Sivut

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Sitruunaiset polentakakkuset

Nämä pienet sitruunaiset polentakakkuset tein joku aika sitten ystävälle. Polenta antaa kivan rakenteen kakkusille,ja toisin kuin yleensä,en kaatanut kakkusten päälle siirappia vaan tein niille vain kuorrutuksen,mutta näitä varten  voi tietenkin keittää sitruunaisen siirapin joka vielä lisää sitruunan ah niin ihanaa makua! Kakkusista saa myös helposti gluteenittomat korvaamalla vehnäjauho jollain gluteenittomalla jauholla.Kuorrutuksen kaunis väri tulee Bonredin punaisesta palmuöljystä
Tarkoitus olikin ensin tehdä gluteeniton polentakakku. Löysin ohjeen jostakin (en millään muista mistä) ,mutta  kakku oli pettymys:siitä tuli kaunis mutta hajosi heti leikattaessa eikä rakennekaan miellyttänyt,joten piti tehdä pari kokeilua saadakseni sellaiset kakkuset joita kehtasi antaa eteenpäin;D  Ja niistä pidettiinkin paljon:)

Sitruunaiset polentakakkukset
  • 150 gr pehmeää voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria (käytin ruokosokeria)
  • 2 sitruunan kuoriraaste +1,5 dl sitruunamehua
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1½ dl polentajauhoa
  • 1½ dl vehnäjauhoa
  • 10 gr leivinjauhetta 
Vaahdota voi ja sokeri.Lisää kananunat yksitellen,vatkaten.Lisää sitruunamehu-sekä raaste. Sekoita jauhot keskenään ja lisää kosteaan seokseen sekoitellen,kunnes taikina on tasaista.Kaada taikina muffinivuokiin tai silikonivuokaan,ja paista kakkusia  160 C-asteessa 40 minuuttia tai kunnes kakkusten pinta alkaa saada väriä.Kun kakkuset ovat jäähtyneet lisätään kuorrute,jonka tein sekoittamalla sitruunamehua,tomusokeria ja hieman punaista palmuöljyä
Kaikki sitruunainen on hyvää!
Ihanan Arte Glideria jäätelöpaikan niin inspiroiva seinätaulu;D


9 kommenttia:

  1. Taas ihan uusi resepti/ohje ainakin minulle, näyttää niin herkulliselta, pitääpä tallentaa ja tytön kanssa leipoa näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari;kiva kun tykkäsit,ja kerro sitten mitä tykkäsit:)

      Poista
  2. Ja, citron bakverk är gott och de här är så fina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Älskar faktiskt citron i allt,det är så gott:) Tack snälla du:)

      Poista
  3. Ihanan näköistä <3 Meillä on tehty vastaavaa täysin gluteenittomana niin unikonsiemenillä kuin rosmariinillakin ja ah ja ah!

    http://www.andalusianauringossa.com/2014/07/gluteeniton-sitruuna-unikonsiemenkakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erja>kiitos motek:) Mä muistankin ne sun leipomukset ,sitruuna+unikonsiemen on tosi hyvä kombo:)

      Poista
  4. Näyttää hyvältä. Pitää joskus testata gluteenittomana 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiju>Kiitos:) Varmaankin hyvää myös gluteenittomana:)

      Poista
  5. I love lemon! There are actually a number of public lemon trees around my neighborhood, so I've been enjoying a bounty of free lemons. I'll have to gather up a new batch to make your cakes!

    VastaaPoista