Sivut

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Tofua ja purjosipulia

Ateria Näin jokunen aika sitten postauksen purjosta ja tofusta chilikastikkeessa, mutta unohdin missä sen näin. Pidän kovasti purjosta, joten kun näin marketissa kauniita purjotankoja,tuli purjo-tofu-ruoka heti mieleen. Kotonakin oli tofupaketti,joten pääainekset ainakin oli. Marketissa ei ollut valmista  chilivalkosipulitahnaa,joten ostin myös 4 chilipippuria.  Aasialaisista kaupoistahan löytää helposti chilivalkosipulitahnaa,mutta tähän ruokaan sai kelvata tuore chili jauhettuna valkosipulin kanssa, johon lisäsin suolaa ja jonkun verran öljyä, ja jonka jauhoin monitoimikoneessa. Chilivalkosipulitahnaa on helppo tehdä kotona:yleensä se tehdään kuivatuista chileistä , eikä tuoreista.

Tofupurjo

Purjoa ja tofua chilikastikkeessa

noin 300 gr kiinteää tofua

pari purjotankoa tai pari pussia pakastettua purjoa

3 rkl valmista chilivalkosipulitahnaa

tai  kotona tehtyä tahnaa

3 rkl soijakastiketta

½ rkl sokeria (käytin ruokosokeria)

1 rkl riisietikkaa

mustapippuria

 Paloittelin ensin tofun ja kuivasin palat hyvin,minkä jälkeen paistoin palaset kuumassa öljyssä  niin ,että molemmat puolet olivat ruskistuneet. Poistin palaset wokpannusta ja laitoin syrjään. Paloittelin purjot, lämmitin wokpannun uudestaan lisäten siihen 2 rkl öljyä, ja paistoin purjorenkaita, kunnes ne olivat pehmentyneet ja saaneet hieman väriä. Lisäsin tofupalat takaisin wokkiin. Sillävälin sekoitin keskenään chilivalkosipulitahnan, soijakastikkeen,sokerin , riisietikan ja mustapippurin. Lisäsin kastikkeen purjon ja tofun joukkoon sekoittaen hyvin, ja annoin vielä paistua noin. 5 minuuttia. Oli tosi hyvää, etenkin jos tykkää purjosta, kuten minä…..

8 kommenttia:

  1. Hyvältä ohjeelta vaikutti..joten laitoin korvan taa! Kesäistä sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. (Here via Dina's blog)

    That looks absolutely delicious. I usually use scallions when I stir-fry tofu, I'll have to try leeks next time.

    VastaaPoista
  3. Anna: Hyvää oli tosiaankin,ja kiva kun kommentoit!

    Robin:Welcome to my blog! The tofu with leeks was super delish!

    VastaaPoista
  4. Kauniilla lautasella kaunis ruoka! Ja varmasti ihanaa!

    VastaaPoista
  5. Jännä tarjoiluvati - tuli Israel ja heprea mieleen :)))

    VastaaPoista
  6. Rita:-) tuo on kyllä ihan Helsingistä ostettu kiinalainen ovaali lautanen. Mulla on sellainen iso vatikin samaa sarjaa....

    VastaaPoista
  7. ihanan herkullisenoloinen ruoka. täytyykin testata tätä seuraavaksi kun tofua kokkailen.

    vati on kyllä hieno! olen itsekin havitellut sitä ViiVoanista mutta kun noita astioita on jo niin sata ja tuhat...

    VastaaPoista
  8. Hyppysellinen>Oli tosiaankin oikein herkullista! ViiVoanissa ja erityisesti siitä uudemmasta aasialaisesta kaupasta saa kivoja kiinalaisia astioita, mutta tilaahan ne vievät...

    VastaaPoista