Sivut

perjantai 31. joulukuuta 2010

Pinaatti-tofupyörykät tomaattikastikkeessa ja uuden vuoden toivotukset!

Eilen tein tofu-pinaattipyöryköitä,jotka olivat paitsi helppotekoisia,myös herkullisia.  Pyörykät tarjosin tomaattisen kastikkeen kanssa,joka tosin hieman ehti kuivua liikaa kokoon,kun unohdin itseni tietokoneen äärelle;D mutta oli kuitenkin herkullista. Tofusta kyllä saa tehtyä vaikka mitä,aina yllätyn uudestaan siitä ,miten monipuolinen aines se onkaan.

Pinaatti-tofupyörykät (18 kpl)
  • 300 grammaa kiinteää tofua
  • iso kourallinen tuoretta pinaattia (pakastettukin varmaan käy..)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl pellavansiemenjauhoa
  • suolaa,mustapippuria
  • 1½ tl savupaprikaa
Jauha pinaatti,tofu,öljy ja pellavansiemenjauhe monitoimikoneessa,lisää mausteet.
Muodosta öljytyin käsin massasta pieniä pyöryköitä(tasoittelin pyöryköitä hieman) Aseta pyörykät öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille,ja sivele öljyä myös pyöryköiden päälle. Kypsytä pyöryköitä uunissa 180 C lämmössä  noin puoli tuntia.

Valmistin tomaattikastikeen ylipehmeistä kirsikkatomaateista, valkosipulista,  punaviinipullon jämistä,oreganosta, suolasta,pippurista sekä oliiviöljystä. Pyörykät oli tarkoitus sekoittaa kastikkeen joukkoon ja kypsytellä niitä kastikkeesa vielä muutaman minuutin,mutta koska unohduin tietokoneen äärelle,kastike kiehui liikaa kokoon, joten sekoitin pyörykät kastikkeen joukkoon ilman lisäkypsytystä,Hyvää oli!
Idean pyöryköihin sain lempilounaspaikkoihini kuuluvan vegaaniravintolan Buddha Burgersin ruokalistasta,jossa söin eilen lounasta. Yleensä valitsen siellä lounasbuffetin:valintoja on 4,pieni,keskisuuri,suuri ja valtava lautanen. Valitsin keskisuuren,ja tuossa kuvassa näkyy annokseni,jossa oli erilaisia ituja, raastettua kyssäkaalia,salaattitofua,jonkinlaista papupateeta,seitanleikkelettä, ja päällä siemeniä,tahinikastiketta ja oluthiivaa. Täyttävä ja hyvä annos noin 4 eurolla.

Tämä olikin vuoden viimeinen ruokapostaus,joten toivotan kaikille ihanille lukijoille   Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2011!

14 kommenttia:

  1. Hyvaa ja onnekasta uutta vuotta sinullekin!!!

    VastaaPoista
  2. Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!:)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin syötiin eilen tofua. :)

    Onnea Uudelle Vuodelle!

    VastaaPoista
  4. Oi kun näyttävätkin herkullisilta nuo pyörykät! Ehdottomasti pitää laittaa testiin:) Ihanaista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  5. Kmsu:kiitos,ja sinulle samoin !

    Unelma:minäkin pidän tofusta;D Sinullekin oikein hyvää Uutta Vuotta!

    Ahmija:Pyörykät olivat tosi hyviä,ja jäävät ehdottomasti uudelleen tehtävien reseptien joukkoon:-) Sinullekin Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  6. Hehe, onneksi tuli hyvää ruokaa, vaikka unohduitkin koneelle. :-) En ole koskaan ajatellut, että tofusta voisi tehdä pyöryköitä. Mielenkiintoinen idea!

    Mä olisin varmaankin ottanut tuolla lounaspaikassa sen valtavan lautasen... :-D

    Ja aivan ihanaa uutta vuotta sinullekin! Toivottavasti postailet paljon ihania reseptejäsi ensi vuonnakin! :-)

    VastaaPoista
  7. Hippu;joskus on sattunut katastrofeja sinne koneelle unohtumisen vuoksi;D mutta itse asiassa nyt tuosta kastikkeesta tuli oikeastaan tomaattimuhennosta,joka oli tosi hyvää.Pyörykät olivat tosi hyviä'
    Sinullekin oikein hyvää vuotta ja toivottavasti ihanat blogisi jatkuvat...

    VastaaPoista
  8. No sielläpäin ei päätä huimaa nuo hienojen annosten hinnat :) Tuota olisi ihana maistaa!

    Oikein onnellista uutta vuotta (ja toki aktiivista bloggailuvuotta toivoen) :)

    VastaaPoista
  9. Veera:Kiitos samoin sinulle!

    Mausteinen manteli:tuo kyseenomainen paikka pitää hinnat alhaisina,koska haluaa levittää terveellisemmän ravinnon sanomaa.Mutta kyllä täällä ulkona syö halvemmalla kuin Suomessa.
    Sinullekin oikein hyvää alkanutta vuotta ja samoja toivomuksia blogin suhteen;D

    VastaaPoista
  10. Hyvaa uutta vuotta! Itsekin pidan tofupyorykoista ja tempeh on myos herkullista pyorykkoina!

    VastaaPoista
  11. Maria:kiitos samoin! Tofupyörykät ovat hyviä,ja erilaisia vaihtoehtoja mielin määrin. Tempeh on edelleenkin syömättä,pitäisi sitäkin joskus kokeilla...

    VastaaPoista
  12. Oo, mainiolta kuulostava resepti! En olekaan pitkään aikaan kokkaillut tofua, se jotenkin aina välillä jää mutta tätähän pitää testata. Tosin varmaankin pakastepinaatilla koska tuore on täällä sikamaisen kallista, buu.

    Kiitos ja hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  13. Jytis.Pakastepinaattikin käy ihan hyvin:-) Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

    VastaaPoista