Sivut

lauantai 1. elokuuta 2009

Wokattua parsakaalia ja kirsikkatomaattia sekä lopuksi mustikkajälkkäri

tomaattibroccoli2 Kuumuuden täällä jatkuessa ei keittiössä tee mieli tehdä mitään monimutkaista;sen sijaan salaatit ja wokkiruuat valmistuvat nopeasti ja ovatkin mitä sopivimpia kuuman sään ruokia.

Parsakaali on yksi suosikkivihanneksistani ja wokkasin niitä yhdessä kirsikkatomaattien kanssa. Käytin tähän broccoliinia,mutta aivan yhtä hyvin tähän käy tavallinen parsakaali tai pakastettukin parsakaali. Kastikkeena oli aasialaistyylinen kastike.

Ensin valmistin kastikkeen:

Kastike 2

Kastike¨

2 rkl soijakastiketta'

3 rkl makeaa chilikastiketta

1 rkl riisietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl misotahnaa

pieni pala inkivääriä

2 valkosipulinkynttä'

mustapippuria

Sekoita nestemäiset ainekset ja misotahna, lisää raastettu inkivääri, murskattu valkosipuli ja pippuri.Jos haluaa enemmän tulisuutta, voi lisätä sekaan chilijauhetta/hiutaleita.

Wokkiin laitoin seuraavat ainekset:

  • noin 400 gr parsakaalia
  • 2-3 kevätsipulia varsineen
  • 6-7 halkaistua kirsikkatomaattia
  • + seesaminsiemeniä lopuksi valmiin ruuan päälle.

Valmistus Jos käytät tuoretta parsakaalia,käytä niistä myös varret. Eli kuori varren kovat osat pois ja paloittele palasiksi. Laitoin parsakaalit (broccoliinit) hetkeksi kiehuvaan veteen, jonka jälkeen laitoin ne siivilään kuivumaan. Lämmitin hieman öljyä wokissa ja paistoin kevätsipulia ja halkaistuja kirsikkatomaatteja jonkun aikaa, jonka jälkeen lisäsin parsakaalit. Paiston parisen minuuttia, ja lisäsin kastikkeen. Sekoitin kastikkeen hyvin vihannesten joukkoon,ja jatkoin paistamista,sekoittaen aina välillä,vielä noin 5 minuuttia. Tarjoile vaikka riisin kanssa.Kastike on hieman makeahkoa ja makeuden ja soijakastikkeen yhdistelmä antaa kasviksille tosi hyvän maun. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Koska on kuumaa, tunnen suurta himoa kaikenlaisiin jääkylmiin juomiin ja jäädykkeisiin.

Blueberry slush Sekoitin pakastemustikoita, hieman soijamaitoa, vaniljaa sekä agavesiirappia(voi laittaa hunajaa tai muuta makeuttajaa) tehosekoittimessa. Siitä tuli tälläinen “slush” eli jääsohjo ja tuntui aivan ihanan vilpoisalta.Nam! Koska täältä löytämäni pakastemustikat olivat aika mauttomia ja vielä kaiken lisäksi hieman kirpeitä,lisäsin tähän Suomesta ostamaani kuivattua mustikkajauhetta.Suomessa ostamani pakastemustikat taas olivat mielestäni ihan hyviä, eivätkä tätä extrajuttua tarvinneet.

Mustikka

16 kommenttia:

  1. Ihana ateria! Makea ja soijakastike on minunkin mieleeni, nami! Mustikkaherkku näyttää vain odottavan lusikkaa ;)

    VastaaPoista
  2. Nemo>juu ihanaa olikin;-)Ja lusikka ilmestyikin tuohon heti kuvanoton jälkeen....

    VastaaPoista
  3. hurjan kauniin värinen jälkkäri!

    VastaaPoista
  4. Maistuva yhdistelmä, parsakaali, kesäsipuli ja kirsikkatomaatit.
    Kastike antaa messevän loppusilauksen.

    Mustikka-aika on täällä parhaimmillaan, joten pakkaseen ja nautittavaksi sitä lähiaikoina tulee.

    VastaaPoista
  5. Hyppysellinen> Mustikat antoikin ihanan värin tälle jälkkärille!

    Arleena:oli erittäin maistuvaa !
    Olisi niin kiva saada tuoreita mustikoita eikä näitä mauttomia pakastettuja sellaisia...

    VastaaPoista
  6. KAUNIISTI olet meillekin kattanut ja kuvannut!

    Meidän eilinen lounasvieras toi tuliaisiksi isoja pensamustikoita. Se on onnea :)

    VastaaPoista
  7. Nam, mina voisin tulla joskus sinun luoksesi syomaan! ;)

    VastaaPoista
  8. Heh, söin juuri lounaaksi parsakaaliwokkia ja jälkiruoaksi mustikkarahkaa :-)

    Olen aivan hurahtanut mustikkaan, jota hyvän mustikkavuoden (ja ahkeran äidin) ansiosta löytyykin pakastimesta litratolkulla. Kokonaisina pakastettuja mustikoita voi isommastakin pakasterasiasta ottaa sulamaan kätevästi sen verran, kuin tarvitsee. Tuota mustikkajauhetta voisi kyllä talvella kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Ihanan värikkäitä kasviksia, ja tuo mustikkajälkkäri on kyllä ihan hirmuisen houkuttelevan näköinen! Ja on vielä simppeli tehdäkin.

    Mustikkajauhetta! :-O Enpä ole ennen kuullutkaan! Mistä sitä saa ja missä sitä voi käyttää?

    VastaaPoista
  10. Rita:kiitos:-) täältäkin löytyy paremmin varustetuista hevikaupoista pensasmustikoita,mutta ovat niiin kalliita. Ja eivät aina maistu kovin mustikoille...

    Tuula:Jos tulet joskus tännepäin,niin tervetuloa vain...

    Kittyfane:varmaankin oli hyvää tuo sunkin ateriasi;-)Mäkin rakastan mustikoita ja olin hurjan iloinen keväällä löytäessäni niitä erään suuren marketin pakastealtaasta.Tosin ne eivät maistuneet kovin mustikkaiselta,mutta tuo mustikkajauhe,joka on niin tiivistettyä tavaraa, lisäsi makua ja antoi ihanan värin. Mua harmitti,kun en ollut Suomessa just mustikanpoiminta-aikaan...

    Hippu:Tuo jälkkäri oli hurjan hyvää, tein uudestaan tänään kun on niin kuumaa eikä muuta jaksakaan.Mustikkajauhetta ostin Helsingistä Ruohonjuuresta,mutta näin sellaista myös Citimarketissa.Sitä voi käyttää esim.jugurteissa antamaan mustikkamakua/väriä ja vaikka tehdä mustikkajätskiä....Sehän on kuivatuista mustikoista tehtyä,erittäin tiivistettyä jauhetta.

    VastaaPoista
  11. Parsakaali on tosi herkkua.

    Mies ei saa syödä lääkkeittensä takia..

    VastaaPoista
  12. Hannele>Parsakaali on tosi herkkua,ja tämä mun käyttämäni broccolini vieläkin enemmän herkkua.Mitä parsakaalissa on,jonka takia miehesi ei voi sitä syödä?

    VastaaPoista
  13. Looks like a lovely, light Asian style dish Yaelin and perfect for hot weather! :)

    VastaaPoista
  14. Ihanan näköinen ja värinen tämä jälkkäri, namskis!
    Onkohan mulla jokin hivenaineen puutostila kun söisin mustikoita alvariinsa.. ;)
    Harmi kun tänne Pohjanmaalle ei tule oikein mustikkaa tänä kesänä, joutuu olla säästeliäs viimesyksyisten kanssa. =(

    VastaaPoista
  15. Hanna:Juu tuo jälkkäri oli ihanaa,vaikkei mulla ollutkaan kuin hieman happamen makuisia pakastemustikoita.Mä luulen,että tuo ihana väri tuli sen kuivatun mustikkajauheen ansiosta. Harmi kun teillä oli noin huono mustikkakesä.

    VastaaPoista