Sivut

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Mausteinen kurpitsapata kikherneillä

Ihanan mausteinen kurpitsapata porkkanoilla ja kikherneillä;syksyinen kasvisruoka,joka on Orly Zivin kirjasta.Orlyn kirjanjulkistamistilaisuudessahan olin pari vuotta sitten,ja tuo kirja on inspiroinut jo useammankin kerran.Tässä on  käytetty ihanasti mausteita ,ja tätä tehdessä keittiössä tuoksui suorastaan taivaallisen ihanalta! Hieman muuttelin aineksia oman makuni mukaiseksi,tai oikeastaan ainesten määrää.

Mausteinen kurpitsapata porkkanoilla ja kikherneillä
  • 400 gr kurpitsaa,kuutioituna (käytin myskikurpitsaa
  • 2 porkkanaa,paloiteltuna
  • öljyä paistamiseen (käytin oliiviöljyä)
  • 2 sipulia paloiteltuna
  • 2 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • suolaa
Keitä porkkanapalat ja kurpitsakuutiot  pehmeiksi,mutta ei kuitenkaan liian pehmeiksi.Porkkanat ja kurpitsat keitellään erikseen sillä kurpitsa kypsyy porkkanoita nopeammin,Ruskista sillä välin sipuli öljyssä.Valuta porkkanapalat ja kurpitsakuutiot lävikössä ja lisää ne sipulin joukkoon.Lisää myös rusinat,kikherneet,sokeria ,kanelia ja neilikkaa,ja noin puolitoista  desiä vettä. Kypsennä ilman kantta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes neste on melkein haihtunut pois.Maista ja lisää suolaa maun mukaan. Orlyn kirjassa tätä tarjottiin kuskusin kanssa,mutta tämä sopii lisäkkeeksi moneen;ja on ihan hyvää sellaisenaankin:)

13 kommenttia:

  1. Mmm, täydellinen pataruoka kolealle syyssäälle! Tämän laitankin muistiin odottamaan sitä päivää, kun saan kurpitsan tuotua kaupasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva, Minustakin se on ,ja väritkin niin hyvät tässä.

      Poista
  2. Tätä pitääkin testata.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä! Varmaan myös esim. kuivatut aprikoosit ja pistaasipähkinät sopisivat joukkoon :)

    VastaaPoista
  4. Todella herkullista! Tein viimeviikolla hokkaido-kurpitsasta ja perunoista keittoa - hyvin maukasta tuli!
    Tämä muhennos kyllä lähtee myös kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina:kurpitsoista tulee tehtyä niin paljon hyviä juttuja ja sopivat niin hyvin sekä makeina että suolaisina ruokina;tässä yhdistyivät nuo molemmat. Kurpitsakeittosi kuulostaa herkulliselta!

      Poista
  5. Ihanan herkulliset kuvat! Taas kerran idea mun lounasruokarepertuaariin, kiitos Jael. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:kiitos:) ja kiva jos tästä tulee idiksiä:)

      Poista
  6. Nyt olet kyllä sellaisten makujen ärrellä, joita rakastan. Ja niin ihanan syksyistä! Pitääkin ottaa ohje talteen.

    VastaaPoista
  7. Tähän ruokaan hankin tarvikkeet tänään ja huomenna yllätän tytöt ja muksut. On niitä granaattiremmejä ym. jännää ja erilaista kaikille.

    VastaaPoista