistä sellaista. Pähkinöistä voikin laittaa kaikenlaisia herkkuja!

    VastaaPoista
  21. Vesi tulee kielelle noita katsoessa ja vaikuttavat herkut vielä kovasti terveellisiltäkin:) Turkoosi on muuten se ensi viikon väri...

    VastaaPoista
  22. Inkivääri:kiitos:-) Voi kauhistus, turkoosi, mulla ei taida olla kuin ihan pari juttua sen värisenä, vaikeaksi menee...

    VastaaPoista
  23. Voi miten ihanan näköisiä ja varmaan makukin on suussa sulava!

    VastaaPoista
  24. Marja-Leena:kiitos! Oli tosiaankin herkullisia..

    VastaaPoista
  25. VOi kuinka herkullisen näköisiä! Saanen napata ohjeen mukaani?

    VastaaPoista
  26. Saako teiltä hyviä mansikoita? Mun mielestä hyviä mansikoita on ainoastaan Suomessa.

    VastaaPoista
  27. (tytär sai äitini kuivurin, hänkuivaa kaikkea, lihaakin retkille. Uunissakin voi kuivattaa paljon)

    VastaaPoista
  28. Oi sentään, mansikka-aika ;) Kuulostavat herkullisilta!

    VastaaPoista
  29. Marika:Kokeile ihmeessä.Ja näitä voi säilyttää pakastimessa kunnes haluaa niitä syödä.

    Allu:kauniita ovat, mutteivät yhtä maukkaita kuin Suomessa...

    Hannele:Mä olen kauan jo halunnut kuivurin,mutta täällä ne on kamalan kalliita.

    Nemo: mansikka-aikaa pitää täällä käyttää hyväkseen niin paljon kuin voi,koska pakastettuja mansikoita en ole nähnyt kaupoissa. Tosi hyviä on nämä elävän keittiön pikku leivokset.

    VastaaPoista
  30. oh my, vilka fina cupcakes...! dom ser så otroligt goda ut. jag börjar sakna mitt kök, att få stöka omkring där, lugnet det ger att laga mat och baka..

    VastaaPoista
  31. (tänään minulla resepti, joka ehkä sinua kiinnostaa, niin tai ei sit ihan taidakaan)

    VastaaPoista
  32. Voi mitä herkkuja, pitäisikö maistella meilläkin joskus tallaista.

    VastaaPoista
  33. Sarapirat> Tack, de var faktiskt goda.När kommer ni tillbaka från turneen?

    Hannele:tulenkin kurkkaamaan..

    Eilonwy: tulen katsomaan ...

    Arleena:Nämä pähkinäiset leivokset ovat tosi hyviä!

    VastaaPoista
  34. oi nam miten upean näköisiä :)
    mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  35. Auringonkukka>kiitos ja samoin sinulle mukavaa viikkoa:-)

    VastaaPoista
  36. Ihan taivaallisen näköisiä!:P Ja voi, tuoreita mansikoita! Täällä saa vielä pitkään odotella, että saa kunnon mansikoita. Ulkomaisiahan kaupasta löytyisi, mutta niissä ei yleensä ole mitään makua, vaikka komeita ovatkin.

    VastaaPoista
  37. ja taivaallisen makuisia leivoksia, tulen tekemään jatkosakin. Ihmettelen mistä johtuu kun minun täyte ei ole niin roosa kun sinun täyte..

    VastaaPoista