Täälläpäin ei vietetä vappua vaan toukokuun ensimmäisenä marssivat ehkä ammattiliittojen jäsenet ja pankit ja jotkut muut työpaikat ovat kiinni.... Mutta sehän ei estä luomasta hieman vappuista tunnelmaa näin kotioloissa... Parin vuoden tauon jälkeen tein simaakin,ja ohjeen otin Dansukkerilta:tein ihanaa passionhedelmäsimaa:) Ohje löytyy linkin takaa.Hieman jouduin improvisoimaan,koska lähikaupassa ei ollut sitruunamelissaa,vaan laitoin sen tilalle minttua ja lisäsin myös jonkun verran sitruunaa.Simasta tuli ihanaa,aivan siman makuista mutta maussa tuntuu myös minttu ja passiohedelmä.Tykästyin tähän niin että taidan tehdä tätä seuraavanakin vappuna!
Tein pitkästä aikaa myös vispipuuroa;tällä kertaa mansikoista ja kyllä vispipuuro vaan on hyvää:)
Vispipuuroa jäi yli ja jostain tuli vähän hassu idea laittaa puuroa paksuna kerroksena kuivuriin....siitä tuli kaksi levyä,joiden väliin pursottelin suklaaganachea.Tarkoitus oli alunperin käyttää siinä valkosuklaaganachea mutta lähikaupassa ei nyt sitä sitten ollut... Myös päälle pursottelin hieman ganachea.
Lisäsin lautaselle ja päälle myös mansikkacoulista-eli kastiketta,jonka tein näin:
Mansikkacoulis (kastike)
- 250 gr mansikoita
- 60 gr sokeria
- 2 tl sitruunamehua
- hieman aitoa vaniljaa
- 50 ml vettä
No millaista tämä sitten oli? Vähän hassuhan kokeilu tämä oli,mutta vispipuuro oli tuollaisina kuivattuina levyinä (sisus oli jonkun verran pehmeää) aika hyvää;marjojen maku oli tiivistynyt ja tuohan kävisi vaikka välipalapatukkana! Suklaaganache päällä ja välissä,.no ihan kiva sekin mutta ehkä parempi vaan ihan patukkamuodossa tuo duunattu vispipuuro;D
Hauskaa Vappua kaikille lukijoille!
Låter så fräscht med passionsmjöd. Vilken kreativ idé att torka vispgröt :) Ha en fin Valborg!
VastaaPoistaHovkonditorn;mjöd är så gott när man dricker det sällan.Och passionsfrukt och mynta gav en bra smak:)
PoistaSima on ihanaa ja juon sitä äitini tekemänä ihan hulluna vapun aikaan vaikka noin muuten kauhistelen ja välttelen sokerijuomia. En vaan pysty vastustamaan. Tämä(kin) versio kuulostaa houkuttelevalta.
VastaaPoistaoi kuinka söpö mansikkapuuro!
Paula ,aika sama juttu eli litkin yleensä vettä enkä mitään sokeroitua mutta kerran vuodessa pitää kyllä simaa saada;D Tuossa tuntui etenkin minttu,joka antoi kivasti raikkautta simalle:) Kiitos ja hyvää vappua!
PoistaHauska idea kuivattaa visparia! :)
VastaaPoistaNanne:nuo kuivatut vispislevyt oli aika hyviäkin välipaloja:)
PoistaIhanaa sima! Sinulle on postia fb-lla :)
VastaaPoistaSanja:on tosi hyvää ja menen katsomaan sinne FB-puolelle...
PoistaHeh, hauska idea tuo vispipuurojuttu ja ilmeisesti vielä ihan hyvä semmoinen. :) Iloista Vappua!
VastaaPoistaRommirusina,todellakin olivat hyviä nuo vispislevyt;tuo suklaan lisäys ja näpertely oli sitten kerran vain -juttu,mutta sellaisenaan hyvä välipalana:) Kiitos,samoin sinulle iloista vappua!
PoistaPassionhedelmäsima kuulostaa herkulliselta. Itseltäni jäi tänä vappuna sima tekemättä mutta ajattelin paikata tilanteen raparperiversiolla myöhemmin. Ja aika suloinen tuo vispipuuroidea. Ihanan luovaa!
VastaaPoistaOuti,oli hyvää ja vein tutuille,ja myöskin tykkäsivät.Raparperisima,sitä taidankin kokeilla ensi vuonna! Oli hauska vähän kokeilla jotain hullua;D Mutta itse asiassa tuo kuivattu vispipuurolevy oli tosi hyvää:)
Poista