Sivut

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Punajuuripesä pähkinäisellä vuohenjuustotäytteellä ja ruohosipuliöljyä

Tämä punajuuriannos syntyi,kun näin paikallisen lehden nettisivuilla hieman samantapaisen ohjeen.Alkuperäisessä ohjeessa punajuuri ensin keitettiin,ja sisällä oli kalatäyte;omassa versiossani käytin punajuurta ensin kuivurissa,ja täyte oli luomuvuohenjuustoa terästettynä kevätsipulilla ja saksanpähkinöillä. Olin ensin ajatellut laittaa raakaversion,mutta koska minulla ei ollut cashew-tai muita pähkinäjuustoon tarvittavia aineksia,laitoin tilalle tuota vuohenjuustoa.

Tähän tuli:
  • ½ keskikokoinen,tasaisesti pyöreä punajuuri
  • ½ dl vuohenjuustofetaa (käytin luomua) 
  • 1 kevätsipulin varsi
  • muutama saksanpähkinä
  • muutama tippa balsamietikkaa

Leikkasin ensin 1 punajuuresta mandoliinilla ohuita pyöreitä siivuja. Koska halusin hieman pehmentää punajuuriviipaleita,laitoin ne kuivuriin joksikin aikaa. Päälle tiputtelin hieman balsamietikkaa ja oliiviöljyä.Punajuuriviipaleet olivat hyvin ohuita,eikä niiden tarvinnut kauan olla kuivurissa.Kuivurin jälkeen levitin viipaleet kuvassa näkyvään kukan muotoon talouskelmun päälle.
Viipaleitten päälle asetin haarukalla murskattua vuohenjuustofetaa,johon olin lisännyt kevätsipulia ja murskattuja saksanpähkinän palasia.
Käärin viipaleiden eri osat päällekkäin.
Käärin talouskelmun tiukasti punajuuripaketin ympärille  ja annoin sen olla siinä lyhyen aikaa,jonka jälkeen poistin talouskelmun.Voila,punajuuripesä oli syntynyt!Käänsin sen niin,että tasaisempi puoli oli päällimmäisenä.Aiemmin olen muuten tehnyt hieman saman tapaisia nyyttejä munakoisosta täällä

Päälle ja viereen lautaselle ripottelin ruohosipuliöljyä,joka syntyi näin:

Ruohosipuliöljy

  • Noin desi pilkottua ruohosipulia
  • 2 desiä hyvää oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa,mustapippuria
Laita ainekset tehosekoittimeen. Siivilöi öljy. Säilyy noin viikon ajan ja käy kivasti myös salaatteihin.

Eilen sataman ruokahallissa nämä vesimelonit näkyivät heti sisääntullessa.Aikamoinen väriloisto:keltaista vesimelonia ja vihreä kuori,oranssia vesimelonia ja vihreä kuori,punaista vesimelonia ja keltainen kuori. Jonkinlaisia makueroja on makeudessa,mutta muuten ne ovat vain vesimeloneja,joskin värikkäämpiä.Tosin oranssi oli näistä kallein,joten ehkä siinä sitten on vähän enemmän makeutta. Siemeniäkään ei näissä missään ollut.

21 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla!

    Mielenkiintoinen ruokablogi!

    Löysin sivusi tänään samakasan kautta!

    VastaaPoista
  2. Laali:kiitos ja tervetuloa lukijaksi:)
    Tämä oli tosi hyvää;tein näitä kaksi kappaletta ja maut olivat tosi hyviä yhdessä:)

    VastaaPoista
  3. Näistä aineksista minä pidän todella paljon! Punajuuri on suosikkijuurekseni, ja vuohenjuuston sekä fetan kanssa se sopii mahtavasti yhteen. Hienon näköinen pesästä tuli! Kuin jokin kukkanuppu.:)

    VastaaPoista
  4. Tuo punajuuripesa nayttaa ja kuulostaa maukkaalta.Taytteenhan voi valita makunsa mukaan.Pitaa kokeilla.
    Ajattelin,etta tuosta voisi ihan hyvin tehda myös rullamaisen,josta leikkaa sitten siivuja.

    VastaaPoista
  5. Tämän täytyy olla hyvää... rakastan kaikkea, mikä on punajuurista!

    VastaaPoista
  6. Vaikuttaa tosi herkulliselta - noita vesimeloneja katsellessa nousee myös vesi kielelle;D

    VastaaPoista
  7. Kmsu:minäkin pidän paljon punajuuresta ja noiden ainesten kanssa tosihyvää.Hih,kukkanuppua muistuttaakin nyt kun katselee;D

    Sateenkaari;niinpä,täytteen voi valita ihan miten haluaa.Ja punajuurirullakin kuulostaa kivalta;siitä saa leikattua nättejä palasia:)

    Anna:Oli tosi hyvää:) Punajuuri on ihana aines!

    Marke:kiitos,oli tosi hyvää ja vesimelonenit olivat nättejä.En vielä ostanut,mutta seuraavan kerran sitten.

    Jutta:Kiitos,olin itsekin niihin tyytyväinen:)

    VastaaPoista
  8. Punajuurta pitaisi alkaa kayttamaan kylla enemman.

    Ajattele miten paljon erilaisia vesimeloneja. Olen syonyt tavallisen lisaksi tuota keltaista vihreakuorista.

    Muistan joskus Israelissa vesimeloniaikaan ostettiin talon ohi kulkevalta vesimeloninmyyjalta iso kasa niita ja sailytettiin niita sitten sangyn alla ;D.

    VastaaPoista
  9. Onpas kiinnostavan ja maistuvaisen oloinen resepti! Houkuttaa testaamaan! :)

    Ai, että vesimelonit ovat vetovoimaisia! Ollaan herkuteltu niillä harva se päivä.

    VastaaPoista
  10. Tuula:punajuuri on hyvää:) ei taida kauheasti olla tuollaisia vesimelomyyjiä enään,pitää hakea kaupasta,vaikka kyllä sellaisia edelleenkin jossain taitaa olla.Nauratti tuo miten säilytitte melonit sängyn alla;D

    Mustikkatyttö:Olikin erittäin maistuvaista,punajuuresta saakin tehtyä kaikenlaista kivaa. Vesimelonit ovatkin ihania ja etenkin silloin ,kun on hellettä!

    VastaaPoista
  11. Hei!

    Nyt kun olen vihdoin saanut luettua koko blogisi huolella ja pantua kiinnostavat reseptit talteen, ajattelin tulla kiittämään sinua mahtavasta blogista :)

    Täältä on löytynyt monia aivan mahtavia ja terveellisiä ohjeita ja ehkä jopa käsitykseni ruokaa kohtaan on muuttunut blogisi ansiosta. Olen myös oppinut käyttämään tahinia ruoanlaitossa monipuolisesti ohjeidesi ansiosta.

    Kaikki ohjeet mitä olen kokeillut on onnistuneet vallan loistavasti. Olen jo tehnyt tofupyöryköitä, monia jäätelöitä ja viimeksi broccolia ja papuja tahinikastikkeessa. Kaikki ovat olleet taivaallisia ja mikä parasta, niistä on jäänyt kevyt ja virkeä olo syönnin jälkeen.

    Lämmin kiitos siis kaikista resepteistäsi, aion varmasti seurata jatkossakin :)
    Hyvää kesänjatkoa Israeliin!

    VastaaPoista
  12. Sohvi:Voi kiitos,olen todella otettu sanoistasi,ja iloinen,että blogini resepteistä on ollut hyötyä ja olet tykännyt niistä:) Kiitos,samoin sinulle oikein hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Ihanan kuuloinen resepti, taytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  14. Oi vau, en ole koskaan ajatellut, että punajuurista voisi tehdä jotain tämmöistäkin! Hienon näköinen annos ja varmasti myös taivaallisen makuinen.

    VastaaPoista
  15. Maria:Oli tosi hyvää ja tulos nätti:)

    Hippu:Vihanneksista saa tehtyä kaikenlaista jännää aika helposti.Tämä oli todella hyvää:)

    VastaaPoista
  16. I-h-a-n-a, luova ohje! Vihanneksista saa kyllä kaikkea mahtavaa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  17. Okriina;Olin itsekin tähän tosi tyytyväinen:) Ja tosiaankin vihanneksista saa tehtyä vaikka mitä!

    VastaaPoista
  18. Tänään tein punajuurinyyttejä alkuruuaksi! Käytin vuohenjuustosta tehtyä valkohomejuustoa ja suolattuja cashew-pähkinöitä, kun ei ollut niitä "oikeita" aineksia!

    Punajuuret olivat niin pieniä että jouduin laittamaan yhden "kierroksen" lisää siihen.

    Tuli oikein hyvää!

    VastaaPoista
  19. Tein hiukan muunneltuna tuon punajuuri-vuohenjuustojutun.Ja olipas todella hyvaa.Ystava oli yökylassa,ja tykkasi kovasti.
    Siivytin keitetysta juurestenkuorimaveitsella ohuita siivuja.Levitin ne levyksi.Taytteeseen laitoin pehmeaa vuohenjuustoa(rasiassa),vahan fetajuustoa,persiljaa,valkosipulia,yrtteja.Tayte punajuurien paalle ja rullalle.
    Kiitos viela kerran ohjeesta.

    VastaaPoista
  20. Unohdin edellisesta,etta taytteeseen laitoin myös mustapippuria ja chilia

    VastaaPoista