Sivut

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Villivihannesshakshuka

Villiyrttien/vihannesten aika Suomessa on vielä edessäpäin,kun taas täällä se on parhaimmillaan. Kun Suomessa on villiyrttien aika niin täällä ne ovat jo kuivuneet pois. Villivihannekset sopivat loistavasti shakshukaan;käytin tässä kiiltomalvaa ,jota ainakin Wikipedian mukaan löytyy  viljelykarkulaisena  etenkin Etelä-Suomesta,ja jos sellaista ei löydy niin tätä voisi soveltaa vaikka maitohorsmaan.

Villivihannes/yrttishakshuka
  • 3 kananmunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • noin 50 gr fetajuustoa
  • iso kourallinen huuhdeltuja ja kuivattuja villivihanneksia
  • 3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 'suolaa,mustapippuria
Kuori ja paloittele sipulit. Lämmitä öljy pannussa ja ruskista sipuli. Sipulin ruskistuessa  pilko villivihannekset pienemmäksi ja lisää ne ruskistuneen sipulin joukkoon,sekoittaen. Paista kunnes villivihannekset pehmenevät. Murenna fetajuusto joukkoon ja sekoita.Lisää suolaa ja pippuria. Riko kananmunat  pannuun ja anna niiden hyytyä keskilämmöllä. 
Oli kyllä erinomaisen hyvä shakshuka! Olisi kiva tietää sitten keväällä/alkukesällä jos joku sattuisi löytämään tuota kiiltomalvaa.
Jättimäiset Ferrero Rocherit bongasin kaupassa.Luulin että ne ovat suurikokoisia versioita niistä normaalin kokoisista Ferrero Rocher-suklaista mutta nämä ovatkin kuin suklaamunat ja sisällä on niitä normikokoisia;D

16 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen ruoka. Heti tuli kauhea nälkä.

    VastaaPoista
  2. Shakshuka on niin hyvää. Tein kanssa just yks päivä, mutta perinteisen version tomaatilla. Sateisessa Helsingissäkin alkaa odottamaan kevättä ja villiyrttejä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhi:on se ,ja kiva kokeilla erilaisia versioita. Teillä päivä päivältä lähenee kevät:)

      Poista
  3. Nama villiyrtti munapannut on munkin suosikkeja ja maistuvat erityisesti nyt talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:) Tosi ihanaa kun raaka-aineita voi talvella kerätä luonnosta:)

      Poista
  4. Gillar din version av shakshuka, mums!

    VastaaPoista
  5. Todella herkullisen näköinen shakshuka. Kesää ja villejä odotellessa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:kiitos:) Pian teilläkin alkaa villiyrttien aika,sitten kun se täällä loppuu kokonaan.

      Poista
  6. Ihanaa, tuo shakshuka on jo nimenä niin hieno!
    Meillä muuten juuri tänään tuli lapsen suusta, että kohta on kesä koska ruohikkoa näkyy:D
    Lumet sulaa vauhdilla kun on niin monta päivää pitänyt plussan puolella.
    KOhta kai sitä pääsee täälläkin villiyrttejä keräilemään, ei montaa kuukautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:hauskalta tosiaankin kuulostaa tuo nimi. Kuulinkin tänään että pajunkissojakin on jo,ihmeellinen talvi teillä kun oli vielä vähän aikaa sitten kamalat pakkaset ja nyt noin...
      Villiyrttejä on ihanaa keräillä ja kokata niistä jotain:)

      Poista
  7. Voi kun taas sun ruokakuvasi näyttävät niin houkuttelevan ihanilta.

    VastaaPoista
  8. Tämä voisi olla herkku, johon perheen miesväki tykästyisi!

    VastaaPoista