Sivut

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Raikas kyssäkaaliomenasalaatti

Rakkaussuhteeni kyssäkaaliin jatkuu edelleenkin,ja tällä kertaa tein ihanan raikkaan kyssäkaalisalaatin,johon olin lisännyt omenaa.Jostain olin joskus lukenut näiden kahden aineksen sopivan hyvin yhteen.Kermainen kastike täydensi vielä salaatin makua.


Kyssäkaaliomenasalaatti

  • 1 keskikokoinen kyssäkaali
  • 1 suurinpiirtein kyssäkaalin kokoinen hapokas omena
Kastike salaatille
  • muutama ruokalusikalliinen oliiviöljyä
  • muutama ruokalusikallinen  omenaviinietikkaa
  • suolaa,mustapippuria (käytin 4 pippurin sekoitusta)
  • 1 tl Dijon-sinappia 
  • ruokalusikallinen liotettuja cashew-pähkinöitä
  • ruokalusikallinen vettä
  • muutama tippa steviaa

Raastoin sekä kyssäkaalin että omenan spiraalileikkurilla,,mutta tavallisella raastimellakin voi tätä tehdä.Omenan ja kyssäkaalin raaste olivat sen verran samanvärisiä,ettei niitä edes erota toisistaan! Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja kaada ihanan kermainen valmis kastike salaatin päälle,sekoita ja nauti!
On mukavaa istua kahvilassa,jossa myös nelijalkaiset asiakkaat huomioidaan:)
Toisen kahvilan ikkunassa olleet suloiset minitortut

17 kommenttia:

  1. Nayttaapa herkulliselta tuo salaattisi. Ja tuo salaattikastike menee kylla kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Kyssäkaalia en olekaan ikinä kokeillut - pitää ehdottomasti testata.

    Blogissamme on sinulle terveisiä! :-)

    VastaaPoista
  3. Henna:Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kasvis,olen siihen erittäin ihastunut ja täällä usein postaillutkin siitä.
    Ja kiitos:) Kävin jo blogissanne:)

    VastaaPoista
  4. Tuula:Oli tosi hyvää. Kyssäkaali taipuu niin moneen:)

    VastaaPoista
  5. Ihanan raikas kuva! Yllättävän valkoisia molemmat, melkein kuin reittkkaa.

    VastaaPoista
  6. Okriina;Kiitos:) Omppu oli sellainen vihreäkuorinen,jonka sisus tosi vaaleaa,eikä sitä tosiaankaan voinut valmiissa salaatissa erottaa tuosta kyssäkaalista;D

    VastaaPoista
  7. Oi, varmaan ihanan raikasta!

    Voin oikein nähdä silmilläni Bambin slurpsimassa vettä tuosta kiposta. :-)

    VastaaPoista
  8. Hippu:Omena raikastutti tuota salaattia kivasti:) Bambi ei ollut mukana tällä kertaa tuossa kahvilassa,mutta ensi kerralla varmaankin,kun on juotavaa sillekin tarjolla:) Tykkäämässäni vegaaniraflassa sille annettiin siellä tehtyjä koirankeksejä!

    VastaaPoista
  9. Olen nälkäinen!!! Onkohan meidän kaupassa juur tällä hetkellä kyssäkaalia? Pakko mennä tarkistamaan asia heti. Miksi kässyt pitää liottaa?

    VastaaPoista
  10. Krisu:Mene ihmeessä katsomaan jos löytyy,olen aivan ihastunut kyssäkaalia(kyssäkaalitagin takana reseptejä) Cashewit liotetaan,koska ne sillä tavoin "heräävät" ja ovat ravintorikkaampia kuin että niitä ei olisi liotettu.Sitäpaitsi ne myös pehmentyvät,mikä on hyvä kun tekee tätä kastiketta.

    VastaaPoista
  11. Ihanan raikas tuoresalaatti! Sinua juuri tana aamuna ajattelinkin :) Oletko ollut kauan raw foodie?

    VastaaPoista
  12. Marie:Salaatti oli tosiaankin ihanan raikas.Kuten olet varmaankin blogistani huomannut,niin ravintoni ei koostu pelkästään raw foodista,vaan myös muista jutuista,esim.kalaa syön aina silloin tällöin ja vuohen-tai lampaanmaitojuustoa. Olin täysin raw joskus 4 vuotta sitten puolen vuoden ajan,mutta huomasin,etten voi olla kokonaan raw,vaan minulle sopii se,että syön ison osan ruuastani raakana,mikä onkin helppoa,sillä salaatit ovat lempiruokaani,mutta yritän syödä monipuolisesti muutakin.Lihaan tosin en koske missään muodossa ja muutkin ruuat hankin mieluiten luomuna,jos vaan mahdollista.

    VastaaPoista
  13. The salad looks delicious with that creamy dressing. I don't have a spiral slicer but I might try cutting the vegetables some other way (though it won't be as pretty), and maybe I'll make it with apple, a little cabbage and jicama. I'm pretty sure they don't have jicama in Israel but maybe you got to know it in Peru; it's a Mexican vegetable that can be very good and sweet and here it's more common (and cheaper!) than kohlrabi.

    Very interesting that you were completely raw for a while. That sounds very hard! I could be vegetarian or even vegan but I really love bread, noodles and grains, and cooked vegetables as well and I would miss them too much. Do you think it's healthier to eat mostly raw foods?

    VastaaPoista
  14. Minä tykkään kyssäkaalista ja syön sitä usein vähän niinkuin omenaa. Tuo salaatti onkin hyvä idea.
    Osaatko muuten suositella jotain tehosekoitinta? Oma vanha meni nimittäin rikki. Mietin nyt, ostaisinko Kitchen Aid blenderin tai jopa Thermomixin, joka on kyllä kallis, mutta osaa sitten vaikka mitä. Vaikea päättää.

    VastaaPoista
  15. Faye:Kohlrabi with apple was delicious,and that creamy cashew-based dressing complimented it very well.No,unfortunately we don't have jicama here,but I know it from my time in the States.Jicama is often used in raw dishes. Well,it was not so hard to be raw vegan for a while,until I went to to Finland in the summer and saw all that salmon...I could not be 100 percent raw ,although a big part of my daily food is raw,as salads are my favourite foods.I also notice that the warmer the weather gets, the more I want to eat raw things. Today I went to Tami's again for lunch, with a Finnish friend,and she told how she got rid of her allergies and stomach problems with raw food. But I need other things too. However, last August I started to eat less carbs so don't really miss pasta and bread that much. I do eat 100% soba noodles though,which I love!

    Allu;Omenan kanssa olikin ihanaa tuo kyssäkaali.Itselläni on ollut 3 vuotta KitchenAidin tehosekoitin ,johon olen tyytyväinen.Thermomixhän on paljon muuta kuin tehosekoitin;laite joka korvaa monet muut keittiön laitteet.Just olin ruokamessuilla ,jossa ihailin sitä pitkään
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2011/04/ruokamessuilla-ja-gluteenitonta.html

    ,ja niiden edustajakin soitti juuri ja olisi halunnut tulla kotiin esittelemään laitetta ,mutta kieltäydyin kohteliaasti..Se on kauhean kallis laite,mutta kuten sanoin,korvaa monta muuta laitetta keittiössä,Jos tarvitset vain blenderiä,niin KitchenAid on hyvä laite:)

    VastaaPoista
  16. Kiitos vinkistä, jostain syystä tuo postauksesi oli jäänyt huomioimatta. Olen nyt kahden vaiheilla eli ostaako KitchenAid, joka on hyvin testattu vai investoidako viisi kertaa enemmän ja ostaa Thermomix. Ehkä lainaan Thermomixin ystävältä ja kokeilen.

    VastaaPoista
  17. Allu;Kaikkihan riippuu siitä,mihin laitetta tarvitset.Thermomixhän on varsinainen monitaituri ja KitchenAidin blenderi taas hyvä blenderi.Mutta sullahan on hyvin asiat kun voit kokeilla Thermomixiä lainaksi:)

    VastaaPoista