Viime kuussa ystävä tarjosi minulle herkullisen synttärilounaan kivassa ravintolassa,ja kala-annoksessani oli myös mielettömän hyvää tomaattista quinoaa. Siitä lähtien on sitä tehnyt mieli,ja nyt viikonloppuna teinkin sitä.Tomaatti maistuu tosi hyvältä quinoan kanssa,ja tätä tulee takuulla tehtyä toistekin.Ravintolan tomaattiquinoa oli hieman kermaisempi;epäilen että siinä oli ripaus vuohenjuustoa.
Tomaattinen quinoa
- 4 keskikokoista luomutomaattia
- 2 dl quinoaa (liotin quinoaa 15 min,ei välttämätöntä)
- 1 valkosipulin hienonnettu kynsi
- 1 tl luomuruokosokeria
- 1½ rkl oliiviöljyä
- ruususuolaa,mustapippuria
- ripaus paprikaa
- 1½ dl vettä
Ihana ohje! Mitä paprikaa käytit? Siellä taitaa olla enemmän valinnan varaa? Resepteissä törmää usein esim. Aleppon paprikaan. Mut yks juttu: ainakin Suomessa myynnissä oleva quinoa kannattaa edes huuhdella hyvin - itse olen myös liottanut - pinnalla olevien kitkerien saponiinien poistamiseksi. Kerran unohdin ne jääkaappiin yöksi likoon ja pelkäsin jo pilanneeni ne mutta niistä tulikin ihan hyviä! Terveisin "Suometar"
VastaaPoistaSuometar:kiitos,tämä olikin tosi hyvää:)Laitoin ihan tavallista paprikajauhetta tuohon. Juu täällä on mausteissad paljon valikoimia,samoin noissa paprikoissa.Mutta tavallista siis käytin tähän. Yleensä kyllä huuhtelen quinoan,mutta nykyään löytyy hyvin quinoaa,josta tuo saponiini on jo poistettu.Mutta ihan varmuuden vuoksi yleensä liotan sitä kuitenkin.
VastaaPoistaAi että ihan tuli vesi kielelle! kvinoa on niiiiin hyvää ja tomaatin kanssa varmasti aivan mahtavaa.
VastaaPoistaJa vielä tuo vuohenjuusto.... NAM!
Tätä täytyykin koittaa.
Kiitos ohjeesta =)
Tämä näyttää hyvältä ja varmaan maistuukin. Tätä kokeilen.
VastaaPoistaKeitetty quinoa on heikkouteni ja jääkaappi pullollaan tomaatteja. Tämän viikon ruokalista alkaa olla selvä :)
VastaaPoistaInna;minäkin rakastan quinoaa,siitä lähtien kun sitä ensi kerran maistoin Perussa tuttavien luona.Ja aika monipuolinenkin ruoka-aines on:) Tomaatin kanssa oli tosi hyvää:)
VastaaPoistaUnelma:oli tosi hyvää ja helppotekoista:)
Katja:Samoin minun! Rakastan quinoaa yli kaiken,nami! ja tosiaankin oli hyvää näin tehtynä:)
Ihana idea. Olenkin jo kyllästynyt quinoaan sellaisenaan!
VastaaPoistaKiitos inspiraatiosta taas! Huomisen ruokapulmat onkin ratkaistu :)
VastaaPoistaLiisa;Quinoasta saa tosi hyvää maustamalla eri jutuilla;olen esim., aiemmin postannut yrttisestä
VastaaPoistaquinoasta,joka sekin oli tosi hyvää:)
Okriina:) Toivottavasti tykkäsitte:)
Kivan kuuloinen ohje! Minä käytän kvinoaa aivan liian harvoin, kai siitä syystä, kun en ole oikein varma, miten kvinoaa pitää käsitellä (pitääkö sitä liottaa vai).
VastaaPoistaHippu;ehkä varmuuden vuoksi onkin parasta liotella,kun ei voi olla varma onko siinä saponiinejä vai ei-Mutta quinoa on tosi hyvää:)
VastaaPoistaTäytyy sanoa että en ole vielä quinoaa maistanut, mutta tämän reseptin myötä kävin ensimmäisen pussini ostamassa. Täytyy joku päivä koittaa millaista tulee!
VastaaPoistaJohki;Sitten onkin aika kokeilla sitä,se on nimittäin (mielestäni)tosi hyvää:)
VastaaPoistaQuinoa on kylla niin hyvaa! Taytyy kokeilla tomaattien kanssa nyt kun alkaa tomaattisesonki :-)
VastaaPoistaMaria;Minustakin quinoa on tosi hyvää:)
VastaaPoistaTein tänään quinoaa tällä reseptillä ja lisäsin sitä vuohenjuustoa ja tosi hyvää tuli! Aion tehdä tätä usein jatkossakin ja kokeilla myös muita maustamisvaihtoehtoja quinoalle.
VastaaPoistaJohki:Quinoa on super herkullista ja vuohenjuustokin sopii siihen kivasti:)
VastaaPoistaIhana resepti! Nimim. Ekaa kertaa quinoaa, nam ja lurps :P Olisin halunnut julkaista tämän fb:saa, mutta en löytänyt jakamispalkkia. :)
VastaaPoistaKiitos Annina. Mulla ei vielä tätä tehdessä ollut FB.-sivuja blogille,joten sen vuoksi tätä kai ei saa jaettua siellä.
PoistaHei ! Olen pitkään käyttänyt quinoaa eri tavoilla. Minusta paras tapa huuhdella quinoa on seuraava: Laita quinoa hyvin pienisilmäiseen lävikköön (en ole löytänyt muualta kuin Ohlsonilta tarpeeksi pienisilmäistä). Sitten lävikön kokoon sopivaan kippoon vettä. Minulla on sellaiset teräksiset kulhot, joka on laakeat, eikä liian syvät. Nyt voit käsin hieroa jyviä, nostaa lävikön pois ja vaihtaa veden ja uudelleen. Hyvä lopputulos ilman liotusta.
VastaaPoistaHeippa Anonyymi:)Noin olen yleensä tehnytkin mutta nykyään minusta ei se saponiini tunnu jyvissä kuten ennen.Mutta yleensä kyllä kuitenkin huuhtelen aina etukäteen. Liotus edistää sitä itämistä joten joskus käytän vähän pitempääkin liotusta.
VastaaPoistaOlipas kiva resepti! :) Tein hiukan muunnellun (ja kesämökkiystävällisen) version tästä ja kovasti kaikki kehuivat. Kirjoitin tästä myös blogiini mutta linkitin tottakai reseptin tänne :)
VastaaPoistahttp://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/2014/07/tomaattikvinoa.html
Hei Siru,kiva kuulla:) tulenkin katsomaan tuota omaa versiotasi:)
VastaaPoista