Sivut

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Shakshuka tonnikalapullilla +shakshukapaikka torilla

Shakshukahan on niin monipuolinen ruoka jota voi soveltaa mielensä mukaan.Tällä kertaa tein pikanttia shakshukaa tonnikalapullilla,joka teki tästä hyvin täyttävän ruuan. Samalla tuli käytettyä pois vihanneksia sillä olen muutaman päivän kuluttua lähdössä Suomeen. Ensin tehdään tonnikalapullat...

Tonnikalapullat
  • 2 purkkia tonnikalaa (joko öljyllä tai ilman )
  • 1 kananmuna
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl riisijauhoa
  • mausteita:käytin paprikaa,yrttimaustetta,valkosipulia ja chiliä,suolaa,mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
Jos käytetään öljyssä säilöttyä tonnikalaa niin öljyn annetaan valua pois mutta niin että tonnikala on vielä öljyistä. Käytin vedessä säilöttyä tonnikalaa,siivilöin veden pois  tonnikalasta  ja lisäsin ruokalusikallisen oliiviöljyä. Tonnikala ,persiljasilppu,mausteet,kananmuna ja jauhot sekoitetaan tasaiseksi massaksi.Tästä massasta tuli 13 tonnikalapullaa. Lämmitin öljyä paistinpannulla ja paistoin pullista vain pinnat ruskeiksi molemmin puolin.Kierrittelin pullia hieman vehnäjauhoisssa ennen paistamista.

Shakshuka (2-3 annosta)
  • 1 keskikokoinen sipuli,silputtuna
  • 1 punainen paprika ,pieniksi paloiksi leikattuna
  • 8 kirsikkatomaattia tai muutama kokonainen tomaatti,paloiteltuna
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 vihreä chili,pilkottuna
  • 1 tl sokeria
  • 4 rkl vettä
  • mausteita:suolaa,pippuria ,paprikaa,,jeeraa
  • 3 kananmunaa
  • öljyä paistamiseen
  • persiljaa kastikkeeseen ja koristeeksi
Lämmitä öljy paistinpannulla.Kuullota ensin sipulia muutaman minuutin ,lisää paprikanpalaset sekä paloiteltu chili. Anna niiden kypsyä muutaman minuutin ja lisää tomaattipalat.Anna kasvisten pehmentyä. Sekoita tomaattisoseen joukkoon vesi,sokeri sekä mausteet ja lisää ne kasvisten joukkoon. Alenna lämpöä matalemmaksi ja lisää tonnikalapullat.Lusikoi hieman kastiketta niiden päälle.Riko kananmunat kasvisten ja tonnikalapullien viereen.Alenna lämpö matalaksi ja kypsyttele shakshukaa kannen alla kunnes kananmunat ovat hyytyneet ja kastike tiivistynyt.

Nam:) Tässä voi tietenkin käyttää millaisia kalapullia vaan haluaa.
P.S. olen tehny tonnikalapullia pari kertaa ja mielestäni parhaiten onnistuu veteen pakatulla tonnikalalla.
Ja Carmel-torille avattiin uusi shakshukapaikka. En käynyt siellä vielä syömässä mutta kävelin ohitse ja otin muutaman kuvan.
Ruokalistalla oli monta erilaista shakshukaa
Takana näkyi olevan terassi

19 kommenttia:

  1. Kalapullat napa aina. Hyvää juhannuksen aikaa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanski:kalapullat maistuu aina:) Kiitos,ja samaa sinulle:)

      Poista
    2. painovirhepaholainen iski edellisen tekstiini, korjaus: Kalapullat nappaa aina :)

      Poista
  2. Tosi hyvän näköinen ruoka, pitää pistää mieleen nuo tonnikalapullat. Ehditkös Suomeen juhannuksen viettoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos:) Tonnikalapullat oli hyviä ihan sellaisenaankin:) en ihan ehdi,tulen juhannuspäivän aamuna....

      Poista
  3. Herkullisia kuvia! Mukavaa matkaa tänne! Toivottavasti kelit vähän lämpenevät ja tyyntyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:kiitos:) Yritän tuoda tätä lämpöä ja aurinkoa mukanani;D

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta ja ohje vaikuttaa simppeliltä ,niin että voisin kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viljaana;,kiitos,hyvää olikin ja tosiaankin aika simppeliä mutta ateria ihan itsessään:)

      Poista
  5. Tätä söisin aamiaiseksi juuri nyt! Opiskeluajoilta minulle jäi tonnikalahimo, ja vieläkin tykkään syödä sitä ihan suoraan purkista! Tosin sen tulee olla sitä eettisemmin tuotettua versiota. Mahtavaa matkaa koti-Suomeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:;D tonnikalaa on kyllä tosi hyvää,etenkin salaateissa.Tuo eettisyys on kyllä tärkeää,kun ajattelee tonnikalojen tilannetta tänään.Täällä myytävä tonnikala on täkäläisittäin tuotettua mutta ylikalastettu kalahan tuo on...
      Kiitos,ihanaa tulla taas Suomeen:)

      Poista
  6. On kyllä todella herkullisen näköistä :) Hyvää matkaa tänne Suomeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokihaka:Shakshuka on siitä kiva ruoka,että siihen voi lisätä monta eri juttua ja saada siitä tosi hyvä annos:) Kiitos,mahtavaa tulla Suomeen ja yritän tuoda lämpöäkin mukanani;D

      Poista
  7. Oi miten ihana kombo yhdistää shakshuka ja tonnikalapullat! nam :) Tervetuloa Suomeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tosiaankin onnistunut kombo;) ja kiitos,ihana tulla vaikka onkin vähän viileää.

      Poista
  8. Jael, mikä on shakskuka vai mikä se nyt olikaan? Ihanan herkullisen näköistä. Sun kuvat ovat nykyään ihan huippua: Kohta teet ruokakirjan!

    <3

    VastaaPoista
  9. Kauniit kuvat, ihan vesi herahti kielelle tonnikalapullia ja shaksukaa ihastellessa!

    VastaaPoista