Sivut

perjantai 26. helmikuuta 2010

Helppo herne-avokaadosalaatti

Täällä kun on nyt herneiden aika tein tuoreista herneistä ylläolevan  herne-avokaadosalaatin,mutta yhtä hyvin tähän voisi vaikka käyttää edamame-papuja.

Herne-avokaadosalaatti
  • 1½-2 dl herneitä (tai edamamea)
  • ½ pieni punasipuli
  • ½ avokaado
  • 2 lusikallista persiljaa
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa,pippuria
Silppua punasipuli,ja lisää herneiden joukkoon. Lisää mausteet, öljy, sitruunamehu, persilja.Sekoita.Lisää avokaado viimeisenä. 

17 kommenttia:

  1. Nam, nam! Tuota kokeilen jo huomenna. Pakasteherneistà. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Pidan avokadosta,joten tata salaattia taytyy tehda.Kiitos ohjeesta.
    Yleensa sovellan itselleni salaatteja sen mukaan,mita kaapista milloinkin löytyy.Mieheni ei syö esim. avokadoa,mutta teen itselleni.

    VastaaPoista
  3. Lissu:Mukavaa viikonloppua sinullekin.Pakasteherneistäkin varmaan voi tuota tehdä,vaikka niistä ei samanlaista suun tuntumaa tulekaan kuin tuoreista herneistä.

    Sateenkaari:Minäkin pidän todella paljon avokaadosta,joka on niin ihanan monipuolinen. Minunkin salaatit menee vähän tuon periaatteen mukaisesti....

    VastaaPoista
  4. Hauska idea yhdistää herneet ja avokado! Varmaan ihan superhyvää - pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Mitäs sanot siihen, että mun kastike kaikille salaateille on tzaziki? Joko se tai ei mitään kastiketta.

    Näytti muuten: nam-nam.

    VastaaPoista
  6. Tätä kokeillaan, tuoretta hernettä saadaan vasta kesällä, mutta onneksi on pakastin.

    VastaaPoista
  7. Olen jo pidempään kaivannut tuoreita herneitä, eikä tämä nyt kyllä auta asiaa... Saako teiltä edamameja tuoreena?

    VastaaPoista
  8. Hippu:Kermamaisen pehmeä avokaado sopii hyvin herneiden sekaan:-)

    Leena:Mä taas tykkään vaihdella kastikkeita;-)

    Unelma:Onneksi tosiaan voi pakastaa kesän makuja:-)

    Okriina;En ole nähnyt tuoreita edamameja, vaan ne ovat pakasteesta,mutta nehän ovat myös pakastettuina sellaisia kivan purtavia.

    VastaaPoista
  9. Toihan on jännä yhdistelmä, herneet ja avokaado, pitääpä kokeilla sitten joskus harvoin kun täältä saa tuoreita herneitä.

    VastaaPoista
  10. Allu:Niin,ja tuota samaa voisi kai kokeilla papujenkin kanssa

    VastaaPoista
  11. Pitääpä muistaa tämä puolen vuoden päästä kun täältäkin saa herneitä, tosi hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  12. Oi rakastan avokadoa! Ne ovat täällä Suomessa valitettavasti aika usein huonolaatuisia :(

    VastaaPoista
  13. Omenaminttu:minäkin rakastan avokaadoa! Sääli,että pitkä matka tekee avokaadosta vähemmän maittavan.

    VastaaPoista
  14. Kokeilin tänään, tosin persilja muuntui korianteriksi ja herneet tietysti vuoden ajan vuoksi pakkasesta :) Herkkua oli! Söimme täytettyjen portobello-sienten lisukkeena.

    VastaaPoista
  15. Hei, yksinkertaista mutta varmasti hyvää. Tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  16. Aletheia:Varmaankin oli hyvää myös korianterin kanssa:-)

    PÄivi:kerro sitten miten onnistui...

    VastaaPoista