Olen aivan mahdottoman huono keksimään otsikoita ja joskus myös nimiä tekemilleni ruuille.Niin on nytkin enkä parempaa nimä keksinyt näille herkullisille ...hmmm....munakoisokupposille.Tarvitsen näille paremman nimen!
Noihin munakoisokupposiin sain inspiraation eilen iltapäivällä kun kävin lempikahvilassani.Siellä oltiin juuri kuvaamassa näitä kuvassa näkyviä paljon kauniimpia annoksia puolentoista viikon kuluttua alkavaa Shavuot-juhlaa varten eivätkä nämä vielä olleet listalla ,joten en voinut näitä maistaakaan.Gideon,kahvila-ravintolan omistaja/kondiittori/kokki kutsui näitä suolaisiksi juustokakuiksi. Shavuot-juhla on sekä sadonkorjuu-että pyhiinvaellusjuhla ja sen aikana on tapana syödä paljon juustoisia ruokia;sekä makeita että suolaisia. Näissä kahvilan suolaisissa juustokakuissa oli taikinapohja alla ja sivuilla munakoison lisäksi myös paahdettua paprikaa.Päälle oli pursoteltu kermajuustoa ja laitettu ruohosipulia koristeeksi. En tiedä minkälainen juustomassa noissa oli sisällä mutta päätin kokeilla samantapaisia gluteenittomina eli ilman taikinapohjaa.
Juustoiset munakoisokupposet (4 pientä)
- 1 iso munakoiso tai 2 pienempää
- ruohosipulia
- 2 kananmunaa
- 2 rkl raejuustoa
- 3 rkl juustoraastetta
- suolaa,pippuria
- öljyä munakoisojen paahtamiseen
Paahdoin munakoisot jo edellisenä iltana eli leikkasin munakoisot ohuiksi pitkiksi viipaleiksi;asetin öljyllä sivellyn leivinpaperin päälle ja sivelin vielä öljyä päällekin.Paahdoin munakoisoa kunnes ne olivat pehmenneet.
Etsin suurta muffinivuokaani enkä löytänyt sitä mistään,joten käytin kuvassa näkyvää pientä vuokaa.Suurempaa vuokaa käyttäessä näistä olisi ehkä saanut vähän nätimpiä.Asettelin munakoison siivuja kuppimaiseen muotoon kolojen sivuille ja pohjalle.Sekoitin kananmunat,juustot sekä suolan ja pippurin ja leikkasin ruohosipulin palasia joukkoon.Kaadoin juusto-munaseosta munakoison päälle ja kypsyttelin näitä kupposia 225C-asteessa puolisen tuntia.Annoin niiden jäähtyä ja poistin ne muffinivuoasta. Aion kyllä mennä maistamaan suosikkikahvilani "suolaisia juustokakkuja" ja sitten ehkä tehdä näistä uuden version mutta nämä ovat tosi herkullisia vaikka alkupalaksi:)
Ilmat ovat lämmenneet ja kirsikkatomaattien hinnat samalla hieman laskeneet.Kesä on täälläkin tomaattien parasta aikaa.
Ja tuoretta valkosipulia pitää hankkia lisää sillä näitä pitää kuivata talven varalle.En halua ostaa valkaistuja kiinalaisia valkosipuleita...
Tein muuten vieraspostauksen Herkkusuun Lautasella-blogiin.
Sen voi lukea täällä
Sen voi lukea täällä
Mun mielestä juustoiset munakoisokupposet on oikein hyvä ja kuvaava nimi. :-)
VastaaPoistaKyllä ovat nättejä ja varmaan tosi herkullisiakin.
Onpa komeita kirsikkatomaatteja! Mitä tuommoinen rasiallinen muuten maksaa siellä?
Onko...musta kuulostivat vähän hölmöltä. Ne suolaiset juustokakut kuulostivat paremmilta mutta ensin täytyy ottaa selville millainen juustomassa niissä oli.
PoistaNuo kirsikkatomaatit olivat 2,2 euroa kilo.Itse ostin noita pieniä luumukirsikkatomaatteja puoli kiloa.
OI, miten nuo näyttävätkin hyviltä. JA noista tomaateista olen kyllä niin kade...
VastaaPoistaOlivat kyllä tosi herkullisia vaikka olisin halunnut niistä vähän enemmän noitten alempien näköisiä;D Tomaatit ovat nyt hyviä kun lämpeni:)
PoistaOnpa taas herkullisia torikuvia. Kuolasin jo aamulla ekalla Ranskan torikeikalla mutta nuo vaikuttavat vielä kypsemmiltä!
VastaaPoistaTäällä lämpenee aiemmin kuin Ranskassa joten nuo kypsyvätkin nopeammin.Tomaatit tykkää lämpimästä;D
PoistaTulin kovasti kylläiseksi kuviasi katsellessa ja ihaillessa.
VastaaPoistaSilmänruokaa siinä samalla.
Terveisin Eko Kuusamosta.
Kiitos Eko:) Ja sinulle terveisiä täältä etelästä!
PoistaMinäkin kateellisena noista tomaateista, meillä nimittäin yhtäkkiä hinnat pompsahti joten enää ei kanneta samaa tahtia kotiin niitä. Liekö niiden aika nyt sitten ohi kun syksy tuli. Olipa kiva tuo vieraspostauksesi. Mielenkiintoinen tuo juutalainen keittiö. Ystäväni söivät kerran pääsiäisaterian, Seder-juhlan tms., kuunnellen luentoa samalla aiheesta ja olin ihan kyllä vaikuttunut kaikesta mitä kertoivat siellä maistelleensa.. ilmeisesti joku perinteinen juutalainen vanha pääsiäisateria?
VastaaPoistaSyksyllä meilläkin muistaakseni tomaatit kalliimpia.Nyt laskivat niiden hinnat vähän ja ovat ihania:) Kiva että tykkäsit vieraspostauksesta:) Olen hieman kirjoittanut tuosta Sederistä täällä
Poistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2010/03/charoset-tahna-ja-valkosipuliasiaa.html
Munakoisokupponenhan on ihan hauska nimi!
VastaaPoistaRanskassa noista varmaan käytettäisiin nimitystä "tartelette (à l'aubergine)", mutta en tiedä onko "tarteletti" kovin hyvää suomea...
No ehkä se sittenkin on ihan ok nimi noille;D
PoistaTarteletti-sanaa olen itsekin täällä blogissa käyttänyt,mutta taikinaisille jutuille.
Juhlavan näköisiä kuppeja, sopisivat ihanasti juhlapöydän koristeelliseksi alkuapalaksi (laitan heti idean korvan taakse seuraavia juhlia odotellessa :)) :)
VastaaPoistaNuo olivat kyllä hyviä ja kivan näköisiä tosiaankin alkupalaksi:)
PoistaVoi jösses,olispa tolladia valkkareita täälläkin myynissä,kateeks käy :)
VastaaPoistaKun valkosipulit tulevat markkinoille merkitsee se täälläpäin kevättä.Nyt alkaa noitten loppu jo häämöttää joten pitää pian ostaa...
PoistaKiitos linkistä aiempaan tekstiin, tuo on mielenkiintoinen aihe kyllä. Ajatella, että leipävalikoima kutistuu kaupoissa ja leipomot ottavat lomaa tuon juhlan aikaan.. minusta aika uskomatonta ja mielenkiintoista ;) Kaipaisin samanlaista sitoutuneisuutta (dedication) tännekin johonkin asiaan :D
VastaaPoistaPyhät ovat täällä hyvin näkyvissä.Minusta on ihan mukavaa että noita noudatetaan ihan yleisesti:) Seuraavaksihan on se juustokakkujuhla(no ei se ihan niin ole mutta kun juustokakku on niin näkyvässä asemassa kutsun sitä sellaiseksi:D)
PoistaHerkullisen näköiset kupposet. Eipä sen nimen niin väliä, varmasti on hyviä!
VastaaPoistaNuo olivat tosi hyvät:) Varmaankin teen toistekin.Mutta ihan yleisesti olen huono keksimään otsikoita näille postauksille...
PoistaIhanat kupposet sekä mahtavat toripöydät!
VastaaPoistaKIitos Minna:) Toripöydät ovat täällä tosiaankin mahtavia:)
PoistaSama nimiongema vaivaa välillä täälläkin... Ja reseptisi ovat niin innovatiivisia, että ymmärrän, jos perinteiset nimet eivät välttämättä toimi. Mutta makuhan se on pääasia :)
VastaaPoistaJoo välillä tuntuu ettei keksi mitään;D Ja maku tosiaankin on se tärkein juttu:)
PoistaTodella edullisia tomaatteja. Silloin kun viljelin, niin valkosipulit ja sipulit sain aina vuodeksi. Valkosipulia tuli kyllä niin paljon, että letitin niitä ja annoin ystävillekin lahjaksi. Tomaatti, oliiviöljy ja valkosipuli, eihän sitä paljoa muuta tarvitsekaan.
VastaaPoistaMunakoisoupposet on oikean nyvä nimi, nimi kertoo asian ytimen =)
Ihanaa viikonloppua sinulle!
Nyt ovat kun lämpeni...Oli varmaan mahtavaa kun oli oma kasvimaa:) Minä ostan suuremman määrän noita valkosipuleita ja letitän kanssa.Ja just niin,nuo ainekset ovat niin hyviä ett vau:)
PoistaIhanaa viikonloppua sinullekin Birgitta!
Ihania torikuvia! Juuri vierailin itskein vähän etelämmissä torimaisemissa (Etelä Ranskassa) ja ihastelin niitä herkkuja, joita siellä sai sanoa paikallisiksi :)
VastaaPoistaUpeita nuo valkosipulit! Ja näyttääpä herkullisilta nuo munakoisokupposet!
Erittäin kiinnostava myös tuo sinun vieraspostauksesi.
:) Välimeren maissa on kyllä mahtavat toritarjonnat:) Valkosipulit ovat nyt upeita ja pitää haalia niitä sillä kohta niitä ei enään ole. Ja kiitos,munakoisokupposet olivat herkullisia:)
PoistaJa kiva että' tykkäsit vieraspostauksesta:)
Tosi hyvä idea. Munakoiso on ihanaa.
VastaaPoistaMinäkin rakastan munakoisoa:)
Poistaaivan ihania torikuvia! kaukokaipuu karjuu täällä kovaan ääneen :-)
VastaaPoistaKiitos:) Juu etelän torit ovat sellaisia jotka jättävät kaipuun;D
PoistaOn se otsikkojen keksiminen aina/usein/joskus kiperää viestinnän ammattilaisellekin, jos se yhtään lohduttaa... herkullisen näköisiä kupposia! Täytyypä kokeilla, kun hyvä munakoiso-ohje on hakusassa.
VastaaPoistaSaakohan näistä pohjoiseen matkanneista munakoisoista hyviä? Munakoisot tinkii menemään mönkään vaikka kuinka niitä itkettäisi? Pohdin siis onko vika kokissa, reseptissä vai raaka-aineessa..
Pata ,joo se otsikkojen keksiminen menee kyllä aika vaikeaksi välillä,omani ovat enimmäkseen aika tylsiä...Kupposet olivat tosi hyviä:) Kyllä Suomessakin saa ihan hyviä munakoisoja.Viime kesänä sain ystävän luona syödä mitä parhainta salaattia munakoisosta ja oli hurjan hyvää:)
Poistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/07/taivaallisen-herkullinen.html
Oi, näitä on kyllä kokeiltava! ihana idea laittaa munakoisoa kupeiksi :)
VastaaPoista